Last news in Fakti

28 Октомври, 2023 18:04 3 844 26

Египет предупреди, че бомба със закъснител цъка в Близкия изток

  • хамас-
  • газа-
  • египет-
  • близък изток-
  • израел-
  • абдел фатах ас сиси

Ас Сиси каза също, че суверенитетът на страната му трябва да бъде зачитан

Египет предупреди, че бомба със закъснител цъка в Близкия изток - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси предупреди днес да не се допуска разширяване на конфликта в Газа, тъй като това заплашва да превърне района в "бомба със закъснител", предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Ас Сиси каза също, че суверенитетът на страната му трябва да бъде зачитан, след като вчера въоръжените сили прехванаха дронове, навлезли във въздушното пространство на Египет. Израел съобщи, че той е бил мишена на дроновете, обвинявайки за изпращането им подкрепяното от Иран бунтовническо движение на хутите в Йемен.

Египетските военни заявиха, че безпилотните самолети, разбили се на територията на египетските градове Таба и Нуейба близо до израелската граница и ранили шестима души, са дошли от южната част на Червено море. Те не казаха кой ги е изпратил.

"Предупредих за разрастването на конфликта, независимо откъде идва. Регионът ще се превърне в бомба със закъснител, която ще засегне всички нас", заяви на конференция Ас Сиси. "Египет е суверенна държава и нейният суверенитет и позиция трябва да бъдат зачитани /.../ Египет е силна държава и е неприкосновен", подчерта той.

Миналата събота египетският президент свика среща на върха за мир и призова за допускане на хуманитарна помощ в Газа, за освобождаване на заложниците и за прекратяване на огъня в конфликта между Израел и "Хамас".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    46 13 Отговор
    Почна се с Афганистан. Последва Украйна. Разгромът на САЩ и в близкият Изток, ще е окончателният край на световната им хегемония. Дано само да стане бързо, защото иначе ще е доста опасно. Не за тях, за нас.

    Коментиран от #4, #5, #6, #12

  • 2 Фактически дефакто

    17 6 Отговор
    Това са тия дето държат границата затворена. За братята си мюсюлмани. И те помагат в изтреблениято на проблема.
  • 3 йес

    10 20 Отговор
    Старчето в москва потрива доволно ръце.
  • 4 Мама го храни

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    Фантазии все фантазии. Как се живее с фантазии само.
  • 5 така е

    9 18 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    Откакто Китай измести РФ от ДВУполюсния модел, Москва се разрева за МНОГОполюсен свят.
  • 6 Механик

    36 7 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    Няма как да стане бързо. (за съжаление)
    Стигне ли се до разрастване на конфликта (към това се стреми САЩ), ще се стигне до голяма война. САЩ са наясно с това нещо и дори го желаят до някъде. След падението им е Украйна, след изритването на колкониалните от Африка, след поредно гласуване за вдигане на тавана на дълга (за да не обявят фалит), след БлекЛайфМетър-сите, просто нямат изход освен да провокират световен конфликт. Естествено, ако може в тоя конфликт да вадят кестените с чужди ръце (както винаги). Но шансовете за Световна Война по поръчка на САЩ са към 89%.
    Горко ни на нас, обикновените американци, англичани, българи, немци, турци.... изобщо цял свят.
    Не трябваше да се позволява на тая хазарска колония наречена САЩ да се въздига толкова. Това са над 150 години в които тия "демократизират" когото си искат, а света мълчи, че и ги подкрепя.

    Коментиран от #7, #8, #24

  • 7 Калпазанин

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Винаги получаваш плюсове от мен, са вметнем само че този сиси е пионка на англетата и благодарение на тях той е на власт. Египет за мен не е суверенна държава, и какво казва е също без значение също така Египет са едимственната арабска държава признала исраел

    Коментиран от #11

  • 8 Новите гледат кратки клипчета

    7 12 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Да не мислите че човека има илюзията. Че някой му чете дългите путинофилски фермани. Него му е ясно че си прави монолог. Самозомбирането учените от ссср са го открили преди много време. Този е от това време.

    Коментиран от #9

  • 9 Нещо си написАл

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Новите гледат кратки клипчета":

    ама не се разбира.
    Както и да е, не всички са с IQ над 80.

    Коментиран от #13

  • 10 Павлик

    3 4 Отговор
    Аз на Египтянките ще им разнебитим 3финктерите
  • 11 Механик

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Калпазанин":

    Мерси за плюсовете. Аз винаги пиша това, което по мое виждане е обективно и никога не се съобразявам с политкоректните опорки, които се спускат и от тук, и от там.
    За Египет си прав и то много. Аз знам, че тамошния Кирчо е човек на англетата, както и това, че само Египет е признал Израел (там в областта). НО. Има едно голямо НО. То следва от мюсюлманския радикализъм. (Просто такава им е религията.). Та начия страна мислиш, че ще бъдат египтяните, ако нещата съвсем се сгов....ясат?
    Аз си мисля, че Израел ще бъде нулиран. Не бързо, не лесно и много болезнено за целия свят, но ще бъде нулиран. Заобиколени са от враговете си. А тия врагове са много. Освен това, тия врагове не са само там. Те вече са в Еропа и то пак благодарение на еврейските, глобалистични игрички. Европа е пълна с млади, отпочинали и брадати арабчета, дето само чакат да ги обедини някой за джихад. В САЩ нещата също не са много розови, предвид това ,че и там се нападат соинагоги, щото на хората им е писнало от еврейска арогантщина. В Китай, Япония, Корея, тия не са добре дошли. Особено в Япония.
    Остава им само Австралия и Нова Зеландия. Ама и за там не съм много сигурен.
    Тия хора (евреите/хазарите) на всеки 100 години ги пердашат, за да им покажат, че не са нищо повече от другите. Следващите 100 години ,те реват, че са мачкани. Но след 10 пъти по 100 години, сенамира някой да ги прочисти почти до изчезване. Мисля, че живеем точно в тоя милениум.
    п.п.
    Моля, написаното от мен да не се при

    Коментиран от #14

  • 12 А бре

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    Фенчо, оплел си се в разсъжденията си като пиле в кълчища. Започна се със срив на соца в Източна Европа,след това дойде краха на сесесерто,като непрекъснато се скандираше ,че запада е рухнал икономически и е унищожен!! Случи се точни обратно! А за разгрома на САЩ можеш само да фантазираш и мечтаеш!!!

    Коментиран от #15, #16

  • 13 оня пак се самозомбира

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нещо си написАл":

    То ако не се разбираше. Нямаше да те притеснява.
  • 14 Онзи

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Старшинка, ти освен военен си бил и заклет терорист! Както винаги отново си затънал в тресавището на мечтите!Да не би да мислиш, че тези спящи клетки не се следят изкъсо? В момента,който се надигнат ще ги смачкат като мравки,а ти ще си останеш само с мечтите!!

    Коментиран от #18, #20

  • 15 Човече, нещата се променят

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "А бре":

    Соц вече няма.
    Русия стана капиталистическа, Китай също.
    Нещата се променят.
    Преди 30 години Китай беше нищо, сега са втората икономика в света.
    Така че не почивай на стари лаври.
    Лесното за САЩ свърши.
  • 16 Механик

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "А бре":

    Мдааа. Крахът на САЩ е далеко, нали?
    А кой си гласува вдигане на прага на дълга преди месец?
    Разбиха ви руските. Налузиха ви го у два ката. Такива тарикати излязоха в дългосрочен план, че сега се чудите на къде да взимате.
    И така умело ви пдохлъзнаха с "краха на СССР", че чак и аз се изумявам.
    Я кажи сега като сте "крахнали" СССР, що сте обезоръжени? Що руснаците от "блатото" , облечени с "вата" и "О-шанки" ви млатят с лопатите? Що останахте без пари и сега се чудите дали Зелински да крепите, дали господарите си от Израиля? Що ви наритаха от Африка? Що се гърчите като риба на сухо? Що ви "страхува" малкия дебелак с голямата "ракета" от Северна Корея?

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Може и да се следят ама не е ясно

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Онзи":

    коя е клетка, еле па спяща.
    Роден във Великобритания, ходил в британски училища и хоп, с раницата с бомбата в метрото.
    Те ако искаха да го предотвратят проблема нямаше да го допуснат на първо място.
    Само че тия на запад първо разпалват войните при тях, второ си отварят вратите за тях.
    Плюс това тия от службите никой не ги слуша.
    Така както Буш не послуша ЦРУ-то, което всъщност беше право, че Саддам няма химическо оръжие.
    Идва някоя t ъпа зелена, 360-градусова калинка и започва да им дава наклон на полицаите, шпионите, антитерористите.
    Виж в Швеция какво става, гангстерски войни.
    Виж в Лондон, сто-хилядна демонстрация в подкрепа на Хамас.

    Коментиран от #23

  • 19 ФАКТ

    3 1 Отговор
    Тука още лазят и дрънкат с кокалите и празните си глави. Пъдарите дето някога са пазили българския народ. Да не избяга от комунизма. Някога по турско е имало такива типажи.
  • 20 Механик

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Онзи":

    Как се смачкват милиони, бе редник?
    Той и руския цар навремето така мислеше. И той следеше "клетките на болшевиките", и той ги "смачкаваше. И какво стана като се дигнаха болшевиките? Смачка ли ги?
    Слушай, редник! Срещу масите трудно се воюва физически. За това и всички медии са купени от властите, за да могат да воюват срещу масите ментално. Да ма в последно време не се получава, щото истината за ДЕМОКРАЦИЯТА вече лъсна.
    масите може да не са въоръжени, може да са "слаботокови", но тръгнат ли, помитат всичко. А такива редници като тебе, направо са щастливци ако просто ги вкарат в карцера, а не ги изправят пред трибунал съставен от прости селяци, които желаят кръвта на изедниците си. (естествено и на машите на изедницит си. на Киряк Стефчовците)

    Коментиран от #21

  • 21 ФАКТ

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Механик":

    Тоя като го бъгна и почва да вика на другите редници. А на тях изобщо не им дреме. Какво му се е случило на тоя. Когато е бил редник.
  • 22 Хммм

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    Не съм съгласен че Русия има пръст в това. Западняците много си повярваха че са най-умните и красивите. Също като приказката за Снежанка . А света се променя и трябва и ти да се промениш ако искаш да си на върха.
  • 23 Калпазанин

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Може и да се следят ама не е ясно":

    Само в Лондон ли? Вижте в Интернета бре ора дано само колкото и ционистките медии да го крият и цензурират да се отворят очите на хората по света
  • 24 Онзи

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Старшинка хората се отказаха от руската "демокрация",не искат ни да я видят ,ни да я чуят Но видяха също,кой се опитва да разпали световна война,за да спаси кожа!

    Коментиран от #25

  • 25 Механик

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Онзи":

    Оставш си "ОНЗИ".
    Нищо! Можеи да се събудиш, а може и да си останеш това, което си.
  • 26 Чичо Дончо каза

    4 5 Отговор
    Не вземам страна,но ако Израел не е изпълнил договор от 1967 ,за създаване на Палестинска държава ,това движение е освободително за палестинците.Израел върши ,това ,което турците са вършили след Априлското възстание .