Last news in Fakti

13 Май, 2020 12:09 1 752 12

Симеонов: Свалянето на ДДС-то за ресторантьорството е временна мярка

  • валери симеонов-
  • ддс-
  • кръчма

Ресторантьорството е браншът, който е буквално унищожен в рамките на 2 месеца със силова мярка на държавата в името на здравето на нацията

Симеонов: Свалянето на ДДС-то за ресторантьорството е временна мярка - 1
Снимка: БГНЕС

"Настояхме намаляването на ДДС-то за ресторантьорството да бъде прието незабавно. Коронавирусът нанесе най-тежкия удар върху този бранш. Естествено е на тези хора сега да им дадем възможност да компенсират загубите, които са претърпели, а не през 2021 г., когато тях няма да ги има". Това коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Здравей, България”.

„Ресторантьорството е браншът, който е буквално унищожен в рамките на 2 месеца със силова мярка на държавата в името на здравето на нацията. Кому не е ясно това?”, попита Симеонов. И припомни, че свалянето на ДДС-то на 9% е само временна мярка. Той не смята, че други браншове имат основание за същото искане.

„Единствената цел е съживяването на този бранш”, каза Симеонов.

Той коментира, че „Горанов е истински патриот на дело, защото той милее за бюджета на държавата”. „Поведението му е абсолютно адекватно и в тази криза”, каза Симеонов и коментира изречението на премиера Бойко Борисов, че „който не е съгласен, подава оставка", казано по повод разногласията с Горанов за намаляването на ДДС за заведенията.

„Не е добре за държавата на третата година от управлението да бъде сменен успешен финансов министър”, смята Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Също

    13 2 Отговор
    като теб , другарИНО !
  • 2 сигурно

    17 2 Отговор
    Мдаа , мотела му в М. Търново няма печалби !!
  • 3 Някой

    15 2 Отговор
    Какво унищожение това е най сивия сектор... касови бележки няма скрити данъци минимални заплати по 500 лв на 16 часа смяна храната не струва ....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Във власта на всяка цена

    13 1 Отговор
    Какви смешки се случват в тази "държава",Минке ?????????
  • 7 Иван

    18 1 Отговор
    Ти ддс остави на по компетентен от теб в тази сфера Ти даи обяснения защо падна оградата ............
  • 8 ТРОПЧО

    7 0 Отговор
    ОФФФ КОГА ЛИ ЩЕ СЕ МАХНЕТЕ ВЕЧЕ НИ ОМРЪЗНА ОТ ВАС И ВАШТИ ПРОСТОТИИ ПАТРИОТССИ ИДИОТСКИ ГЕРБАДЖИИСКИ И ПРОЧЕ
  • 9 Русенец

    3 0 Отговор
    Купувам краставици - държавата прибира 20% ДДС. Купувам кисело мляко - държавата прибира и за него 20% ДДС. Смесвам ги двете и ги продавам като таратор - отново държавата им прибира 20% ДДС. Защо? Нали ДДС вече е платено веднъж, на продуктово ниво?

    Коментиран от #10

  • 10 Русенец

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русенец":

    Още по-абсурдно е другото: купувам шоколад за 1лв - държавата прибира 20ст ДДС. Продавам го на друг за 1,20лв - този път държавата прибира 24ст ДДС. Той го продава на трети за 1,45лв - айде още 29ст ДДС прибира държавата. Накрая го продават на клиента за 1,75лв, като държавата прибира и от него едни 35ст. Така, държавата е прибрала 1,08лв само от ДДС за този бонбон, който е струвал по-малко от ДДСтата, прибрани за него.

    Коментиран от #11

  • 11 Русенец

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Русенец":

    И трето: защо му викад Данък Добавена Стойност, като той не е само върху добавената стойност, а е върху цялата цена на продукта? При положение, че много стоки са с около 20% надценка, то излиза, че плащаме веднъж на търговеца (понеже се е потрудил човека да достави стоката), но плащеме и още толкова на държавата, защото......? ....... Нямам идея с какво държавата е заслужила нейните 20%.
  • 12 123

    0 0 Отговор
    България заедно с Албания има най-ниските данък печалба и доход. в България данъците на бедните хранят и издържат богатите, няма прогресивен данък а богатите освен това не си плащат данците както правят бедните.Ресторантите ако не са отворени всеки ден за 3 дни са фалирали, и за три дни са отново в Бизнеса няма големи препятствия пред тях да работят ако искат.След като някои казват че плащат високи наеми защо няма големи данъчни приходи от наемите а и няма и от големия оборот на ресторантьорите? И как точно им помага намаляне на ДДС ако прададът нещо за 1 лев
    то те вземат 1.20 които 20 стотинки трабва да дадът на държавата
    а те не ги дават като лъжат с малък оборот. Сега е същото само че е 9 стотинки, а те цени нама да свалят.