Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 17:25 2 358 31

Говори Пекин! Китай осъди взрива в болницата в Газа, но без да посочва виновник за удара

  • китай-
  • газа-
  • израел-
  • хамас-
  • ислямски джихад

Израелското правителство твърди, че експлозията е причинена от ракети, изстреляни от палестински бойци от район близо до болницата

Говори Пекин! Китай осъди взрива в болницата в Газа, но без да посочва виновник за удара - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайското министерство на външните работи излезе с изявление относно експлозията в болница "Ал Ахли" в Ивицата Газа, съобщи Би Би Си.

Официален Пекин осъди "атаката" срещу болницата, но не обвини пряко нито Израел, нито палестинските екстремисти за нея. "Китай е шокиран и категорично осъжда нападението срещу болница в Газа, което причини огромни жертви", каза говорител на китайското външно министерство.

"Изразяваме нашите съболезнования за загубата на живот и съчувстваме на ранените. Китай призовава за незабавно прекратяване на огъня и примирие. Призоваваме да се положат всички възможни усилия за защита на цивилните и за предотвратяване на още по-тежка хуманитарна катастрофа", добавиха китайските власти.

Израелското правителство твърди, че експлозията е причинена от ракети, изстреляни от палестински бойци от район близо до болницата. Палестинската страна твърди, че израелската армия е нанесла въздушен удар по болницата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Номерът на китайката

    16 23 Отговор
    Китайците знаят, че са виновни чалмите от Хамас и за това нищо не са казали...
  • 2 честен ционист

    13 4 Отговор
    По някое време ще кажат, че за всичко са виновни САЩ. Ама тогава вече няма да има значение, понеже всички ще гледаме фойерверките над Йеллоустон.
  • 3 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    12 10 Отговор
    Де да беше сега Великия Ким ръководител на Китай, нещата щяха да изглеждат по коренно различен начин. Щеше да свие западните чакали в някогашните средновековни граници и да върне земите на индианците в цяла Америка.
  • 4 Феникс

    11 7 Отговор
    Американската ракета JDAM като видяла на къде вървят нещата и взела че си сменила пола и станала ракета произведена в гараж, която не може да путне и барака! :)
  • 5 Ами

    9 17 Отговор
    Как да "кажат"като Израел вече даде твърди доказателства, че не е неговата армия. Ако кажат, че е Израел, ще стане веднага ясно, че лъжат, затова е по-добре да се правят на дипломати, иначе трябва директно да посочат Хамас.
  • 6 Сталин

    10 13 Отговор
    Китай са книжен тигър и не може да им се има доверие,тези нещастници ги е страх да обвинят ония еврейски изчадия от ада за смъртта на децата на Газа, Русия само си губи времето с тези куци коне за съюзници,да започнат да продават всичко за злато и да фалират тези западни мародери.

    Коментиран от #9

  • 7 авраам

    7 8 Отговор
    Пак евтини лъжи! Посочиха Израел за виновник?
  • 8 Все тая

    2 0 Отговор
    А аз си намествам очилата.....
  • 9 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    Те и арабския свят се бавят и Иран се бави. Как руснаците разклатиха дивашкия неолиберален капитализъм, сега всички тия ако блокират и се откажат долара, да се спре всякакъв добив и износ на нефт, газ и др. Пълен блокаж на всичко западно и тогава за два дена капиталистическите чакали ще берат душа!

    Коментиран от #12

  • 10 жириновски каза,че с мръните ционисти

    8 7 Отговор
    скоро ще бъди свършено...Ще бъдат заличени от лицето на земята и още нещо.Каза,че дори и ядрените им оръжия няма да им помогнат..ХОДЕЩИ МЪРТЪВЦИ ....
  • 11 Факт

    7 8 Отговор
    Постоянно говорят за взрив във болница. А то взривът е на паркинга.

    Коментиран от #15

  • 12 Сталин

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Путин и той е под контрола на Ротшилд,оная Наибулина шефа на централната руска банка вече 30 години тормози икономиката на Русия с високи лихви под давление на Ротшилд, трябва като Сталин да се въведе златни рубли и всички западни тоалетни хартии директно в септичната яма
  • 13 Много ясно че

    8 5 Отговор
    Китай ще осъди взрива в болницата в Газа, но без да посочва виновник за удара докато не е изяснен на 100% ! Китай не е БайДън нито Натаняху да бяга пред каруцата. На това му се вика държавност ! НО когато истината излезе на яве и света разбере че взрива в болницата в Газа е дело на Израел категорично няма да го премълчи ! Аз съм фен на политиката на Китай и внуците ми учат в китайски училища и ви казвам категорично че в тях политика за разлика от нашите образователни центрове е абсолютно забранена.
  • 14 лилавата златка

    9 9 Отговор
    е то се доказа , арабите гръмнаха паркинга на болницата и си измислиха 500 жертви
  • 15 Реалността

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    ООН активно участва в разпространението на фейковете на ислямските терористи.

    Не само, че разпространи невярната информация, кой е отговорен, не само, че разпространяваше неверни информации за жертвите, но и разпространяваше неверни информации за това какво и как е пострадало, като постоянно тиражираше лъжите на Хамас, че е ударена болница, когато де факто е имало взрив на паркинга пред нея. А Хамас е лъгал по въпроса, защото ако отначало беше станало ясно, че нещо се е взривило на паркинга, започват да се пораждат подозрения дали някой не се е опитвал да ИЗСТРЕЛВА нещо оттам.

    Оказа се, че взрива е предизвикан от ракета на ислямските джихадисти, които отгоре на всичко използват двора на болница като площадка за изстрелване на ракети, превръщайки цялата болница и всички в нея в жив щит в случай на ответен удар от Израел към мястото, от което е дошла ракетата.

    Коментиран от #16

  • 16 Мдаа

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Реалността":

    И това е Факт
  • 17 Сталин

    11 5 Отговор
    Абе хайвани вкарайте си главите в употреба,имате само камъни в главите,първо Хамас нямат такива мощни ракети,на Хамас ракетите са самоделни и могат да убиват само няколко души,но не и да разрушат сграда

    Коментиран от #18

  • 18 Мдаа

    7 8 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Никаква сграда не е била разрушена другарю. Назад си с опорките.

    Коментиран от #21

  • 19 Много е просто

    7 2 Отговор
    Целта е човек да си предстяави болница. Дето пада като тия бомбандираните блокове. По еврейските видеа. Представя си че някаква бомба пада. Цялата сграда изчезва. А заедно с нея 500 невиини човека. После като види че болницата си е там И няма и няма. Той ще ти каже. Тая е здрава. Но една падна цялата и погреба 500 човека. Ще го питаш коя. Той няма да знае. Няма как да ти я посочи. Тя ще съществува само в главата му. Но ще е сиигурен че я има. Защото много се шокирал и травмирал когато си представил. Каквото са искали да си представи.
  • 20 !!!?

    10 6 Отговор
    Китай не се връзва на манипулациите на терористите от Кремъл и "Хамас" !!!?
  • 21 Сталин

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Мдаа":

    Абе хайванин ти на коя планета си

    Коментиран от #22

  • 22 хихихих

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Сталин":

    Сталин на коя панета е
  • 23 Ветеринарен психолог

    3 0 Отговор
    Нещо,като-смърт на фашизма и на неговите врагове!
  • 24 Всичко обещано Америка достави

    0 0 Отговор
    След всичко обещано Америка достави всичко!!!!
    Питам се какво следва след ATACMS?????
    Ракети Томахоук??
  • 25 Васил

    0 2 Отговор
    Амииииииииии осъдили болницата в Палестина а за клането в Буча при жълтурите беше тишина явно Израел не дава ресурси за жълти стотинки.
  • 26 Клети неграмотни копейки

    5 4 Отговор
    Удивително е как точно хората, които целогодишно реват срещу исляма и мюсюлманите, които цвилят против османския поробител, "чалмите", "фесовете", "резаните", които плачат за Батак, които оправдават дори безобразното прогонване на турци от България, които изпадат в истерия заради идването на източни бежанци у нас - та, как точно тези уж божем православни хора днес станаха правоверни привърженици на "Хамас", "Хизбулла", иранския аятоллах и палестинската кауза. Всичкото им "православие" е една сочна целувка връз чибука на емира.

    Коментиран от #27

  • 27 Ами

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Клети неграмотни копейки":

    Ами, когато си КГБ наколенка ще направиш всичко за ботоксовия фашист в Кремъл: щом той се прегръща с тарамбуките, забравяш род и родина, и за какво си бил "благодарен". А е много лесно да го забравиш, когато си бил "благодарен" по същата причина - защото КГБ господарите ти така са казали че трябва. Изобщо няма противоречие - всичко се върти около ТЕХНИТЕ позиции и желания, днес са върли "православни християни", утре подкрепят чеченски и арабски терористи.

    Ще питаш, защо не казвам "руски", ами защото тези КГБ наколенки не се интересуват изобщо от руското: те не говорят добър руски, не са чели качествена руска литература, не са ходили на руски балет - те не са свързани с "руското" а с тайните служби КГБ/ФСБ, които са на практика терористична организация, която си е направила държава, точно както Хамас си е направил държава в Газа.
  • 28 давид

    3 3 Отговор
    Казаха ,че са евреите ! Защо лъжете с тея дебилни статийки??
  • 29 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    Братя мюсюлмани от цял ​​свят! спрете да подкрепяте евреина Зеленски, той е евреин, подкрепя израелските власти, които убиват мюсюлмани!
  • 30 Логично

    1 4 Отговор
    Болницата е ударена от такива, които искат да са световни играчи. Израел винаги е бил световен играч и няма интерес да стори това злодейство. Така е и с нападението на музикалния фестивал нападнат от ... Сценарият който се разиграва е срещу Израел и персонално срещу Натаняху. Който има акъл, да мисли!!!
  • 31 ало китай

    1 1 Отговор
    учете бг език, иврит и сега Израел24- свидетел палестински- от три годишна възраст ги учили да убиват евреи!Алоооо Китай, мислете разумно! Болницата в газа е бомбардирана от хамаз- джихад! Много добре знаем всички от България!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания