Last news in Fakti

15 Май, 2010 19:30 4 837 0

ZETOR FORTERRA 135 дебютира на БАТА Агро

  • бата агро-
  • zetor forterra 135-
  • dieci-
  • зетор-
  • грейт плейнс-
  • сд стойчеви

Саша Маркова, farmer.bg

Новост на фирма на изложението БАТА Агро в Стара Загора беше трактор „ZETOR FORTERRA 135”, показан през миналата година на изложението в Хановер, Германия. Реално производството на този модел ще започне през юни. Двигателят е с нова цилиндрова глава с 4 цилиндъра и 16 клапана, 15 % по-икономичен от досега създадените и с много висок въртящ момент при ниските обороти, с възможност да тегли по-тежък прикачен инвентар подходящ за по-големи трактори. Този модел трактор е и с изцяло нов дизайн. Подходящ е за средно големи стопанства от 3-6 хил. декара обработваема площ. Машините ZETOR се внасят в България от фирма СД „Стойчеви”.

Фирма СД „Стойчеви” е създадена през 1990 г. в гр. Добрич с дейност търговия на селскостопанска техника. Изключителен представител за България на марките „Зетор” – Чехия на трактори, „УНИЯ” – Полша на прикачен инвентар, „Грейт Плейнс” – САЩ на сеялки, „Dieci” – Италия на телескопични товарачи и др. Фирмата има собствени офиси в Добрич, Плевен, Пловдив, Белене както и дилъри за продажба и сервиз на техниката в Харманли, Карнобат, Видин, Шумен, Ямбол, Варна, Русе и др.

От СД "Стойчеви" показаха и новата американска сеялка на „Грейт Плейнс”е изцяло разработена за европейския пазар с работна широчина 3,6 и 9 м. и с конструкция пригодена за гранулатно разнасяне, което в Америка не се използва и директна сеитба, която минимизира разходите. Машината работи с високи скорости и успешно се справя с начупен терен, но все още не е тествана в България.

На специално подготвената демонстрационна площ на на БАТА Агро фирма СД „Стойчеви” показа в действие работата на чешките трактори „Зетор” и прикачен инвентар на полския концерн „УНИЯ”. Видео от демонстрацията можете да намерите в рубрика "Видео" на farmer.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА