Last news in Fakti

27 Септември, 2011 16:05 4 755 0

Dodge работи над седан на базата на Alfa Romeo Giulietta

  • dodge-
  • caliber-
  • hornet-
  • chrysler-
  • alfa romeo-
  • fiat

Папараци заснеха тестове на малък триобемен модел, който ще замести Caliber в гамата на Dodge. Мулето на снимките изглежда близо до серийно производство, макар че все още няма фарове. Според американското сп. Road&Track твърди, че моделът ще се конкурира с VW Golf, Subaru Impreza и Ford Focus, а от Chrysler смятат да възродят името Hornet за новия автомобил.

Заместникът на Caliber ще използва технологичната база на Alfa Romeo Giulietta, която от своя страна е построена на шасито C-Evo на FIAT. Моделът най-вероятно ще има и версия с марката Chrysler. От Road&Track припомнят, че първите тестови мулета, заснети по време на изпитания, са били с каросерия комби.

Очаква се Hornet да получи 1.4-литровия бензинов двигател и турбодизела с обем 1.7 литра, с които се оборудва Alfa-та. Купувачите ще могат да избират между шестстепенна ръчна или автоматична трансмисия.

Наточена версия с традиционния индекс SRT4 на базата на Giulietta QV почти сигурно ще има. Ако конструкцията на италианския оригинал не претърпи промени, спортната модификация на Hornet ще разполага с двойно предаване и 232 турбоконя.

Все още се спекулира по въпроса дали американците ще пуснат хибридна версия на новия седан. FIAT и Alfa Romeo не могат да помогнат с готови технологии в тази сфера. Ако се съди по напредъка във външността на тестовите мулета, серийният Dodge Hornet като нищо ще бъде показан до края на годината на салона в Лос Анджелис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА