Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 18:40 1 020 14

Йоав Галант: Войната продължава, това е само кратка почивка

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • палестина-
  • йоав галант

По-рано Израел предупреди, че няма да позволи на палестинците да се върнат в северната част на Газа по време на паузата в боевете, защото твърди, че районът остава зона на активни бойни действия

Йоав Галант: Войната продължава, това е само кратка почивка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският министър на отбраната Йоав Галант каза в петък, че примирието с Хамас е "кратка почивка", преди Израел да поднови военните действия в пълен мащаб, цитира думите му Би Би Си.

Галант обяви това в разговор с италианския си колега, който е на посещение в Тел Авив, съобщиха от кабинета му. Ройтерс отбелязва, че думите на министъра на отбраната идват в момент, когато Израел се готви да приеме 13 заложници, които трябва да бъдат освободени от "Хамас" в замяна на освобождаването на 39 палестински затворници.

"Ще има кратка пауза и след това ще продължим да действаме с пълна военна мощ. Няма да спрем, докато не постигнем целите си: унищожаването на "Хамас" и връщането на заложниците от Газа в Израел - те са 240 и това е, което не можем да приемем и не можем да толерираме", каза Галант.

Припомняме, че палестинската информационна агенция WAFA съобщи за израелски обстрел в северната част на Ивицата Газа, при който бяха ранени пет души и който бе извършен след обвявяването на примирието.

По-рано Израел предупреди, че няма да позволи на палестинците да се върнат в северната част на Газа по време на паузата в боевете, защото твърди, че районът остава зона на активни бойни действия.

"Хуманитарната пауза е временна", каза на арабски говорителят на израелската армия Авичай Адраи.

"Северната част на Ивицата Газа е опасна военна зона и движението на север е забранено. За вашата безопасност трябва да останете в хуманитарната зона на юг", добави той в обръщение към жителите на Газа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еф ре и те да ми

    3 2 Отговор
    Ядът.....Урдта от....
  • 2 КОТарАК

    3 2 Отговор
    войната ще спре , когато добрите избият всички лоши)

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майна

    10 6 Отговор
    Израел..умря..
    Колкото и да продължи това избиване, те се самоунищожиха като държава...

    Коментиран от #14

  • 5 Майна

    6 4 Отговор
    Това е тяхната ,,религия,,..
    Тяхната Тора...
    Сюзън Сарандън, която сме гледали в много филми участва на ПРОПАЛЕСТИНСКИ митинг , срещу този геноцид..
    Вече е отлъчена от Холивуд..
    Хм..
    Респект към нея..
    В тези времена се виждат човеците

    Коментиран от #6

  • 6 Да ти кажа..

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Не знам дали ти е известно,но страните, в които варварския ислям е забранен , са в челото на най-развитите икономически, политически и социално страни..Ха сети се кои са тези държави. Айде да не те мъча- Япония, Китай , Южна Корея..а дори и в така обичаната от русоробите Северна Корея..нещо да кажеш? А гледам че и новия бъдещ ниделандски премиер точи яко балтията- забрана на корсна, събаряне на джамиите и поетапно изгонване на чаршафите който от където е..а като гледсм на къде отиват работите, скоро и ГерманияиАвстрия ще го последват.палачинката полека-лека се обръща..

    Коментиран от #8

  • 7 Баба ти

    5 2 Отговор
    Тоя военен престъпник подлежи на международен съд за геноцид! Като хитлеристите в Нюрнберг.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АБПФК

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    УРРРРААААА! БКП-КПСС..БКП-КПСС УРРРАААА...САМО НАШТЕ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 да сме коректни

    0 1 Отговор
    Без преувеличение това важи за онези места през последните 4 000 години.... приблизително!
  • 13 ТаУмВзе

    3 2 Отговор
    Австриецът бе прав, само по темата Моше!
  • 14 Абу Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    За арабелите и Иран, съществуването на Израел е тъй жизнено необходимо, като слънцето и въздуха за всяко живо същество! Я си представи, че утре се събуждаш и няма Израел? Какво правят тогава Иран, хамас, хизбула, русия, хуси, муси и т н? Трябва да вземат мотиките и да работят а също и да обяснят на народите си защо тънат в мизерия и терор! Горките балестинци, никой не го интересува тяхната кауза!