Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Ноември, 2023 13:01 6 416 142

Бивш командир на НАТО призова Украйна да се откаже от окупираните земи

  • украйна-
  • джеймс ставридис-
  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • война-
  • крим

Пореден западен призив към Киев да се откаже от собствените си територии

Бивш командир на НАТО призова Украйна да се откаже от окупираните земи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият командващ силите на НАТО в Европа Джеймс Ставридис смята, че Украйна трябва да следва „корейския сценарий“ за прекратяване на войната с Русия и да започне преговори за сключване на договор „земя срещу мир“, предаде Bloomberg.

Той отбеляза, че Южна Корея се е превърнала от опустошена от война земя в десетата по големина икономика в света. Но това не е започнало веднага. Първото следвоенно десетилетие беше време на стагнация за Корея и само западната помощ и реформи успяха да дадат тласък на икономиката. Според Ставридис Украйна може да приложи същия модел.

Според американския адмирал Украйна може да получи железни гаранции за сигурност. В случая това е членство в НАТО. Това е подобно на начина, по който Южна Корея получи пълен статут на пълноправен партньор на САЩ през 1953 г.

Ставридис, подобно на бившия генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, не виждат проблем в това Украйна да стане член на НАТО, без напълно да деокупира териториите си. Той напомня, че потенциална война между НАТО и Русия е възможна само като колективно решение на всичките 32 членки на алианса, така че тя няма да започне автоматично, ако Украйна се присъедини към НАТО преди края на войната.

Украйна трябва да се примири „поне за известно време“ с руската окупация на югоизток, смята Ставридис, цитиран от агенция УНИАН. По думите му този сценарий е лош и за Путин, защото означава, че се е провалил в първоначалната си идея да окупира цяла Украйна и да превземе Киев.

Бившият командир на НАТО в Европа е убеден, че дори прехвърлянето на изтребители F-16 в Украйна вече няма да може да преодолее задънената улица на фронта, следователно „колкото по-бързо спрат големите военни действия, толкова по-бързо украинците ще започнат да се възстановяват”.

Ако бъде постигнато такова споразумение, ще се случи следното: въпреки факта, че Украйна е много по-малка по население и територия, в рамките на няколко десетилетия Украйна ще надмине Русия по брутен вътрешен продукт, общо селскостопанско производство и, разбира се, което е жизненоважно важно, от гледна точка на демокрацията, посочи Ставридис. Украйна многократно е посочвала, че мир с Русия е невъзможен и Путин няма да спре на украинска земя, ако не бъде победен сега, а ще атакува НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сащисан кравар

    131 33 Отговор
    ".. този сценарий е лош и за Путин, защото означава, че се е провалил в първоначалната си идея да окупира цяла Украйна и да превземе Киев."
    Ко нееее!? Тъпите кравари все още не са вденали за какво иде реч, но поне са разбрали нещо много важно, че НАТО загуби!

    Коментиран от #4, #6, #17, #28, #134

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахахаха

    39 116 Отговор

    До коментар #1 от "сащисан кравар":

    НАТО изобщо не воюва! Аз техника на НАТО не съм видял унищожена. Това което е унищожено в Украйна, е стара техника от Натовските държави, която не е на въоръжение.

    Коментиран от #13

  • 5 Пич

    103 21 Отговор
    Хахаха..... Украйна вече се е отказала от окупираните земи !!! В момента от НАТО я лъшкундрят да се откаже и от неокупираните !!!
  • 6 Политик

    102 15 Отговор

    До коментар #1 от "сащисан кравар":

    Но вече условията на Москва не са тези, които бяха преди две години, а такива, че Киев няма как да се съгласи за да има спиране на СВО, която ще продължи до Полската граница.
  • 7 Хахахаха

    26 105 Отговор
    Скоро рашагите ще дават обратно земя срещу сваляне на санкции! Даже по този начин може да се стигне до Москва.

    Коментиран от #20, #60

  • 8 Механик

    27 100 Отговор
    Психопата Путин и проруските полезни идиоти по света призовават Украйна да капитулира, но това не означава, че украинците трябва да приемат подобни нелепици.

    Коментиран от #11, #16

  • 9 ами

    50 5 Отговор
    да ти пи...на анализаторите, защо смятат че путин иска да превземе лондон
  • 10 Глупости. Пълни глупости.

    24 57 Отговор

    До коментар #2 от "хаха":

    Когато той се откаже от къщата си, едното си дете и кучето си, в полза на Путин, тогава да дава подобни акъли. Отстрани е много лесно да се разделиш с нещо което нямаш.

    Коментиран от #15, #30, #104

  • 11 Рей Макгавърн

    70 12 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Украйна сега е в задънена дънена улица“, казва бившият агент на ЦРУ Рей Макгавърн.
    „Ситуацията е по-лоша от задънена улица. Украйна търпи поражение... Напълно възможно е на Байдън да са казали, че Русия търпи поражение, но това не е така. Губи не Москва, а Киев, както и неговите западни спонсори“,
     - каза Макгавърн в интервю за Стивън Гарднър .
    Генералите от въоръжените сили на Украйна, според бившия агент, все повече не искат да изпращат войници на безсмислена смърт. Руските войски превъзхождат украинската армия, защото по-голямата част от украинските въоръжени сили бяха унищожени, когато ръководителят на киевския режим Владимир Зеленски „изпрати своите бойци до смъртта им в смъртоносни капани“, отбеляза Макгавърн.

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 горящ леопард на барбекю

    73 12 Отговор

    До коментар #4 от "Хахахаха":

    Айде бе кьорчо, не бил виждал😂 То чак до америка мирише на препечени леопарди, той не бил виждал

    Коментиран от #22

  • 14 DW смърди

    32 1 Отговор
    "жизненоважно важно"

    Бахтиму и израза разбийш!
  • 15 Много точно казано

    25 9 Отговор

    До коментар #10 от "Глупости. Пълни глупости.":

    Много е лесно да прежалиш нещо чуждо. Това е присъщо на социопатите.

    Коментиран от #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Само питам

    16 62 Отговор

    До коментар #1 от "сащисан кравар":

    Какво стана с лозунга "Взять Киев за три дня, за неделю до Ламанша"? НАТО знае ли, че воюва?

    Коментиран от #27, #91

  • 18 Гост

    56 8 Отговор
    Интересно ми е какво ще каже оня със зелената фланелка. Както се правеше на Фидел, Че и Арафат в едно, сега да видим как ще играе ролята на послушно куче пуделче. Представи се като непоколебим, а сега ще трябва да преглъща. Няма да го бъде, ще го сменят господароте му.
  • 19 Историк

    15 59 Отговор
    Разликата между Кореите и случая с Украйна е, че Кореите бяха разделени, като за съсед на Южна Корея остана "революционния" режим, което ТОГАВА изглеждаше като идеологически конфликт, но ДОРИ той от сегашна гледна точка се превръща в съвсем друго нещо и заплахата за Южна Корея от Северна Корея продължава да расте.

    В случая с Украйна, за съсед тя има фашистки режим, чийте единствен интерес е подчиняването на съседите му с икономически и военни средства. Всеки, който твърди, че руските фашисти просто ще гледат как Украйна ги задминава по БВП и развитие, не знае нищо за фашизма като идеология, както и за империите като цяло.
  • 20 Мхмхмх

    53 7 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    Украинският конфликт наближава точката, в която Киев ще трябва да започне преговори с Русия и да направи ТЕРИТОРИАЛНИ ОТСТЪПКИ, заяви водещият на американското политическо предаване Rising Роби Соаве.
    „Знаехме, че ще бъдем в тази ситуация. Ситуация, в която Русия и Украйна трябва да преговарят и двете страни ще трябва да направят отстъпки. Украйна може да се наложи да направи териториални отстъпки... И тъй като така или иначе наближаваме тази точка, кога ще признаем, че оттук трябваше да започнем?“
     По-рано унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че през март 2022 г. Украйна е отказала да сключи мирно споразумение с Русия по указание на САЩ.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хахахаха

    10 39 Отговор

    До коментар #13 от "горящ леопард на барбекю":

    Техниката която бе изпратена в Украйна, а свалена от въоръжение техника или стара от складовете. Никоя държава не е дала от техниката, която стои на въоръжение. Всяка държава каза, че не могат да дадат това и онова, защото това стои на въоръжение в тяхната държава.

    Коментиран от #49

  • 23 Мефистофел

    36 1 Отговор
    Много бавно преписва тая - "новината" за корейския сценарий е от 2 месеца. Сменяй очилата.
  • 24 Дават идеи казаха

    8 35 Отговор
    Напълно е възможно да се случи така точно..блатните като огладнеят и сами ще искат да се връщат в Украйна..проблема е че мирен договор ще значи признаване на окупираните земи за руски
    Другия проблем е че няма как да се обяви публично защото тия в окопите или ще хвърлят автоматите и ще се приберат вкъщи или по-радикалните от тях ще влязат в Киев да сменят президента
    Лесно е да се говори отстрани но избиването ще продължава неопределен срок време занапред
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Механик

    54 14 Отговор
    О-крайна и колективнио запад, могат да си говорят каквото искат.
    Кавото реши Русия ще е актуално.
    Да не милите, че ще минете само с "окупираните"? Никой няма да ви позволи такъв разкош.
    п.п.
    И забравете за НАТО. Там това, фантазиите и мераците, ги забравете.
    Приятелски съвет, просто.
  • 27 Момеее

    35 4 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    Само да ти кажа това го говориха твойте джендър любимци я кажи какво дават в нпо-то че сте тъй куха ма

    Коментиран от #41

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Момеее

    20 8 Отговор

    До коментар #21 от "Механик":

    Много си празна ма рожбе да те напълня малко с алое
  • 30 факуса

    25 14 Отговор

    До коментар #10 от "Глупости. Пълни глупости.":

    а когато решиш да дадеш къщата даденати от друг,как смяташ,че ще погледне на това,осрайна нямаше да я има без русия,наглеци

    Коментиран от #44, #45, #47

  • 31 Гост

    14 34 Отговор
    Най голямата глупост е да твърдиш че Путин няма да спре в Украйна и ще нападне НАТО. За две години доникъде не стигна, ако ще напада ,то няма да са конвенционални бойни действия.В цялата математика не се споменава Турция,мощна модерна армия ,членка на НАТО както знаем и с граница на Черно море.Тези али-бали се говореха,само и само военната помощ да не вземе да спре.Но както се вижда и войната е наникъде и руснаците нито напредват ,нито отстъпват.А уж за три дни щяха да стигнат до Киев.

    Коментиран от #39

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Камелия

    14 35 Отговор
    След всяко "изпускане" на Русия русофилите настойчиво започват да я обслужват. Измиват, подсушават, обдухват, облизват, напудрят. Накрая завиват "изпуснатато" в целофан, слагат му панделка и го представят като поредния гениален замисъл на великият Путин, матирал за пореден път коварният Запад. И са щастливи и доволни, че са изпълнили дългът си към братска Русия.
  • 34 Механик

    35 10 Отговор

    До коментар #21 от "Механик":

    Задънен ти е краварският мозък от краварските пропагандни фейкове.

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ИНЖ

    8 33 Отговор
    Пълна глупост. Така ще окуражим Путлер, Аятоласите, Ким и т.н. да продължат с агресията си, което наистина ще доведе до Трета СВ.
  • 37 Айдеее

    33 4 Отговор
    Започна подковаването.
    Говедото усръйна са го обърнали с краката нагоре и започва подкастрянето на копитата!
    Дали ще получи нови петала не е ясно.
  • 38 Наблюдател

    12 3 Отговор

    До коментар #34 от "Механик":

    Не става само с преписване, нужни са познания и акъл!

    Коментиран от #42

  • 39 Тактика

    28 6 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Капана си стои на едно място. Мишките идват и се хващат. Когато няма мишки вече, руската територия .....няма кой да я цапа с нацизъм....
    Първото предложение е нсй- изгодно.
  • 40 Слава. На. В,В,Путин

    23 11 Отговор
    Военната. Специална. Орерация. на. РОССИЯ. Върви. по. План. Време. Зеленски. да. спе. да. Воюва. Губи. От. Всякъде. Слава РУСИ

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 И ние

    5 3 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    Какво да направим, че нямаш такъв?
  • 43 Мишел

    9 40 Отговор

    До коментар #40 от "Слава. На. В,В,Путин":

    Да славиш Русия, да подкрепяш психопата Путин и руските терористи и садисти втора година след началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 600 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.

    Коментиран от #50, #126, #141

  • 44 Когато ти си дадеш

    11 28 Отговор

    До коментар #30 от "факуса":

    къщата на Ердоган, защото си си отвоювал независимостта от тях, тогава дрънкай! Украйна не е Русия. Въобще няма никаква Русия. Има Руска федерация, която е сбирщина от азиатски републики, държани насила и против волята им в този капан.
  • 45 Когато ти си дадеш

    5 20 Отговор

    До коментар #30 от "факуса":

    къщата на Ердоган, защото си си отвоювал независимостта от тях, тогава дрънкай! Украйна не е Русия. Въобще няма никаква Русия. Има Руска федерация, която е сбирщина от азиатски републики, държани насила и против волята им в този капан.

    Коментиран от #67

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 500 години си бил собственост

    13 10 Отговор

    До коментар #30 от "факуса":

    на Османската империя. Припиши си къщата а най-близката джамия, когато прати peзaцuтe да ти кoлят дeцaтa, и целувай даже ръка на имама.
  • 48 Баба Ванга

    11 25 Отговор
    Каквото стана със СССР това ще случи и с Русия!
  • 49 Че защо не изпрати поне

    13 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хахахаха":

    няколко бройки?
    За да се види дали въобще стават за нещо?
    Или ги пращат ама далеч от фронтовата линия?
  • 50 А ако славя Русия и Израел

    20 3 Отговор

    До коментар #43 от "Мишел":

    ОК ли е?
    Щото като ги сравнявам си мисля, че руските ВВС се ръководят от някой преподавател доцент по хуманитарни науки.

    Коментиран от #53

  • 51 стоян

    8 21 Отговор
    А десет други командира казаха да се воюва до изгонване и унижаване на орките от блатата и мюслюманските наемници тръгнали да убиват нашите братя украинци
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Минувач

    28 5 Отговор
    Единствено не разбрах, този бивш натовец, защо е решил, че такъв договор ще се приеме от Русия. Напротив, Русия няма да приеме никакъв мир, който да включва Украйна в Нато, та дори и да взема територии. И първоначалният план на Путин не е бил са окупира цяла Украйна и Киев, а по-точно казано е да смени режима им и да ги откаже от нато и да спрат геноцида срещу рускоезичните.
  • 55 Дедо ви...

    19 7 Отговор
    Даааааааа, и не само укопираните области ами и Одеска, Николаевска, Днепропетровска и Харковска и тогава ще има мирен договор!!!!

    Коментиран от #56

  • 56 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    5 12 Отговор

    До коментар #55 от "Дедо ви...":

    Надай , се дядо на бабина вълна!
  • 57 Баба Ванга

    7 22 Отговор
    Каквото стана със СССР, това ще се случи и с Русия!

    Коментиран от #86

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бивш

    8 1 Отговор
    Ами този затова е бивш
  • 60 Какво

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    Моля? не разбрах нещо
  • 61 Име

    17 4 Отговор
    Eми - Русия иска именно това - гаранции, че НАТО няма да я нападне, което е - свързано поне с няколкостотин километра разстояние. Така - ако я атакуват през Украйна, ще унищожават украинска територия. Първоначален буфер, както след Финландската окупация - след това Хитлер не е могъл да превземе Ленинград така лесно.

    Няма да имат Крим.

    Впрочем - даваха по Ютуб - квартален руски магазин. Пращи от стока - а цените са учудващи - ниски и евтини. Дано в Украйна стане нещо - но се съмнявам.

    Колкото ние цъфнахме в БГ, след толкова помощи - просто не ставаме за тая работа.
  • 62 В.В.П.

    11 2 Отговор
    Окропите не се бият с никой..Само ,,усвояват ,,фондовете на Киеф..
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 В.В.П.

    12 3 Отговор
    Чиновниците от ЕС забогатяха яко с ,извънредните ,,заседания и часове работа по въпроса ..,Окраина ,Киеф ,Зелю,Путин..Повече не щат ..Пък окропите умряха ..Ахахаха ..
  • 65 В.В.П.

    12 5 Отговор
    На изток от Днепър е в ръцете на Путин ..Сега изтощават последните окропи..Като джобни фенерчета .Отчаяна история

    Коментиран от #69

  • 66 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    11 6 Отговор
    Кога е ПАРАД ПОБЕДЪЙ в Кiюф , че да си запазя билет за самолет и Хотел на КРИШЧАТИКЕ ?
    Хип ! Хип ! ОЩИП !
    Прелъстена и Изоставена ! Както много други моми : Косово, Ирак, Афганистан и УкраИНЕСТАН !
    Исроел е НА ПРЪНГАЛА !
  • 67 Шишо Бакшишо

    13 2 Отговор

    До коментар #45 от "Когато ти си дадеш":

    Звучиш точно така: В Северна има една федерация от 51 държани насила и ограбвани държави, които не искат да са там, но са ги прекръстили на щати (съставни части), за да нямат административно, правото да се отделят в самостоятелнии държави. А голямата война между Севера и Юга е доказателство за насилствено присъединяване на победения Юг към Надделелия Север.
  • 68 СЛАБА Украине !

