Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Март, 2024 10:01 4 657 50

Украински командир: Ако не мобилизираме 250 000 войници, нямаме шансове. Много от тях знаят, че ще умрат

  • украйна-
  • сергей филимонов-
  • вълците на да винчи-
  • русия-
  • мобилизация-
  • война

Филимонов каза, че руската армия се учи от своите грешки

Украински командир: Ако не мобилизираме 250 000 войници, нямаме шансове. Много от тях знаят, че ще умрат - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Командирът на украинския батальон „Вълците на Да Винчи“ Сергей Филимонов в интервю за LIGA.net заяви, че Украйна ще има много малък шанс да спре руската армия, ако не мобилизира 250 000 войници.

Той разкри, че в страната има проблем с недостига на пехота, като спешно се нуждае от мобилизирането (и то качествено, а не количествено) на нови хора – проблем, с който правителството в Киев не може да се справи от месеци. По думите му тази година Украйна няма да може да си върне Крим и Мариупол.

Филимонов каза, че руската армия се учи от своите грешки. В началото на инвазията руските войници не познаваха терена, техните командири научаваха терена от топографските карти, но агресорът се адаптира все по-добре на бойното поле.

Командирът на „Вълците на Да Винчи“ каза, че млади момчета на 18-19 години искат да се бият за страната си, както и възрастни мъже на над 50 г. Има и много жени, които дори желаят да получат бойни мисии. Филимонов обаче смята, че има „много обективни и субективни причини това да не се прави“ и е против тази практика.

Важно е всеки украинец да вижда опора в своя командир, да усеща грижа и доверие. „Колкото и красиво видео да направите или мотивираща реч да изнесете, това няма да има ефект върху хората, които знаят, че могат да дойдат и е вероятно да умрат“, каза той.

Военният смята, че по въпроса за мобилизацията не е по-важно количеството, а качеството. Всеки войник ще се чувства по-уверен, знаейки, че специалист артилерист прикрива гърба му - тоест огнева подкрепа, която не позволява на нашествениците да се приближат. Филимонов смята, че Украйна има проблем с набирането на хора, но трябва да бъдат взети решения и това да се промени. Личната мотивация на хората също е важна.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    116 4 Отговор
    И защо трябва да умират толкова много хора?

    Коментиран от #18, #30

  • 2 ТаУмВзе

    61 7 Отговор
    Окраинчето забрави бизнеса със Откуване на военна служба и Бегаскус! Са 250 хиляди а. ХАХАХАХАХ Колубията не им прощава ей. Z
  • 3 Бонев

    142 9 Отговор
    Честно казано ако бях украинец щях да бягам с 200. Да умираш за чужди интереси е меко казано глупаво.
  • 4 Пич

    92 8 Отговор
    Тези бандеровски ктетени имат шансове , единствено да обезлюдят Украйна !!!
  • 5 Селянин

    85 6 Отговор
    Когато си чужда марионетка, правиш каквото ти наредят. Ако заповедта е да си затриеш държавата-изпълняваш.

    Тебе думам дъще, сешай се снахо.
  • 6 Име

    50 5 Отговор
    Гадна работа, единствено трудът може да спаси ситуацията, примерно - ако се полага труд в Украйна и това щеше да е богата държава, вместо по цял ден да се разтягат локуми.

    Аз предлагам - братски преговори, без католици, да няма Западни - тогава ще стане.

    Постепенно - не еказано днес, но обозримо - предполагам.
  • 7 Вие отдавна

    83 7 Отговор
    Сте умрели и нямате шанс, още от самото начало.Просто гледаме хроника на една предизвестена смърт.Излъгаха ви.
  • 8 Свети Петър

    46 5 Отговор
    елате чеда на дявола
  • 9 Атлантист-

    7 54 Отговор
    Много от тях знаят, че ще умрат. Без жертви не може - важното е войната да продължи и силите на Русия да се топят. Пък в даден момент НАТО може да се обърка и реши на пълномащабна война с Русия

    Коментиран от #49

  • 10 Помиярите на Леонардо

    71 3 Отговор
    Имало много желаещи, ама се страхували, че ще умрът и затова мобилизацията не вървяла. Е тоя по-смешно не можа да го каже. В прав текст, на укрите им увряха главите и вече не им се мре за дъртия пео фил Бидоня и за наркомана Зелю. Обаче руснаците бая трябваше да им набиват канчето, докато им уврът главите
  • 11 Анализи

    51 7 Отговор
    Нека мобилизират, украинците ще започнат масово да се предават, ако вече не са започнали. И добре ще направят. Хайде тогава да видим НАТО как ще воюва с Русия за Демо(н)крацията с собствена жива сила. Дали пък Русия е толкова страшна колкото я демонизира западната свободна преса и една истинска война ще си струва?
  • 12 Значи се търсят

    53 2 Отговор
    кандидати за фронта които да вярват, че няма да бъдат убити. Е успех в търсенето.
  • 13 друг комик

