Last news in Fakti

18 Април, 2018 16:37 6 811 15

Украйна премахва жълтия сигнал на светофарите

  • светофар-
  • украйна

Министър-председателят на Украйна Владимир Гройсман е възложил на различни ведомства да проучат въпроса за възможностите да бъде преустановено използването на жълт сигнал на светофарите, обяви зам.-министърът на инфраструктурата Юрий Лавренюк, цитиран от Газета.Ru.

"Премиерът поръча на Министерството на инфраструктурата, Министерството на вътрешните работи, Националната полиция, "Укравтодор" (Пътната агенция) и "Укртрансбезопасност" (Службата за транспортна безопасност) да проучат въпроса за отмяната на жълтия сигнал", обяснява Лавренюк. По думите му много страни по света се отказват от жълтата светлина и въвеждат по-тежки наказания за преминаване на червено.

Украинските власти аргументират предложението с големия брой пътнотранспортни произшествия, причинени от опитите на автомобилисти да преминават през кръстовища в промеждутъка между зелен и червен сигнал на светофара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    66 7 Отговор
    Да се премахне и червеният! Нет сигнал, нет проблем!
  • 2 джими

    49 11 Отговор
    по-тъпо нещо отдавна не бях чувал
  • 3 GTE

    37 2 Отговор
    В Гърция няма жълто, когато светофара сменя от червено към зелено. Но от зелено към червено минава през жълто.
    Имат обаче едни мигащи двойни жълти светофари, много полезни, които предхождат кръстовището с около 200 метра. Значи този свтофар като го видиш че мига, няма смисъл да настъпваш газта до кръстовището, в рамките на максимално допустимата скорост, защото стигаш винаги на червен сфетофар.

    Коментиран от #4

  • 4 Шумахер

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "GTE":

    До като в БГ няма сериозен контрол и високи глоби - почти всеки ще се пъне да мине на "тъмно жълто", само и само да не изчака 1мин на светофара. Те на червено си минават някой, ние за жълтото сме се загрижили!
  • 5 Вижте ся

    9 9 Отговор
    От червено към зелено не трябва да има жълто. Елементарно е ,за да няма джигити които да тръгват на жълто.

    Коментиран от #15

  • 6 РЗС

    5 3 Отговор
    Препил...
  • 7 Plovdiv

    19 1 Отговор
    Като малък добре си спомням, че преди да светне жълтата светлина, червеното или зеленото започваше да мига 3-4 секунди, не зная защо тази опция беше премахната. Доколкото съм гледал клипове от Русия, там я има и до днес.
  • 8 Гост

    7 1 Отговор
    В много държави при спиране е зелено-жълто-червено
    а при тръгрване е само червено-зелено.
    Така не се позволява навлизане на жълто в кръстовище, в случай, че някой мине бързо през кръстовището докато на него все още му свети жълто.
  • 9 onq s konq

    5 3 Отговор
    Що пък ние да не премахнем палката от ръцете на регулировчика например,че да не изглеждаме задръстени...
  • 10 vasik atanasova

    2 2 Отговор
    НЕ Е НОРМАЛНО ТОВА МИСЛЯ
    А Е ПОВОД ЗА СЪБИРАНЕ НА ПАРИ
  • 11 Ярослав Станчев

    7 2 Отговор
    Тъпите хохоли всичката я вапцали,останало им само да махнат жълтия светофар.
  • 12 Ко ...

    2 1 Отговор
    ..да очакваш от бандитска държава
  • 13 Турист

    2 0 Отговор
    Скоро бях в Италия и въщо ми направи впечатление че при смяна от червено към зелено, жълтото не светва. И има резон да е така.
  • 14 бай Пешо

    0 0 Отговор
    В западна Европа зеления цвят на светофара мига няколко пъти преди да се смени така, че шофьорите знаят, че ще се смени с червено, което мигане дефакто дублира жълтото. В този случай може и без жълто, обаче в източна Европа това не е така и без жилто не може.
  • 15 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вижте ся":

    Обърни впечатление, че от червено на зелено винаги светят едновременно и червеното и жълтото и никога само жълтото.
    Аз по това се ориентирам, че следващото е зелено. Щом видя червено и жълто да светят едновременно знам, че следващото е зелено. Така че преди зеленото не ти свети само жълтото, най-вече продължава все още да ти свети червеното.