    10 5 Отговор
    Гнойникът е под СКАЛПЕЛА !
  • 69 Хмммм

    7 4 Отговор

    До коментар #65 от "В.В.П.":

    ".Сега изтощават последните окропи.."

    Чакай, аз се обърках. Това го писахте още миналата година лятото, после есента, после зимата, после пак тази пролет, и сега пак ..... Последно, когато са последен път познахте нещо?

    Коментиран от #85

  • 70 Алфа херинга

    9 4 Отговор
    Тепърва ще зачестяват подобни коментари. Мисля че и на най заслепеният укрофил трябва да му е ясно вече накъде отиват работите.
  • 71 Нямам ТЪРПЕНИЕ нашият Запартък

    12 4 Отговор
    Ненков да ни вкара в активни бойни действия с РУСИЯ , че да си разчистим ВЪТРЕШНИТЕ СМЕТКИ сами между себеси, че и ние сме един ГОЛЯМ ЦИРЕЙ

    Коментиран от #72

  • 72 Хммммм

    7 9 Отговор

    До коментар #71 от "Нямам ТЪРПЕНИЕ нашият Запартък":

    С "нетърпението" ще си останете путинофилите.

    Коментиран от #75, #82, #90

  • 73 Макробиолог

    12 3 Отговор
    Войната е най вече математика,както твърди проф Витанов.Първата фаза ще приключи началото на пролетта и целта е с активна отбрана да се смели колкото може повече жива сила и техника на противника.Втората фаза ще е в пик около края на лятото,фронта някъде по Днепър,а края--в зависимост от резултата от изборите в САЩ..При победа на Тръмп,това ще е новата източна граница на Украйна и войната ще приключи.,ако президента е Байдън--замразен конфликт с ниска интензивност.Другото са мечти и мокри сънища.
  • 74 ЗАЩО Ненков още се МЪТИ като

    4 10 Отговор
    ЗАПАРТЪК и губи време и не ни вкара в АКТИВНАТА ФАЗА редом с БАНДЕРОЛИТЕ срещу Русия ?
    Глист вместо пре миер !
  • 75 Мамка Ви

    4 2 Отговор

    До коментар #72 от "Хммммм":

    Ева вам , уважаеми !
  • 76 Ученика

    6 2 Отговор
    Конфликта между Турция и Гърция за остров Кипър доказва, че този другар говори глупости...
  • 77 ИСРОЕЛ и МОЙШИ ще се напинят

    6 4 Отговор
    Като ГЛИСТ на БУЦА !
    Казват че имали Ядрени бомби за в ГРАДСКИ УСЛОВИЯ ?
    Мойши ще бере ядове, подлюти ОСИТЕ по света срещу себе си !
  • 78 Мухаа,хаа!

    12 3 Отговор
    Бившият шеф,изобщо пропусна факта,че основната причина за Крим, Севастопол,а сега и СВО е именно този техен копнеж- да инсталират постоянно присъствие и военна техника пред вратите на РФ.Този продължава да живее в миражи.РФ никога, на никоя държава,или съюз,няма да позволи подобен сценарий.Поодобна" проба" ще бъде наистина спусъка,който ще доведе до истинското превземане на Украйна - чак до полската граница.
  • 79 Целият НАШ ПАРТИЕН АКТИВ е

    10 1 Отговор
    КРИМИНАЛЕН !
  • 80 Хахаха

    12 2 Отговор
    Ама вие сериозно ли като Корея това няма да се случи то земите вече не са на окрайна и това е факт отстъпката която окрайна трябва да направи е да не е член на нато и САЩ другото е без значение ако не иска операцията продължава хахахахаха гледайте голямата картина не това което ви показват хахахаха
  • 81 Калмук

    6 3 Отговор
    Този американски грък го съветвам да предложи същото за Северен Кипър ... и да видим какво ще последва.
  • 82 Кюр Дьо Пети

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Хммммм":

    Лапай ми Мууяя ,интеугентн изтънчен,миризмата му е натюреллл,а сиренето Еко,ухае на Камембер.Ще се молиш за още.
  • 83 Къде останахте светли мигове

    9 4 Отговор
    От ПОЖЕЛАНИЯ за СТАНДАРТИ западни ?

    Къде са СТАНДАРТИТЕ бе ВАШАТА ........МА ?
    За които толкоз ни обещавахте ?
  • 84 Фатки бг

    12 3 Отговор
    Само болни списвачи в тоя сайт,чертаят планове без Русия ?!?!?
    Не разбрахте ли,че не сте от силната страна,последната дума е на Русия !!!

    Коментиран от #87

  • 85 ТрампЛин

    6 0 Отговор

    До коментар #69 от "Хмммм":

    ХохОлеся успакой ся,не хаби нерви.А почему у тебявзгляд такой тупой?
  • 86 асанчо

    5 2 Отговор

    До коментар #57 от "Баба Ванга":

    Бабо Айше объркала си си името и занаята.Наблегни на просията.А за ку .валък отдавна вече не ставаш.
  • 87 Калмук

    1 8 Отговор

    До коментар #84 от "Фатки бг":

    И коя е по-точно последната дума на Русия ?!?!? От година и половина все "последни думи" произнася, но досега, всяка е предпоследна !
  • 88 Аз знам само едно Где Россия - там и Я !

    5 5 Отговор
    Я РУССКИЙ ! Нищо че съм не далеч от Горна Джумая !

    А ти ? Западняче ли си, със малолитражка пета ръка от ЕС-ния Бит пазар ?
    Трака но мълчиш , защото нямаш вътък за НОВА и за СТАНТАРТА мизерен свой МЪЛЧИШ !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Александър Димитров

    5 0 Отговор

    До коментар #72 от "Хммммм":

    Ти не беше ли един Чехлю ,съпруг на една простакесапроклетеса ?Неква си бивша безарабка,адвоткатка от няква си супер измислена фондация?Мир вам,освен моето огромно съжаление ,друго не мога да ви изпратя
  • 91 ЕВРОНЮЗ

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    Докато питаш, можеш сам да си намериш изявлението на Столтенберг от 7 септември пред европейската комисия. Всичко си казва за последните 9 години.. Ако Столтенберг лъже че НАТО воюва с Русия от 2014 година.???? На кого да вярвам....??? На триполови Козяшко Соросоидни тролове или на него. Все пак европейската комисия е някакъв официален орган.

    Коментиран от #95, #96

  • 92 ОБОЖАВАМ ПУТИН - цял Свят с него

    11 2 Отговор
    Си сверяват ЧАСОВНИЦИТЕ , а нашите търгаши продават своя народ и дъ.жава без ОКО да им МИГНЕ !

    Тази ПОРАЗИЯ без народен Съд нетрябва да ОТМИНЕ !

    Коментиран от #98

  • 93 оня

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    Дааааа, ще развият корупцията до невиждани върхове:))
  • 94 КАКВОТО И ДА СТАНЕ

    3 8 Отговор
    Руснаците ,които останат в русия ,ще живеят както в СЕВЕРНА КОРЕЯ . 15 ДОЛАРА НА МЕСИЦ, САНКЦИИТЕ ЛЕКО ,ПОЛЕКО СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА. Ако си мислят че с тази ВОЙНА ще постигнат прогрес ,ЖЕСТОКО СА СЕ ИЗЛЪГАЛИ. НО ДА МУ МИСЛЯТ ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ КОИТО ЩЕ ПЛАЩАТ!!!!!
  • 95 Къде живееш Муджо , че дойда и простичко

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "ЕВРОНЮЗ":

    Всичко в твоята глава , акуратно всичко да ти РАЗЯСНЯ !
    Зая че бързо схващащ но мъжки искаш да ти се поясни.
    РАХАТ ще останеш , ще ме споненаваш и въпроси повече НЕ ЩЕ ЗАДАВАШ !
    Повярвай ми ЩЕ ПОУМНЕЕШ !

    Коментиран от #100

  • 96 Смех в блатото

    2 8 Отговор

    До коментар #91 от "ЕВРОНЮЗ":

    ИТАР-ТАСС не е Евронюз, другаре!
  • 97 Къде живееш Муджо да дойда и простичко

    0 2 Отговор
    Всичко в твоята глава , акуратно всичко да ти РАЗЯСНЯ !
    Зая че бързо схващащ но мъжки искаш да ти се поясни.
    РАХАТ ще останеш , ще ме споненаваш и въпроси повече НЕ ЩЕ ЗАДАВАШ !
    Повярвай ми ЩЕ ПОУМНЕЕШ !

    Коментиран от #105

  • 98 Ветеран от протеста

    7 3 Отговор

    До коментар #92 от "ОБОЖАВАМ ПУТИН - цял Свят с него":

    Ами къв е проблема?Имаме няколко големи стадиона,здрави дървета в изобилие,яки въжета все ще намерим.

    Коментиран от #99

  • 99 СССР се разпадна

    2 11 Отговор

    До коментар #98 от "Ветеран от протеста":

    Червената армия няма да дойде. Свърши се.

    Коментиран от #102

  • 100 ЕВРОНЮЗ

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Къде живееш Муджо , че дойда и простичко":

    Тръгвай и почвай да търсиш,но предварително,хубаво омажи пъррр дял ника с Вазе Линн.И парички си носи,кеф цена няма!
  • 101 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    11 4 Отговор
    Какъвто искаш ме наричай ти , но обикновенния българин УТРЕ с РУСИЯ рамо до рамо ще върви !

    Коментиран от #113, #120

  • 102 Ветеран от протеста

    5 3 Отговор

    До коментар #99 от "СССР се разпадна":

    Червена армия не ни е нужна за два стадиона хора,прасетата и те ще помагат.

    Коментиран от #103

  • 103 СССР се разпадна

    2 7 Отговор

    До коментар #102 от "Ветеран от протеста":

    Нужна ви е и това е доказано от историята.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Доктор Косев

    3 0 Отговор

    До коментар #97 от "Къде живееш Муджо да дойда и простичко":

    Я се успокой Дро гирана Тик воо,да не идвам с ко Жената инжек ция да те успокоявам
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Това не е ли ГАВРА ?

    7 0 Отговор
    В горите дето са ГОРСКИТЕ стопанства , стърчи табела с надпис " ПАЗИ ГОРАТА " та е нашето ботатство .
    А бензопилките квичат в гората , като прасетата по КОЛЕДА ?
    ПАЗИ ГОРАТА казват но не казват от КОГО !
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 А бре

    4 1 Отговор

    До коментар #109 от "Твоя ще.го клъцна":

    С таз беззъба уста без хуй в нея ,даже и трудно свиркаш.
  • 111 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    6 1 Отговор

    До коментар #106 от "Ае ей, смешник!":

    Зъби аз ХАРИЗВАВ , но да те пропусна да отминеш читав НЕ ТЕ ВИЖДАМ !
    ЖАДУВАМ да те срещна , копнея по теб да те имам, запалили страстите ми и ще те търся !
    За такъв катотеб кръвта ми ври и душата да ми се успокои !
  • 112 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    5 3 Отговор

    До коментар #106 от "Ае ей, смешник!":

    Смешки няма или аз или тебе ще те няма !

    Коментиран от #116

  • 113 Обикновеният българин

    5 3 Отговор

    До коментар #101 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Не обича терористи.

    Коментиран от #117, #118

  • 114 Долу нато

    8 1 Отговор
    Подобен сценарий,е сценарий на болен мозък! Русия следва своя си сценарий и всеки друг може да го забравите!
  • 115 Щом Стандартите обещавани нам

    3 0 Отговор
    Ги няма - отиваме на ВАШАТА М.....МА !
    ТЪНТА МЪНТА НЯМА !
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 ОНЗИ

    3 2 Отговор

    До коментар #113 от "Обикновеният българин":

    Че си обикновен е вярно ,но си някъв манн Гауу.

    Коментиран от #124

  • 119 А бре

    4 1 Отговор

    До коментар #116 от "Прав ти път":

    Сусссс,бе хохохолопат,иди наХ!
  • 120 Не пия алкохол

    2 7 Отговор

    До коментар #101 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Аз с алкохолици не искам да си имам работа.
  • 121 Обикновен българин

    4 0 Отговор

    До коментар #117 от "Върви на маминка си":

    Че кво лошо има човек да се завърне към корените си,там откъдето се е появил на бял свят.
  • 122 12345

    7 1 Отговор
    Когато се ритат атовете го отнасят магаретата.В случая Европа, в частност ние.На САЩ никога не им е пукало за нас за разлика от Русия.Сега сме васали на САЩ,които ни презират и враг на Русия,която освен интереси имаше сантименти към нас.На коя страна от историята сме?На правилната или пак на губещата?
  • 123 Нико

    7 2 Отговор
    Какво стана контранстъплението!! Какво стана...
  • 124 Логика

    2 7 Отговор

    До коментар #118 от "ОНЗИ":

    Значи според теб, който и против терористите е манн Гауу. Така ли каза Мутрофанова?

    Коментиран от #127

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #43 от "Мишел":

    Да славиш Украйна да подкрепяш психопата Зеленски и украинските терористи и садисти втора година след началото на войната, след украинските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 4000 руски деца в Донбас означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки!

    Коментиран от #131

  • 127 А бре

    7 0 Отговор

    До коментар #124 от "Логика":

    Не бе Галя от посолтвото така заръча.
  • 128 Гост

    9 4 Отговор
    Да славиш Украйна да подкрепяш психопата Зеленски и украинските терористи и садисти втора година след началото на войната, след украинските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 4000 руски деца в Донбас означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки!
  • 129 Р.К.И.

    2 1 Отговор
    Ставридис! Абе, Ставридис, защо през ВСВ по този модел Гърция не се отказа от земите овладени от германци, италианци и българи?
  • 130 МОЛНИЯ!

    4 5 Отговор
    След дебаркирането на Днепър, ВСУ попилява маскалската отбранителна линия и обръща ватата в панически бяг! Според командването на Блатните това Не е Бягство а..."Предислоциране"!
    На " добра воля" , разбира се
    Хахахахаха

    Коментиран от #135

  • 131 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #126 от "Гост":

    Звучи нелепо когато се опиташ да използваш обичайната руска фашистка тактика да смениш местата, защото освен местата става дума и за руските военни престъпления.
  • 132 СЛАВА УКРАИНЕ

    4 7 Отговор
    Орките в бягство при Херсон! ВСУ гази наред

    Коментиран от #133

  • 133 слава моме с мъжки черти слава

    5 1 Отговор

    До коментар #132 от "СЛАВА УКРАИНЕ":

    Няколко часа разлика бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен и бившият върховен съюзнически командващ на НАТО адмирал Джеймс Ставридис искат Киев да приеме факта, че е загубил територия и войната с Русия, за да се присъедини към НАТО.

    Бившият съветник на В. Зеленски Олексий Арестович и няколко американски официални лица са на една и съща дължина на вълната.

    Всичко това предизвика голяма загриженост в Германия, която вижда, че нещата се тласкат към точка, от която няма връщане..

    Коментиран от #136

  • 134 Тъпан

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "сащисан кравар":

    Вденали са , собственици са на Украинската земя защитават си имането с УкраинскаКръв.
  • 135 мале момеее плиснала си лигена

    4 1 Отговор

    До коментар #130 от "МОЛНИЯ!":

    хахахха ама верно ли и дай с факти къде кога хахаха мале джендър много си плиснал лигена !!!!!!!! мога да се обзаложа всички джендъри който сте тук и драскате че до няколко месеца ъкрайна хвърля бялата кърпа в заманя на много територия !!!!!
  • 136 Споко

    4 3 Отговор

    До коментар #133 от "слава моме с мъжки черти слава":

    Сметки без кръчмар.Как ще приключи войната и каква територия ще загуби Украйна може само да се гадае.

    Коментиран от #137

  • 137 ама ти верно ли мислиш че ще спечелят

    6 1 Отговор

    До коментар #136 от "Споко":

    то е ясно на всички ,какво сте ми се хванали за тази укрйана тя умре ,след като пращат бременни жени на фронта мъка
  • 138 бай Даньо

    2 1 Отговор
    А, не можахме да оправим Окрайна с "войната срещу окупатора " сега ще я оправим в мира на колониалния капитализъм !? Вчера се хванах на бас за бутилка 18 годишно ( може и 18 годишна ако се намери , ракия де ... ) че Окрайна подгъва до месец май познавам ....

    Коментиран от #139

  • 139 Споко

    2 1 Отговор

    До коментар #138 от "бай Даньо":

    Споко няма да е месец когатоКрим се свърже СодесаИприднистровието тогава и ще преключи.
  • 140 Споко

    2 1 Отговор
    Споко няма да е месец когатоКрим се свърже СодесаИприднЕстровието тогава и ще преключи.
  • 141 Коко

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Мишел":

    Аллоооо , Мишеле! А за 40 дни 5 000 демократични ли ти се вижда ?!
  • 142 Бай Златан

    0 0 Отговор
    Четох един коментар на един експерт,че дори войната да спре това няма да е краят.Как си представяте този мир??Русия иска Крим!Украйна категорично отказва да го признае за такъв!Няма как да се получи.
Новини по държави: