Last news in Fakti

26 Март, 2024 04:43 2 207 1

Болсонаро се крил два дни в посолството на Унгария

  • бразилия-
  • унгарско посолство-
  • преврат-
  • болсанаро

Бившият президент на Бразилия е заподозрян в подготовка на преврат в страната

Болсонаро се крил два дни в посолството на Унгария - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият крайнодесен бразилски президент Жаир Болсонаро е прекарал миналия месец две нощи в посолството на Унгария в столицата Бразилия само дни след като федералната полиция конфискува паспорта му и арестува двама негови бивши сътрудници по подозрение в подготовка на преврат, съобщи днес негов адвокат, цитиран от Ройтерс и БТА.

За престоя на Болсонаро в унгарското посолство от 12 до 14 февруари съобщи първи в. "Ню Йорк таймс", позовавайки се на записи от охранителни камери в дипломатическата мисия, посочва Ройтерс.

Този епизод повдига въпроси за плановете на бившия президент, който е обект на множество криминални разследвания в Бразилия, след като няколко негови близки сътрудници вече са в затвора.

Бразилската полиция не би могла да арестува политик, който се намира в чуждестранно посолство, отбелязва Ройтерс.

Адвокатът на Болсонаро, Фабио Вайнгартен, заяви в социалните мрежи, че бившият президент е прекарал два дни в унгарското посолство, "за да установи контакти с представители на приятелска държава" и "за да обмени информация за политическата обстановка в двете държави".

"Всякакви други интерпретации, извън това което ви казах, са плод на нечие въоръжение, нямат нищо общо с действителността и са на практика още една фалшива новина", написа Вайнгартен.

По-късно днес бразилското външно министерство извика унгарския посланик за обяснения относно причините за престоя на Болсонаро в унгарското посолство, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: