Last news in Fakti

12 Септември, 2020 14:58 14 943 3

Веждите алармират за тези заболявания

  • вежди-
  • коса-
  • заболяване-
  • болест

Окапването на веждите показва, че нещо не е наред в тялото

Веждите алармират за тези заболявания - 1
Снимка: Shutterstock

Косопадът на главата е доста често срещан и много хора са наясно защо косата може да оредее, но ако започне да пада косата от веждите е проблем, който често изненадва и дори шокира хората.

Особено жените, които доскоро е трябвало да скубят веждите си ежедневно, са силно притеснени, ако те започнат сами да падат, но не на онези места, където човек би искал.

И все пак – защо оплешивяват веждите? Медицината алармира, че зад това състояние може да се крият сериозни здравословни проблеми, пише zdrave.to.

Заболяване на щитовидната жлеза

Хипотериозата е заболяване, при което щитовидната жлеза не произвежда хормони в нужното количество. За проблемът свидетелстват косопадът и оредяването на веждите. От центъра на веждите до слепоочията космите изпадат почти напълно. Ако това се случи с вас, трябва незабавно да си уговорите среща с ендокринолог.

Кожни заболявания

Загубата на косми в областта на веждите може да показва различни кожни заболявания, включително атопичен дерматит на веждите, кожни гъбички, екзема в областта на очите, лупус, педикулоза и дори рак на кожата. За да установите диагноза, трябва да се консултирате с дерматолог.

Хормонален дисбаланс

Хормоните регулират много процеси в човешкото тяло. По-специално, неправилната им работа може да доведе до загуба на вежди.

Освен това сред причините за „плешивостта“ на веждите могат да бъдат:

- менструална фаза при жените;

- менопауза;

- бременност;

- следродилен период;

- хормонални лекарства;

- физическо или емоционално изтощение.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба Даба много слаба

    4 0 Отговор
    Да ги изрисуват с молив и толкова.Вежди,мигли изкуственни,очна линия,всичко вече има.
  • 2 Хермес

    4 0 Отговор
    Аз цял живот ги рисувам с въглен, какво значи това-безмозъчие, злоба, мъжът в мен отговаря-ужасссс..!?
  • 3 Алекс

    2 1 Отговор
    Виждал съм жени с татуирани вежди.