Last news in Fakti

4 Август, 2022 13:07 752 1

Испания излиза бавно от поредната вълна на COVID-19

  • испания-
  • ковид-19-
  • вълна-
  • поредна-
  • отделения-
  • интензивни-
  • случаи

Заетостта в болничните заведения продължава да намалява, като в интензивните отделения вече е под 5%

Испания излиза бавно от поредната вълна на COVID-19 - 1
Източник: Shutterstock

Испания излиза бавно от поредната вълна на коронавируса. Заетостта в болничните заведения продължава да намалява, като в интензивните отделения вече е под 5%, показват данните на Министерството на здравеопазването. Това означава, че разпространението на вируса отново е в нивата на контролираната циркулация, предаде БНР.

12 автономни региона са изложени на среден риск, а 11 на нисък, като в Каталуния и Мадрид той е над 8 %. Най-висока е заболеваемостта в Мелия, където гони 1 000 случая на 100 000 жители.

През последната седмица са регистрирани близо 43 000 инфекции и 319 смъртни случая. От 22 март обаче правителството прие нова стратегия за наблюдение и контрол на Covid 19 и започна да брои само заболелите пациенти над 60-годишна възраст.

При тях кумулативната честота падна с над 200 пункта през последната седмица и вече е под 500 случая на 100 000 жители, данни сравними със средата на месец април. Кампанията за ваксинация напредва бавно. Според последния доклад, публикуван от Министерството на здравеопазването повече от 25 милиона души или 54% от испанското население, вече имат бустер доза.

Усилията са насочени най-вече към хората над 60 години, бременните жени и имуносупресираните, а към домовете за възрастни хора и други социалните институции се подхожда с повишено внимание. Маските остават задължителни за градския транспорт и медицинските заведения.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахаха

    6 0 Отговор
    ИСПАНИЯ В НАЧАЛОО НА 2022 ПРИРАВНИ КОРОНКАТА В ГРИПНО ЗАБОЛЯВАНЕ НЕ НИ РАКАЗВАЙТЕ ПРИКАЗЧИЦИ СМЕШНИЦИ ЖАЛКИ !