Last news in Fakti

15 Юли, 2016 15:00 2 973 2

Легендата Bristol се завръща с първи нов модел от 12 г.

  • bristol-
  • bullet-
  • frazer-nash-
  • fighter
Легендата Bristol се завръща с първи нов модел от 12 г. - 1

Култовата британска марка Bristol Cars публикува загатваща снимка на първия си нов автомобил след 12-годишна пауза. Моделът носи ще името Bullet ("Куршум") и ще се задвижва от 4.8-литров атмосферен мотор от BMW с мощност 400 к.с.

Новият Bristol има проектирано от нулата шаси от леки композитни материали. Благодарение на ниското тегло ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 5 секунди.

Прототип на Bullet бе показан на Фестивала на скоростта в Гуудууд в края на юни. Тогава спийдстърът бе представен с вътрешнофирменото си название Project Pinnacle

Официалната премиера на Bullet ще се състои на 26 юли. Първоначално ще се предлага с каросерия спийдстър, а впоследствие ще се появи и купе. Производството започва догодина в завод на групата Frazer-Nash, в чийто състав влиза Bristol. На по-късен етап ще се появи и турбинирана модификация.

Последният автомобил на бутиковия британски производител бе Fighter (2004-2011). Купето се оборудваше с 8.0-литров десетцилиндров двигател от Dodge Viper.

Bristol Fighter


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Бая се позачудих къв ще е този Brostol,но в статията се изясни,че става дума за Bristol.
    Заглавието може да се поправи,а може и да не се поправи.
  • 2 JJivanov

    0 0 Отговор
    НАй важното е д а има доказано безопасни жълти фарове ..