    62 6 Отговор
    "тази година Украйна няма да може да си върне Крим и Мариупол."
    припадам от смях. а коя година ще се сетят, че ги използват за тор по бъдещите ниви на блекрок
  • 14 Ами мобилизирайте

    45 3 Отговор
    Няма само да стоят тук в четиризвездни хотели и да го храним. И без това не плащат паркоместа, нито чадъри, нито винетки...
  • 15 Фанфан Лалето

    43 6 Отговор
    То цяла Украйна умрЕ, какво тук значат някакви си 250 000... Русия печели и тази война.
  • 16 Ха ха ха

    45 9 Отговор
    Свършени сте бе фашисти скапани.
    От къде качествени бойци.
    Ние сме същите над 20% от 18 до 25 г. гейове, над 60% с наднормено тегло.
    За два часа на фронта ги трепят и в чувалите.
  • 17 ох горките

    46 6 Отговор
    ама вие и 500 000 да мобилизирате пак нямате шансове как пък не го разбрахте до сега това
  • 18 време разделно

    50 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Всъщност тези 250 000 няма да помогнат, и повече да са пак няма да се промени нищо само дето още малко ще се удължат нещата, но резултата ще е същият или даже по-лош за украйна и нейните западни господари! Западналите трябваше да разберат че няма смисъл да продължават по тоя път, тъпаците все още вярват че с тяхна помощ украйна може да победи и да съборят Русия............не разбират и не вярват, че в крайна сметка Путин ще направи това за което говори толкова време - ще стреля и по западните държави които са виновни за конфликта, а не само по цели на украинска територия! Може би когато руските бомби почнат да падат на английска, френска, полска, холандска територия тогава ония нагли извратеняци ще разберат че не е трябвало да се зверят на мечката!
  • 19 Чичо Пейо

    40 3 Отговор
    После като свърши войната трябва да внасят талибаните за оплождане както стана в Германия 80 процента от немския народ носят турски ген в кръвта си който е луд да ходи да умре за да живеят другите
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сони

    41 3 Отговор
    Ако имахте читав управляващ начело на страната, а не треторазреден палячо, много неща щяха да бъдат различни. Всичко върви към приключване - кексът, наречен Украйна, в момента се поделя. Неслучайно ще ви вкарат чужди войски в страната, ако вече не са го направили. Тъпчовците забраниха преговорите с Русия под натиска на рошавото чучело. Изборите са забранени. В края на месец март изтичат правомощията на Зеленски, а от края на май той въобще ще бъде незаконен. Страхотна демокрация! Но Русия била тоталитарна и недемократична. Сами си го направихте. Прословутата демокрация и стратегическо партньорство с хормонално сбъркани личности ви изяде главата.
  • 22 балкански

    41 2 Отговор
    какъв смешен коментарррр, хем има много желаещи, хем има проблем с набирането на хора! украина има огромен проблем, никой не ще да умира за корумпирани олигарси и чужди интереси! АБСУРДНО е, но русия не е врага!
  • 23 Тра-ла-ла

    37 2 Отговор
    Още чакам да разбера в паралелната вселена в която Украйна побеждава - какво ще спечели? Едва ли е останал и лакът на лакът земя която да не е ипотекирана, "помощите" за войната ще има да ги връщат сигурно сто години, територите си няма да види обратно (това не е Виетнам който се намира на друг континент от САЩ и няма един американец местен жител), за така лелеяния Крим пък да не говорим. Репарации няма да види и копейка, защото дори дори формално да победи няма да е в състояние да диктува мирен договор. Тоест ще остане в състоянието в което е в момента, само ще с няколко стотин хиляди души пасив. Ама на кой му пука - "мигранти" нали има.
  • 24 O-краiнец

    34 3 Отговор
    А такааааа! А Клоун Зеле твърди, че само 30к бандеровци били загинали 😂😂😂
  • 25 Говедар

    31 3 Отговор
    Да бъдеш враг на Америка е опасно, но да си й приятел е смъртоносно.

    Много искам да видя натовски джeндepи да припкат по окопите. Така се защитава типичната демократична ценност, тpaвecтит да индoктpиниpa детето ти в ЛГтв сектата!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Какви вълци на Да Винчи

    30 4 Отговор
    бе фашисти
    Защо мърсите името на този велик човек.

    Коментиран от #31

  • 29 Чума

    19 2 Отговор
    Ха, така! Мобилизирайте, събирайте, докарайте и натовците там, че Путин така сте му по удобни да ви опраска накуп! Дайте си му земите, не му затваряйте крановете и не го нападайте, човекът е дори прекалено кротък! Вие, фашистите ако притежавахте неговите безаналогови лопати, досега да бяхте унищожили и Донбас, и Москва, и Хабаровск!
  • 30 0808

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ... да, да, почвайте тотална мобилизация. Първо от България, имате толкова резерви, ще ги намерите на морето.. И.. успех с тях!
  • 31 Що бе тези

    7 16 Отговор

    До коментар #28 от "Какви вълци на Да Винчи":

    от Вагнер да не бяха различни? И те фашисти само че руски. Да се избиват взаимно монголите и да се приключва.
  • 32 доктрината им е натовска и е

    15 2 Отговор
    остарела . това е . щом имат срещу майдановците сепаратисти СВО , то те трябва да правят Защита от СВО . Те какво правят 1. просят парите на всички , 2. хвърлят хората на сигурна смърт , 3. опитват да превземат москва . Сбъркана тактика . Ще видим .
  • 33 Айсамани

    21 3 Отговор
    Чи как!Идвай да ги събираш от кръчмите тук,ски-пистите,къщите за гости и хотелите.Все е нещо.Пък ако почнеш и от Западнала Европа да ги събираш,направо 1 млн ще събереш,товариш камандир!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Некой си

    16 2 Отговор
    Всеки ден ни заливат с глупости.Края е ясен.Руснаците няма да спрат,ако ще и марсианци да се бият с/у тях.
  • 36 Укроти патриот от слънчака

    13 2 Отговор
    7 мобилизации направиха укрите, прибраха жени, старци, младежи и в момента казват, че са им нужни нови 500,000... къде отиде тоя народ????
    Никъде не прочетох и не чух... родолюбци укри да се събират доброволно в клетата чужбина, а и в самата Укрия и да отиват на фронта ей така за идеята да защитават родину... на всякъде се пише, че масово се бяга от държавата, а и от фронта, по и над 10,000 еврака на каналджии броят... донаборници се събират насила по улици, гари, пазари, гори и паланки и се пращат на фронта от където пък бягат при руснаците или при такива опити са убити от спец отряди на Азов....
  • 37 паси предателят

    19 1 Отговор
    Това което го казва тоя не е добре психически болен , е нормален здрав човек не може да говори такива неща не 250 хиляди ако ще и 500 хиляди нищо няма да се промени само войната може да продължи още няколко месеца . Русия никога няма да загуби защото , тя ще бъде унищожена в най- лошият случай ще използва Ядрената си триада. Също Китай няма да допусне Русия да загуби войната - не защото обича Русия - защото знае ,че следващата жертва ще бъде тя. Човек колко трябва да е тъп, безмозъчен за да умира за нищо и то за чуждите интереси.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Велизар

    20 1 Отговор
    и каква е тази "лична мотивация", за да идеш и да те убият, тези са тотални куку, няма кауза, която да ме накара да умра за някаква си средновековна идеология. Младите искат да си живеят живота, не да гният в калта.,аман от тези партенки.
  • 40 Пеньо

    9 0 Отговор
    изпращайте на фронта всичките инфлуенсъри, чалга певци, парадиращо-обратни и т.н. паплач да се срещнат със Създателя
  • 41 Тони

    14 1 Отговор
    И до какво ще доведе тая касапница? На украинския му избиват мъжете, а жените му разпръсват по широкия свят - пълно безумие!
  • 42 флипп

    17 0 Отговор
    Много странно, те са загубили до тук 30 000 човека, по всички фронтове бият руснаците, а сега искат да мобилизират четвърт милион, странно, някой по-недоверчив би помислил че през цялото това време медиите са ни лъгали, но очевидно това нямам как да стане...
  • 43 Аз съм z

    9 1 Отговор
    Садистично е да избиваш народа си заради чужди интереси .
  • 44 браво

    1 5 Отговор
    взяли Киев за 3 дня?

    Коментиран от #45

  • 45 генерал Сара Аштън Сирило

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "браво":

    Ocpaинa е боксьора на запада който бива размазван от Русия на ринга, а натютю е треньорът който стои отстрани и нищо не може да направи.

    Крайно време е натютю да се намеси, че Русия да започне активната демилитаризация на терористичната група!
  • 46 Смотан стар циганин

    2 0 Отговор
    Глеи ся дядовата ако Америка каже УСРАИНА ДА СЕ ПРЕДАДЕ ИЛИ ДА ПРЕГОВАРЯ НЯМА ДА УМРЕ НИКОИ ПОВЕЧЕ НА БОИНО ПОЛЕ ВО БОКЛУЦИТЕ КОМАНДВАТ ,,,ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАЙНЕЦ,,,
  • 47 Смотан стар циганин

    3 0 Отговор
    Глеи ся дядовата ако Америка каже УСРАИНА ДА СЕ ПРЕДАДЕ ИЛИ ДА ПРЕГОВАРЯ НЯМА ДА УМРЕ НИКОИ ПОВЕЧЕ НА БОИНО ПОЛЕ ВО БОКЛУЦИТЕ КОМАНДВАТ ,,,ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАЙНЕЦ,,,
  • 48 Сталин

    3 0 Отговор
    Спрете да убивате народа си.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: