2 310 1

Най-скъпият Lexus с безпилотна система

Радослав Славчев

Японците от Lexus показаха една любопитна концептуална разработка по време на автосалона в Токио. Тя се нарича Lexus LS+ и е построена на базата на най-луксозния и скъп седан LS пето поколение.

Премиерата на последното се състоя в началото на годината, а настоящата разработка впечатлява с автономната със система за шофиране. Освен това с LS+ от марката показват как ще еволюира дизайна на бъдещите Lexus-и.

Иновацията се различава от стандартния LS по различната радиаторна решетка, която според производителя не само подобрява аеродинамиката, но и охлажда по-добре мотора.

Различни са и фаровете, а страничните огледала за обратно виждане са заменени с камери. Както вече споменахме, главната особеност е безпилотната система Highway Teammate, която дава възможност на колата самостоятелно да се престроява в съседна лента.

Автономната система може също така да изпреварва други автомобили и да държи колата на безопасно разстояние от останалите автомобили в пътното движение. Highway Teammate ще бъде налична за серийни автомобили през 2020 година.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Баварец вадя от гараж
    Отговор
    1 13:42  27.10.17
    Оризов боклук ! Все едно да карам тойота - НЕ МЕРСИ ! На цената на тази бракма спокойно ще си взема най новата S класа или 7ма серия на къде къде по престижните производители мерцедес бенц и бмв !

Напиши коментар:


Публикувай