20 Септември, 2018 13:58 15 297 8

Помните ли странната 911-ка от дъвки Turbo №46

  • дъвки turbo-
  • porsche-
  • 911-
  • bb
Помните ли странната 911-ка от дъвки Turbo №46 - 1

Миналата седмица ви разказахме за снимката от дъвки Turbo под номер 44, която отново бе на Porsche, само че на модела 928. Сега ще стане дума за два номера по-напред - снимка, на която се вижда най-необичайното 911. Автомобилът е с каросерия 930, която впечатлява с тип тарга, както и с оригинални прибиращи се фарове в стил Porsche 928.

Помните ли странната 911-ка от дъвки Turbo №46

Работата е там, че на снимката е запечатано Porsche Turbo Targa, доработено от тунинг ателието BB. През 1977 година от този вариант на бял свят се появяват едва няколко екземпляра. BB е "дете" на известния германски конструктор Райнер Бухман. Той е и един от първите, които се захващат с тунинг на Porsche 911 Turbo, а негова любима "играчка" е именно модификацията тарга.

Помните ли странната 911-ка от дъвки Turbo №46

По това време такава версия съществува, макар и много рядка. От 911 Turbo Targa компанията пуска едва 300 бройки. Освен по изменената "муцуна" BB Porsche Turbo Targa се разпознава и по логата на джантите и под задното антикрило. Мощността на 3.3-литровият турбо шестцилиндров двигател е увеличена до 330 конски сили.

Помните ли странната 911-ка от дъвки Turbo №46

Ускорението от място до 100 км/ч става за 4.9 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч. (данните под снимката от дъвките са объркани). Освен Porsche Turbo Targa, тунинг ателието BB доработва и стандартни 911-ки в същата стилистика. Всички автомобили са правени по индивидуална поръчка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 JEEP

    9 4 Отговор
    Тая поредица ще стане като дързост и красота. За всяка картинка отделна тема. До 50 не се намираха, защото срещу тях се получаваше нещо...тениска ли беше, шапка ли - не помня точно.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    10 6 Отговор
    Еййй Славчев защо ми триеш коментара след като никой не съм обидил??? Казах ти че не ти ли омръзна да пускаш такива "новини"? Толкова ли няма автомобилни новини от света че ни пускаш тези картинки? Пусни ги всички наведнъж поне,и не ни занимавай с тези детски неща.

    Коментиран от #7

  • 5 ьуеьж

    8 0 Отговор
    На мен пък ми е интересно.
  • 6 ЕвроЗона

    1 0 Отговор
    The WIDOW MAKER!!!
  • 7 алфа Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    МА НЕ СЕ.ЛИ.ВИЖДА.ЧЕ Е.ПЪПЧИВО МОМЧЕНЦЕ
  • 8 Георги Начев

    0 0 Отговор
    Купувам всякакви картинки от дъвки https://www.alo.bg/5526879