Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 17:26 2 390 44

Израелската армия за съобщенията за зверства на "Хамас" срещу деца: Без коментар!

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху

Миналата събота бойци на "Хамас" убиха повече от 1200 души в израелски гранични селища и на музикален фестивал

Израелската армия за съобщенията за зверства на "Хамас" срещу деца: Без коментар! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелската армия днес заяви, че не може нито да потвърди, нито да отрече ужасяващите съобщения относно методите, които бойци на "Хамас" използвали, за да убиват малки деца, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Новинарският канал "Ай24нюз" тази седмица съобщи, че около 40 бебета и малки деца са били зверски убити от бойци на "Хамас" в гранични райони около Газа. Каналът се позова на израелски войник, по думите на който в кибуца Кфар Аза в Южен Израел терористи са "обезглавили деца и жени".

Военният говорител Ричард Хехт заяви, че журналисти са били допуснати до засегнатите селища и са говорили с войници там. Той обаче уточни, че те не са официални говорители на армията.

Армията все още не е съобщила официален брой на убитите деца.

"Това, което се случи в кибуц Кфар Аза, е клане, при което жени, деца и бебета, както и възрастни хора, са били жестоко заклани по начина на действие на ИДИЛ", заявиха по-рано тази седмица израелските сили за отбрана.

Спасители публикуваха в приложението "Телеграм" снимки от кибуц Беери. На една от тях се вижда обгореното тяло на дете. На друга се вижда детска стая със следи от кръв по пода. В друга публикация се вижда парамедик, който държи в ръцете си опаковано в чувал тяло с размерите на дете.

Миналата събота бойци на "Хамас" убиха повече от 1200 души в израелски гранични селища и на музикален фестивал. Около 150 души бяха взети за заложници и района на Газа. Израел отговори на атаката с тежки въздушни удари. Здравното министерство на палестинската автономия днес съобщи, че повече от 1200 души са били убити в Газа и около 5800 други са били ранени.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    20 10 Отговор
    Пак са ръсили децата с брашно и после викат, че бил Зарин.
  • 2 да де

    31 8 Отговор
    Е да де ама на вас мисирките това не ви пречи да публикувате непотвърдени приказки.
  • 3 шефа на хамас призова

    21 12 Отговор
    целия всички мисулмани по света да нападат и мачкат ционисти по цялата планета и насрочи дата петък 13-ти.Демек утре..Става доста страшно

    Коментиран от #8, #10

  • 4 Мими Кучева

    20 7 Отговор
    Добрите юдеи срущу лошите араби,плача от умиление!🔯👳‍♂️😢👳‍♂️🔯
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    23 7 Отговор
    Евреите все ги изкарват жертви, а банките техни, магазините техни, робовладелци и чорбаджии повечето евреи! Даже и в България при робовладелец българин, ако имаш колега евреин работник (което е почти невъзможно), отношението на робовладелеца или чорбаджията е много по-благоприятно към евреина отколкото към другите работници.

    Коментиран от #11

  • 7 Майна

    24 5 Отговор
    ,,Хамас отрича твърденията
    В сряда Хамас излезе с изявление, в което отрече съобщенията, че нейни агенти са обезглавявали деца или нападали жени по време на нападенията, обвинявайки Израел в разпространение на лъжи "без доказателства в подкрепа на подобни твърдения и лъжи".

    „Остро осъждаме изфабрикуваните и неоснователни твърдения, пропагандирани от окупацията в опит да се прикрият кланетата, престъпленията и геноцида, извършени в Газа“, каза Иззат ал-Ришек, говорител на Хамас и високопоставен служител.,,
    Що ли вярвам повече на арабите...?

    Коментиран от #44

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тото

    21 4 Отговор
    Че те Израел само за последните 24 часа убиха над хиляда цивилни също жени и деца!!!!!! По интересното че добрите самаряни Сащ са и във този конфлик! Където и по светът има военни конфликти краварите очастват!!!!!

    Коментиран от #23

  • 10 Хахахаха

    9 12 Отговор

    До коментар #3 от "шефа на хамас призова":

    Шефа на хаймас скоро ще призове и всичкото русофил под знамената
  • 11 Ихтамнет

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Тва пък от къде го изсrа сега некви проучвания ли прави че са отвратителни да ама тва за България как го реши
  • 12 Алфа херинга

    14 7 Отговор
    Евреите стрелят по линейките на червения кръст, стига сте изкарвали само тях мъченици. И двете страни вършат зверства.
  • 13 Майна

    12 4 Отговор
    ,,..Ние сме на прага на голяма регионална война в Близкия изток и американската армия ще се включи. Разбира се, ако тази война беше ограничена само до битка между Израел и Хамас, нямаше да има нужда армията на САЩ да се намесва, защото IDF може да се справи с Хамас доста лесно. Но Хизбула е съвсем друг въпрос. Хизбула притежава изключително мощна армия и имат арсенал от приблизително 130 000 ракети, готови да бъдат изстреляни срещу Израел. Ако Хизбула влезе във войната и започне да изстрелва хиляди и хиляди ракети по Израел, Съединените щати ще предприемат действия...,,

    Коментиран от #20

  • 14 позеленял

    5 4 Отговор
    оттренирани лъжи
  • 15 121312241412

    6 9 Отговор
    Да им направят алея на ангелите. Иначе путинофила не врва хаха

    Коментиран от #17

  • 16 Майна

    13 6 Отговор
    ,,...
    Какво се осмели министър-председателят на Израел в Обединените нации само преди дни, размахвайки безразсъдно карта на Израел, в която липсваше каквото и да било споменаване на Палестина, нито историческа Палестина, нито остатъците от села, оставени от еврейската колонизация?

    Какво правят израелските булдозери, когато изкореняват палестински овощни градини, когато заселниците изливат реколтата от зехтин на фермера в опустошеното му поле, докато се прибира от пресата за масло?

    Какво правят израелските войски, когато пречат на линейка да стигне до ранен палестинец?

    Какво правят агентите на израелското разузнаване, когато заплашват, подкупват и принуждават палестинците да работят за тях като информатори?

    Какво представляват препятствията и внимателното наблюдение на всеки арабски пътник по всеки път в Израел и окупираните земи?

    Какво правят израелските привърженици по света, когато задушават всеки, който се осмели да критикува държавата на апартейда?...,,

    Коментиран от #21, #22

  • 17 Защото

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "121312241412":

    Че то всеки може да сложи някъде два мраморни камъка и да им сложи имена

    Коментиран от #24

  • 18 Знаменосец

    6 3 Отговор
    Движението ХАМАС е основано през декември 1987 г., малко след избухването на Първата палестинска интифада. Първоначално движението беше разглеждано от Израел като конкурент на Организацията за освобождение на Палестина на Ясер Арафат. Благотворителната и религиозна дейност на бъдещия лидер на Хамас Ахмед Ясин бяха насърчавани от израелската военна администрация. Неговата организация, която стана предшественик на ХАМАС, получи финансиране от Израел, а Израел също така й позволи да получава дарения от арабските страни от Персийския залив.
  • 19 Моше Даян..

    11 9 Отговор
    По-рано днес бе дадено изявление на държавен служител, че ток вода и храна- само след като бъдат освободени заложниците..след това ще бъдат наводнени тунелите..ше ги издавят като сугави плъхове...Ами искаха да видят как изглежда в ада..получиха го тук на земята..
  • 20 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Америте не са излизали от тоя район. Докато беше СССР и соц. блока бяха като куче пред месарница, обикаляха но не смееха да налитат на кокала. След предателството и разпада на СССР и соц. блока станаха като чакали, настаниха се и на Балканите и в цяла Източна Европа. Съдбата ще им е същата като в Афганистан и марионетките им и подлогите им които ги държат тука ще им се наложи да се омитат заедно с тях, но само, че не в самолетите а хванати за колесниците на самолетите, защото ако останат тука без господарите си, съдбата им няма да никак завидна!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 хихихи

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Защото":

    Много сте прав ахха. А е възможно и някъде да убиват деца. Не всичко е така еднозначно.

    Коментиран от #30

  • 25 Израел

    7 17 Отговор
    Арабите са животни. Сега ще получат това което им се полага . Израел блокира газа , бомбандират, след това влизат танковете. Ще газят арабска смрат като боклук

    Коментиран от #28, #32

  • 26 Сатана Z

    13 6 Отговор
    Израел трябва да се изтегли в заеманите от него територии от 1967 година,а НАТО да се изтегли в границите си от 1997 год.Това е решението.
    Иначе,лобут по фашистките кратуни

    Коментиран от #27, #29

  • 27 хахха

    1 6 Отговор

    До коментар #26 от "Сатана Z":

    Лелеее тоя в колко силна позиция партер е
  • 28 ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Израел":

    а ти какво си ?
  • 29 Нептун

    2 7 Отговор

    До коментар #26 от "Сатана Z":

    Лобут от страхливци няма как да стане

    Коментиран от #33

  • 30 МММ да

    17 5 Отговор

    До коментар #24 от "хихихи":

    Преди години бях попаднал на едно клипче как група израелски войници застрелват в гръб малко дете, с ученическа раничка на гърба, за това че не се подченило на тяхна команда, а детето било просто глухо.
    Еврейте ги тероризират и избиват вече повече от половин век.
  • 31 Ами тогава коментирайте

    11 4 Отговор
    Убийството на палестинчета от израелските войници

    Коментиран от #34

  • 32 факуса

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Израел":

    а евреите са паразити вече 2023г.смучат кръвта на народите по света
  • 33 факуса

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Нептун":

    ами на получава се,натовските хиени само вият по границите на мечока

    Коментиран от #35

  • 34 Може ли аз да коментирам

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Ами тогава коментирайте":

    Те са възпитани да са мъченици. Знаеш ли какво е това. Това е когато празнуваш че детре е умряло в борбата срещу неверниците. Вашия коментар?
  • 35 Нептун

    2 6 Отговор

    До коментар #33 от "факуса":

    Нищо не се получава натовски оръжия убиват руснаци Русия заради тези оръжия всеки ден чертае нови и нови червени линии а оръжията идват и убиват и Русия чертае
  • 36 Незнам

    2 3 Отговор
    кой вярва на тези глупости и театри ,също като в буча ,театър драматизъм
  • 37 Спорт

    4 4 Отговор
    Милите евреи, те деца не са убивали. Тези новини са от същите хора които писаха за "труповете" в Буча.
    В момента има 2 милиона жени , деца и старци които са блокирани без ток , вода , храна и лекарства, докара самолети хвърлят бомби върху тях.
    Толкова за добрите евреи.
  • 38 Додо

    4 1 Отговор
    Мълвата беше тиражирана мигновено от журналистка,на която един войник бил и казал.В тубето пише името на журналистката,за кого работи и че достоверността на информацията е,че и били казали.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 честен ционист

    3 3 Отговор
    Терористите на страхливото с ботокса от калния бункер трябва да бъдат унищожени до крак, после и рабите им гладни и продажни.
  • 41 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Само млатене за ватираните отпадъци и съдраните им партньори!
  • 42 Ний ша Ва упрайм

    1 0 Отговор
    я дайте снимки от гетото
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 -+-+-+-++

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Сега, когато Израел отвърща на удара - няма загинали и убити палестински деца и жени, умните ракети ги отминават и заобикалят....