Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Март, 2024 20:38 4 985 110

В нестандартна роля на фронта! Руската армия използва БМП-3 като щурмово оръдие

  • бмп-3-
  • артилерия-
  • русия-
  • украйна-
  • танк

Според данни от началото на 2022 г., преди началото на нахлуването им в Украйна, руските въоръжени сили разполагат общо с едва 600 бронирани машини от този тип

В нестандартна роля на фронта! Руската армия използва БМП-3 като щурмово оръдие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Военни медии забелязаха, че руската армия в Украйна е започнала да използва своите бойни машини на пехотата БМП-3 в нестандартна роля: за непряк огън, въпреки че в този случай максималният обсег на стрелба е ограничен до 4 километра, пише украинското военно издание Defense Express.

Първоначално новата тенденция беше забелязана и описана от ArmyRecognition, след което полската Defence24 обясни "фундаменталните концептуални и технически проблеми", принуждаващи руснаците да прибегнат до тази тактика, включително недостатъците на разположението на оръжието и оборудването вътре в машината и недостатъчното ниво на защита.

Както се отбелязва, най-често БМП-3, стрелящи като квазиартилерия, понякога наричани "щурмови оръдия", са били забелязвани близо до град Купянск в североизточната част на Украйна. Войници от руската 1-ва гвардейска танкова армия са използвали БМП-3 за подкрепа на пехотата с непряк и директен огън по украинските позиции.

За целта БМП-3 има доста мощно въоръжение: двуцевка със 100 мм оръдие и 30 мм автоматично оръдие, пълнителят е съответно 40 големи патрона и 500 по-малки. Тази комбинация прави БМП-3 практически модерен еквивалент на съветските самоходни артилерийски системи СУ-85 и СУ-100, популярни през времето на Втората световна война.

Използването на БМП-3 по този начин обаче е последна мярка за руските сили, продиктувана от слабите характеристики на машината в първоначалната ѝ роля. БМП-3 се оказа с твърде слаба защита, дори допълнителните уникални комплекти броня не помогнаха много. Освен това екипажът буквално седи върху запас от 100 мм боеприпаси, всяко попадение в това отделение води до незабавен фатален изход.

Сега нека да погледнем по-голямата картина. Defence Express припомня, че около пролетта на 2023 г. руските сили за нахлуване по фронтовата линия получиха първите основни бойни танкове Т-54/55, които показаха ефективност, когато се използват по същия начин като "щурмово оръдие“. Сега можем да ги видим да използват и БМП-3 за тази цел.

Важното е, че БМП-3 са доста оскъдни в руската армия: според данни от началото на 2022 г., преди началото на нахлуването им в Украйна, руските въоръжени сили разполагат общо с едва 600 бронирани машини от този тип.

Тази ситуация от своя страна повдига въпроси къде са специализираните превозни средства, предназначени да изпълняват тази функция на бойното поле. Напомняме, че имаше проект за самоходна гаубица Пат-С (152 мм) на базата на шасито на БМП-3, руснаците дори обявиха възраждането му през май и септември 2023 г. Друга инициатива беше планът за започване на масово производство на Самоходното оръдие 2С25 "Спрут“, което трябва да бъде по-мощен аналог на БМП-3, въпреки че има същите недостатъци в защитата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    26 7 Отговор
    А НАТО разполага с танкове Марк 3

    Коментиран от #37, #56

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Облъчен

    50 3 Отговор
    Мара каза, че нямат ракети и танкове. Верваме и

    Коментиран от #19

  • 5 Пич

    58 9 Отговор
    Гавра с врага може да си прави само този , който може да си го позволи - руснаците !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Азис

    15 4 Отговор
    Защото нестандартни смееее
  • 8 Мария Куроносова

    40 11 Отговор
    Слава на Русия !Русия е Сила и Мощ!И FJB !

    Коментиран от #47

  • 9 Третото очо

    41 4 Отговор
    Кажете за поразените цели и изпълнени задачи. Свободни съчинения не ни трябват
  • 10 Зевс

    55 1 Отговор
    Ами сетете се защо бмп 3 има 100мм фугасно оръдие, сдвоено с 30мм? Тази машина по проект е измислена да се ползва така.
  • 11 Развийш ли

    16 18 Отговор
    Пусти Джавелини ах ах
  • 12 Петър

    51 5 Отговор
    Те и оръжията свършиха- бият се с лопати от половин година...
    Хайде спрете се малко бе...не се траете вече...

    Коментиран от #31, #36

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гощо

    16 21 Отговор
    Откакто свършиха танковете използват нестандартни методи! Но според Путин всичко върви по план!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Отец Дионисий

    9 32 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #34, #108

  • 17 Пешо

    10 23 Отговор

    До коментар #13 от "Аре бегай":

    Цела година напредват и накрая едно село!
  • 18 Дадада

    38 6 Отговор
    Много ми е чудно кой от западняците ходи и брои по колко бройки от всяко оръжие имат руснаците.
    Аматьорщина от всякаде
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Реалист

    7 39 Отговор

    До коментар #3 от "Гост 2":

    Да, много е уникална, 1 200 000 красная армия, 400 000 могилизирани септември 2022, още 450 000 доброволци се похвали ботокса, а церозния дима каза преди б месеца, че на ден има нови 1500-2000 доброволци, готвача прибра в чувала 200 000 затворника, 50 000 чужди наемника, ти ги смятай подлого кална! А тепърва след изборите идва пълната могилизация, само на каабев дворците и яхтите да са ок, а ти лежи у тинята и чакай копейки от оная пияната!

    Коментиран от #105

  • 21 6 780 танка фира. 386 самолета

    10 33 Отговор
    365 вертолета, 13 К бронирана бойна техника оръдия, САУ, и т.н и т.н
    + 1 милион ватенки преразход!
    Абе...тия безаналоговите с КОЙ воюват? !?

    Коментиран от #28, #29, #45

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ксаниба

    43 9 Отговор
    БМП 3 се оказа уникален връх на военната инжинерия на СССР!! Концепта е на 40 години , пък с 40 години изпреварва америкоските и други натювски дараци!!

    Коментиран от #107

  • 24 Виждам наченки на разпад !

    5 28 Отговор
    В Чечня назрява бунт !
    .........

    Коментиран от #30

  • 25 Последния Софиянец

    12 36 Отговор
    За 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 400 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.

    Коментиран от #46

  • 26 Да питам, бе

    36 5 Отговор
    Имали само 600 такива и ги използвали нестандартно ама напредват. Кажете зеления пак ли рива неска за оръжие и пари?
  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    8 21 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗
  • 28 Ксаниба

    21 4 Отговор

    До коментар #21 от "6 780 танка фира. 386 самолета":

    толкова бандеровски ватенки са дали фира официално. Инак при бандеро са много повече ватенки, нацисти, бандеровци, наемници и хазарска потурня всеква!!!

    Коментиран от #49

  • 29 ТаУмВзе

    6 17 Отговор

    До коментар #21 от "6 780 танка фира. 386 самолета":

    Само от млатене разбира благника и продажната копейка.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Истината

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "Петър":

    То и украинската армия свърши още при Бахмут ама......
  • 32 Ксаниба

    10 35 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.

    Коментиран от #43, #52, #72

  • 33 Ъхъ,...х'омляк

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Гостомел":

    И то само за...11 години! Тва ФАБ, тва Кинжали, 110 К аскер, 900 танка, гаубици,авиация, и....т.н ))))
  • 34 Петър

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "Отец Дионисий":

    Отче, отивай при малките момченца- там при вас са много уважавани....
  • 35 Сатана Z

    20 8 Отговор
    БМП 3 отработва по опорните пунктове на Укро нацистката измет ,а след това идва ред на ТОС 1А Солнепек,след който остават само обгорени укро трупове
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Зор

    4 18 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Рашанският зор и матрьошките ще попилей😄
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Скоро ще преминат

    7 15 Отговор
    На тачанки
    Тез безаналогови ушанки
    Петка
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Спестихме

    16 5 Отговор
    25 бр.Брадлита ударени.Тагаренко да ги купи,като скраб и ще си ги ремонтираме.

    Коментиран от #53

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Айде бе

    9 4 Отговор

    До коментар #25 от "Последния Софиянец":

    Като според теб е така, защо се кахъриш? Защото нито една твоя дума не е вярна.
  • 47 Боже боже

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "Мария Куроносова":

    Колкото флота и военно въздушните им сандъци😁
  • 48 ХИХИХИХИ ХАХАМУХА

    16 3 Отговор
    Намерени са точни доказателства, че съпругата на МакААрон е била мъж до 30-ата си година.
    Медии: Съпругата на МакААрон беше мъж, който имаше пет деца до 30-годишна възраст .Съпругата на френския президент Еманюел Макрон, Брижит, беше мъж на име Джон Майкъл (Жан Мишел), преди да смени пола си. До този извод стигна американската журналистка Кандис Оуенс.

    В ефир на канала си в YouTube тя разказа как е успяла да инсталира това. По думите на водещия за търсенето е използван китайски софтуер.

    Програмата сравни детската снимка на Джон и настоящата снимка на първата дама на Франция и установи почти 100-процентово сходство.Съобщава се, че Брижит е мъж под 30 години, който също има пет деца.

    По-рано самият Макрон говори за първи път относно твърденията, че съпругата му е родена като мъж . Той нарече тази информация невярна.
  • 49 Така е

    7 7 Отговор

    До коментар #28 от "Ксаниба":

    И то без 28 кораба, подводница, ЩАБА на пусик в Крим, моста ,42 генерали и т.н
    Абе КРАСАВА

    Коментиран от #59

  • 50 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    4 11 Отговор
    Ихаа, обаче в сайта са се възпалили обичайните русолюби. Трескав ентусиазъм. Тавариши - с руски фантазии и "компетентни" изказвания "укрите" няма да громите! Действия нада! А от вас - само хабене на клавиатури!

    Коментиран от #58

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Цъ,....

    4 6 Отговор

    До коментар #42 от "Спестихме":

    Над 6 ИЛЯДИ маскалски танкове Хххххххх
    Спестил си ми...гУ- Я
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ксаниба

    1 13 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.

    Коментиран от #62, #68

  • 56 Ей сега вече

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Нашите ще победят ,знаехме че секретното им оръжие не може вече да е в тайна.. . ,велика нация велики подобрения браво..........
  • 57 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "Боклук":

    Дали там или пък тук - да си брои като теб стотинките за ефтинка двулитрова бирица - има ли разлика?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ксаниба

    5 3 Отговор

    До коментар #49 от "Така е":

    Красава при бандеро!! Всичкото азив, да не говорим за останалите ватенки, дето са мислили че са уккри-викинги!! красава -сабакам сабачи смерт!!!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Накрая ще извадят

    5 4 Отговор
    Тачанките с максимките 🤣🤣🤣🤣
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ъхъ

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост 2":

    След като Магарев ги въоръжи с БТРи, могат да ползват и ценният му опит- да влачат покойните войници, а не да ги остават по кърищата!
  • 65 Урсула

    8 1 Отговор
    Лошия Путин пак ми е откраднал вибратора. Накарах колежката Еманюел да иде и да ми го върне.
  • 66 Аз да кажа

    15 1 Отговор
    Думка ли 100мм. оръдие, думка ли? Дааа, думка яко и прави дупки. А прстите тролове нямат какво да кажат освен едни и същи да ги дъвчат до безкрай. Смешници
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ксаниба

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "Ксаниба":

    а бе, пениз джамбазки, свободно се движат в задийот ти двор, предател безтолкови гьотвераз

    Коментиран от #79

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 РОШКО

    10 3 Отговор
    ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ С КАКВО ЩЕ УБИВАМЕ БАНДЕРИТЕ, ЩОМ НАПРЕДВАМЕ НА ЗАПАД
  • 71 Механик

    14 2 Отговор
    Ясно. А много думи се опитваме да обясним, как руснаците пак са свършили таковете, нали?
    По мои спомени, още преди 2 години тука ни бе обяснено много подробно, че руските нямат танкове и им се налага да вадят последните 8 бройки от музеите.
    Та, да питам, ама срещу кого воюват тия укри, след като руските вече две години нямат оръжие и са само по лопати?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Народна мъдрост

    2 12 Отговор
    Щом получавсм минуси,значи копейките още получават заплати.

    Коментиран от #75, #76, #78

  • 74 БОЯТ НАСТАНА -newsweek - ФАЩ

    7 2 Отговор
    От началото на 2024 г. Русия твърди, че е унищожила набор от доставено от Запада и управлявано от Украйна оборудване. Западни анализатори и украински източници предполагат, че Русия е адаптирала своите техники, съкращавайки времето между локализирането на ключови украински активи и поразяването на оборудването, преди Киев да може да премести системи като HIMARS другаде.

    Шойгу също така заяви в сряда, че Киев е загубил четири танка Abrams, произведени в САЩ, 27 бойни машини на пехотата Bradley и пет танка Leopard, произведени в Германия. Украинската армия е била потърсена за коментар.

    47-а отделна механизирана бригада на Украйна използва „Ейбрамс“ и „Брадли“ в ожесточени сблъсъци около донецкия град Авдиевка, който Русия превзе в средата на февруари, и в последвалите боеве западно от стратегическото селище.Танкове като Ейбрамс едва наскоро достигнаха фронтовите линии, защото Украйна ги задържаше, каза Мирон преди Newsweek . С ограниченията, наложени на способността на Украйна да маскира ключовото си оборудване, и факта, че тежките западни танкове не са подходящи за кален терен в Украйна, Москва постига по-голям успех в изваждането на оборудването на Киев, каза тя.

    Шойгу каза, че Украйна е дала приблизително 71 000 жертви от януари 2024 г.

    Това е много подобно на цифрите за руските жертви, представени от украинската армия - отчетът на Киев показва, че руските загуби досега тази година са приблизително 72 000.

    Жертвите и броят на загиналите в з
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ТЕПАТ СЕ ЯКО

    8 1 Отговор
    Шойгу каза, че Украйна е дала приблизително 71 000 жертви от януари 2024 г.

    Това е много подобно на цифрите за руските жертви, представени от украинската армия - отчетът на Киев показва, че руските загуби досега тази година са приблизително 72 000.

    Жертвите и броят на загиналите в зоните на конфликти са известни като неясни и анализаторите препоръчват предпазливост с цифрите, публикувани от правителствата във война. Експерти предполагат, че и двете страни вероятно увеличават отчетените загуби на другата и нито Москва, нито Киев обичайно дават индикация за щетите, нанесени на техните собствени военни.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Денис Джамбазов

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Ксаниба":

    Е защо така грубо,красавецо?

    Коментиран от #81

  • 80 Петър

    7 3 Отговор

    До коментар #36 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Сайтът че съм го сбъркал- това е повече от ясно. Държавата обаче не. Българите в болшинството си не мразят Русия.
    Аз лично мога със сигурност да кажа че съм чел доста повече от теб и то на три езика в оригинал. Тези постулати ги предложи на някой друг...

    Коментиран от #83

  • 81 Ксаниба

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Денис Джамбазов":

    уупс, извинявайте. Нямам нищо против българо-украинцко амджишка жорналистика!!!!!
  • 82 Народна мъдрост

    4 9 Отговор
    Двете копейки във форума ми цъкнаха 4 минуса за три секунди.

    Коментиран от #84

  • 83 Ска-беева

    0 3 Отговор

    До коментар #80 от "Петър":

    Чел си ми минджака.

    Коментиран от #85

  • 84 Арестович

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Народна мъдрост":

    и 3 наденици минаха без никакъв проблем...
  • 85 Петър

    4 1 Отговор

    До коментар #83 от "Ска-беева":

    Такива примитиви като теб даже не коментирам....

    Коментиран от #87

  • 86 Френската армия от около 121 000 войници

    2 2 Отговор
    Съюзникът на НАТО може да командва 60 000 силни сили в Украйна: генерал ренските войски са готови за „най-тежките ангажименти“, каза командирът на сухопътните сили на страната, докато президентът Еманюел Макрон обмисля официално разполагане на военни в Украйна въпреки многократните руски заплахи за ответни действия.

    В коментар, публикуван от френския всекидневник Le Monde във вторник, генерал Пиер Шил - началник на сухопътните сили на Франция - каза, че неговите сили са "готови", ако бъдат призовани, и че демонстрацията на френски военни мускули ще "възпре всяка атака срещу Франция". "

    Макрон е в челните редици на зараждащото се предложение на шепа държави от НАТО за обсъждане на изпращане на съюзнически сили в Украйна с обучаващи и съветнически функции, но не като бойни части. Балтийските държави Естония, Литва и Латвия, както и Полша, изразиха подкрепа за позицията на Париж, въпреки че големи държави от НАТО като САЩ и Германия са против.Шил каза, че Франция може да ангажира дивизия от 20 000 войници в рамките на 30 дни, за да действа като част от съюзническа коалиция. Париж, добави той, ще може да командва сили от около 60 000 войници, съставени от френски и други съюзнически войски. Френската армия се състои от около 121 000 войници, с 24 000 резервисти.

    „Искаш ли мир, готви се за война“, пише генералът, цитирайки известна латинска поговорка. „Източниците на криза се умножават и носят със себе си рискове от спирала или разширяване“, добави ко

    Коментиран от #88, #89, #96, #100

  • 87 Теодор Драйзер

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Петър":

    КуРанАГАТА, ли ми търсиш във форума?

    Коментиран от #90, #93, #94

  • 88 121000 ВОЙНИЦИ СРЕЩУ РУСИЯ

    4 2 Отговор

    До коментар #86 от "Френската армия от около 121 000 войници":

    ЯВНО И ФРЕНСКАТА АРМИЯ ЩЕ СЕ ДЕНАФИЦИРА А БЪЛГАРСКАТА ДА ВДИГА БЕЛИЯ БАЙРЯК

    Коментиран от #95

  • 89 Професор Герджиков

    5 3 Отговор

    До коментар #86 от "Френската армия от около 121 000 войници":

    Нещо се опитваш да ми ги хвалиш тези френски ми нет чии ,май?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 реру

    0 0 Отговор
    Абе лапай ми .ура и викай ура ,кучко.
  • 93 реру

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "Теодор Драйзер":

    Абе лапай ми .ура и викай ура ,кучко.
  • 94 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "Теодор Драйзер":

    Търся такива м.алоумници като теб за да благодаря на Господ че не съм като вас...
  • 95 121000 НЕКРОЛОГА ПО ДИРЕЦИТЕ

    5 4 Отговор

    До коментар #88 от "121000 ВОЙНИЦИ СРЕЩУ РУСИЯ":

    ХАХАХАХА 121000 ХИЛЯДНА АРМИЯ АЗ МИСЛЕХ ФРАНСЕТАТА ЗА УМНИ ХОРА С 2000000 АРМИЯ ЧЕ СЕ ДРЪВЧАТ НА ПУТИН
  • 96 Механик

    8 3 Отговор

    До коментар #86 от "Френската армия от около 121 000 войници":

    Когато ми цитираш "искаш ли мир, готви се за война", не ти ли минава на ум, че Русия, Китай, Иран, С. Корея и други страни също са и се готвят за война, защото искат мир? Или само вие имате право да се готвите за война?
    п.п.
    Колкот до френските "прехвалени войници", ама те стояха коленичили, когато руския император водеше парада в Париж, а после си свалиха гащите и се надупиха на немците без пушка да пукне. Впрочем, в по-късно време, френските "командоси" са известни с това, че 9 от тях лежаха 4-4 месеца в плевенската военна болница, където ги сглобяваха отново, след като преди това ги бяха разглобили двама невъоръжени братя от Коиловци. Коиловци е село до Плевен, а братята са едни пичове по кални галоши и , ама никак не разбират френски. Даже нямат и френски обноски. Грубияни и неуки хора. Пууууу! Да развалят доброто име на френските военни части тия хайвани, еййй!!!!

    Коментиран от #104

  • 97 Гого

    6 2 Отговор
    Лелееее. Големи анлизатори, големи спецове по руско въоръжение. Само, че тези "спецове" забравят да отбележат как Германските "Леопард 1" и "Леопард 2" изгоряха на бойното поле. Същото застигна и "непобедимите и непробиваеми английски "Челинджъри". Горят като свещи. И май,, че привършват, защото все по рядко се срещат на бойното поле. Ами прехваления, непробиваем и непобедим американски тежък танк "Абрамс"? 4 бройки дръзнаха да се появят на бойното поле, изпълзели от укритията, където ги кътаха и пламнаха. Заедно с прехвалените брони, оръдия, боеприпаси и т.н. За френските щайги да не говорим. Това не са танкове и оръдия, а антики от първата световна. Грозна гледка. А за прехвалените Брадлита? Дето имали не знам каква си защита на пехотата. Горят заедно с пехотата вътре. От първия снаряд. Какво да говорим все въоръжение от сой. Подпалват ги руските танкове Т82М и новите Т90. А тези глупости за Т54 и Т55, те дори и в България са нарязани на скраб и подарени на Македония. Няма ги на въоръжение. За Русия да не говорим. А Т62 и Т72 (гордоста на БГ армията ни, също ги няма на фронта. Тези анализатори май хабер си нямат какво става и си измислят какви ли не глупости. Що се отнася до оръжията на фронта се появяват все по нови и усъвършенствани видове и снабдени с изкуствен интелект. Така, че уважаеми господа анализатори това е положението. Западно оръжие останало в осемдесетте. До края на студената война. Това значи 30-40 години изостанала военна технология. Лошо
  • 98 СКОРО ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ЖИВОТА

    0 0 Отговор
    РОБОКОПИТЕ ДАДОХА ТЕХНОЛОГИЯТА В ЧОВЕШКИ РЪЦЕ НЕ БЕЗПЛАТНО А ЗА ДООБРАБОТТКА ЗА ЗЕМНИТЕ УСЛОВИЯ И ВЕЧЕ РОБОКОПИТЕ СА ГОТОВИ ЗА КОМАНДА ИЗВЪНЗЕМНА - ДА ИЗБИЯТ СЪЗДАТЕЛИТЕ СИ

    Коментиран от #99

  • 99 РОБОКОПИТЕ ДАДОХА ТЕХНОЛОГИЯТА

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "СКОРО ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ЖИВОТА":

    ИЗВЪНЗЕМНИТЕ БЕ КИРО ОТ КАНАДА ДЕТО БЪРКАШ СЛОВОРЕДА КАТО РОБОТ НИ ДАДОХА ЧИПОВЕТЕ ДА ГИ ДОЧИПОСАМЕ ЯДРЕННО
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Ама то като танк, бе!

    3 1 Отговор
    В смисъл като го удари ракета от РПГ се взривява зрелищно като танк. Даже башнята му лети по-нависоко.

    Коментиран от #103

  • 102 стар кашик

    5 1 Отговор
    нЕ ЗНАМ ДАЛИ ЗНАЕТЕ КАК СЕ ПРЕВЕЖДДА АБРЕВИАТУРАТА НА БМП-3... МИ ШЕ ВИ КАЖА- БРАТСКА МОГИЛА НА ПЕХОТАТА.. ЕДНО МТЛБ Е В ПЪТИ ПО-ДОБРО ОТ ТОВА НЕДОМИСЛИЕ..
  • 103 Хи Хи Хи

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Ама то като танк, бе!":

    Вж. ком. №102..
  • 104 Що си не гледаш механизмите?

    3 5 Отговор

    До коментар #96 от "Механик":

    Ако френската армия е толкова калпава рашките защо заквичаха като настъпан пинчер след изявлението на Макрон?

    Коментиран от #106

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Голям праз

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "Що си не гледаш механизмите?":

    Пак нещо не си разбрал, просто им обясниха, какво ще им се случи.

    Коментиран от #110

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: