Last news in Fakti

21 Март, 2009 12:58 5 076 1

Фейслифтът на Peugeot 407 в крак с времето

  • peugeot-
  • 407-
  • peugeot 407

През юли 2008 г. бяха обновени моделите 407 седан и SW на френската марка Peugeot. Все така динамичен, стилът им стана още по-елегантен и подчертава силата и качеството на автомобилите.

Оборудването за комфорт е по-богато (преден парктроник, нова система WIP Nav и WIP Com и др.), а гамата двигатели бе допълнена с 2.0 л HDi FAP, който отговаря на нормата Евро 5 и е още по-икономичен и по-мощен: 5,6 л/100 км, 150 г/км СО2 и мощност 103 kW (140 к.с.).

Версията 1.6 л HDi FAP 80 kW (110 к.с.) на 407 седан и SW предлага вече много по-нисък среден разход на гориво - 4,9 л/100 км и по-ниски нива на вредните емисии - 129 г СО2 на километър.

Технологиите, внедрени в автомобила, намаляват разхода на гориво и увеличават удобството при управление.

Използването на електрохидроусилвател на волана в 407 1.6 л HDi FAP допринася на първо място за неговата екологичност. Сервоуправлението с променливо усилие се управлява от електрохидравлична помпа, чиято асистенция варира в зависимост от скоростта на автомобила, скоростта на въртене на волана и температурата на маслото.

Системата, позната от останалите модификации на 407 (без 6-цилиндровите), оптимизира разхода на гориво спрямо класическия хидроусилвател, задвижван от двигателя.

Освен това, благодарение на постоянното адаптиране на усилието, тя осигурява максимална точност на управлението и отлична обратна връзка с пътя, както и много по-лесно маневриране при ниска скорост.

Друг основен фактор: извършена е сериозна промяна на калибрирането на силовия агрегат, за да се получи значителното намаляване на вредните емисии.407 е оборудван с новите гуми Michelin Energy Saver, 205/60 R16 H, което също допринася за намаляване на разхода на гориво.

Трябва да се отбележи, че стойността 129 г/км СО2 е постигната без промяна на предавателните числа, поради което показателите на двигателя са запазени.С новото си предложение, гамата 407 става още по-атрактивна. Към забележителната елегантност и високата препродажбена стойност, надеждността и сравнително ниските разходи за поддръжка се прибавят безупречно поведение на пътя и много високо ниво на безопасност и комфорт. Ненапразно досега 407 е произведен в повече от 800 000 броя.

Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qko

    2 0 Отговор
    qko