Last news in Fakti

31 Януари, 2024 16:45 1 304 0

Лунна диета през февруари - кои са подходящите дни за отслабване

  • февруари-
  • лунна диета-
  • детокс-
  • отслабване

Лунната диета помага да елиминираме част от токсините и задържаните излишни течности в организма

Лунна диета през февруари - кои са подходящите дни за отслабване - 1
Снимка: Shutterstock

Започваме всяка нова година с обещание за това да се храним по-здравословно и като цяло да променим начина си на живот в посока, която да ни направи по-здрави и балансирани. От първи януари, от другата седмица... Така неусетно минава и първият месец в годината, през който е имало събуждане на нашата мотивация.

Но ето че февруари месец е тук и ние нямаме никакво намерение да отлагаме лунната диета. Един чудесен детокс режим, който би могъл да постави началото на едно по-балансирано и полезно меню, който може да събуди желанието ни да спортуваме редовно.

За лунната диета е характерно, че се следват определени фази на Луната. В рамките на 24 часа приемаме само плодови и зеленчукови сокове, билкови чайове, вода. Важно е соковете да бъдат прясно приготвени, да не са готови, от кутия. Не се разрешава мед, други подсладители и други храни, дори айрян и прясно мляко. По време на новолуние някои хора успяват да направят режима в рамките на 36 часа от настъпването на съответната фаза.

Лунната диета помага да елиминираме част от токсините и задържаните излишни течности в организма. При този процес е възможно да се усети главоболие. След като приключи лунната фаза е важно да се захраним малко по малко, с домашни бульони, пюрета, леки меса, кисело мляко. По този начин намаляваме риска от стомашно-чревни проблеми.

До следващата фаза от лунната диета е хубаво да се опитаме да намалим консумацията на колбаси, зрели сирена, захарни и тестени изделия. По този начин малко по малко и без излишен стрес успяваме да пренастроим тялото си към един по-здравословен начин на хранене.

Режимът не се препоръчва на бременни, кърмещи, а ако страдате от някакво заболяване, също не предприемайте подобни диети, без консултация с лекар.

Ето и фазите на Луната за лунната диета за февруари:

  • 3.02.2024г. – 01:08 часа – последна четвърт;
  • 10.02.2024 г. – 01:44 часа – новолуние;
  • 16.02.2024 г. – 17:06 часа – първа четвърт;
  • 24.02.2024 г. – 14:19 часа – пълнолуние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА