4 011 0

Валентино Балбони - най-известният пилот на Lamborghini, със собствена компания

Ангел Харизанов

Един от най-известните тестови пилоти в света - Валентино Балбони, създаде собствена тунинг компания, която ще предлага продукти за марката, на която е служил цели 40 години - Lamborghini. Тя ще носи наименованието VB - съкращение от името му, което е вдъхновено и от два от завоите на пистата в Модена, като първият продукт ще бъде изпускателна система за най-бързия автомобил на компанията - Aventador SuperVeloce LP-750.

Всяка титаниева генерация е отнела цели 350 часа за своята изработка, като теглото и е непонятните 6.3 килограма. Времето е разбираемо, предвид всичките красиви T.I.G. заварки. Производството на тази красота ще бъде ограничено на само 30 броя, но ако сметнем ограниченото количество на модела, това ни се струва съвсем нормално. Цената все още не е известна, но едва ли ще затрудни собствениците на тези уникални автомобили.

Преди няколко години Lаmborghini създаде модел посветен на Балбони - единственото Gallardo обърнало гръб на задвижването на предните колела, и разчитащо само на задното предаване - създадено само и единствено за удоволствието от шофирането. LP 550-2 Valentino Balboni се отличава с бяла централноразположена линия със златни контури. Моделът бе последван и от Huracan LP 580-2 преставен наскоро.


Напиши коментар:


Публикувай