Last news in Fakti

6 Февруари, 2014 22:20 2 547 2

Музей на проституцията отвори в Амстердам

  • музей-
  • проституцията-
  • амстердам

Той е първият в света, хвалят се създателите му

Музей на проституцията отвори в Амстердам - 1
Снимки: АП/БТА
Първият в света  музей за проституцията "Тайните на квартала на червените фенери" беше открит за посетители в Амстердам, съобщи Лента.ру, като си позова на информация на Франс прес.
 
Създателите на музея твърдят, че там ще бъдат показани всички подробности от работата на проститутките "за които бихте искали да знаете, но сте се страхували да попитате. " Посетителите ще бъдат посветени в ежедневния бит на хората, които работят в публични домове.
 
Експозицията разказва за еволюцията на професията от най-древни времена до наши дни, за това как са се променяли "спомагателните оръдия на труда" на проститутките, като например презервативите, лубрикантите и секс играчките. 
 
Едно  от помещенията на музея  е посветено на BDSM* практиките, друто - на проституцията клас "Лукс". Има и зала, която показва живота на "бедните проститутки."

Ако имате път натам The "Red Light Secrets" Museum of Prostitution се намира на Oudezijds Achterburgwal 60Н в Амстердам. Музеят е отворен всеки ден от обяд до полунощ. 

Цената за един посетител е 7.50 евро.

 
Според местните власти създаването на такъв музей е добра идея, тъй като ще помогне на туристите да разберат особеностите на непростата работа на проститутките, което от своя страна би ги накарало да изпитат уважение къв жриците на любовта и техния труд.
 
В Амстердам има около 7 хиляди законно работещи проститутки. Болшинството от тях са дошли от Източна Европа в търсене на по-добър живот.
 
Проституцията в града е легална и строго контролирана от държавата. Бордеите плащат данъци, а работещите в тях се подлагат на редовни медицински прегледи. "Кварталът на червените фенери" е една от основните забележителности на Амстердам и привлича милиони туристи годишно.
 
*БДСМ (на английски: BDSM) е субкултура, основаваща се на еротичния обмен на власт, нетрадиционни форми на сексуални отношения, базирани на ролеви игри на господство и подчинение. 
 
Абревиатурата БДСМ е позната от 90-те години на 20 век и се състои от имената на следните 3 съставляващи опозиционни двойки:
BD (на английски: Bondage & Discipline — Връзване и Дисциплина)
DS (на английски: Domination & Submission — Доминиране и Подчинение)
SM (на английски: Sadism & Masochism — Садизъм и Мазохизъм)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    1 0 Отговор
    Тези западняци от всичко правят пари бе!

    У нас за 15 лв. не на музей за проституцията, а директно при някоя мургавелка може да се отиде.
  • 2 Монго

    0 0 Отговор
    В музея има ли и снимки на клиентите...
Новини по държави: