Last news in Fakti

9 Април, 2019 19:39 3 975 20

Еволюция вместо революция за Juke II

  • nissan-
  • juke

По мерките на съвременната автомобилна индустрия Nissan Juke е вече старец. Хитовият кросоувър се произвежда от 2010 г. и ако не се брои фейслифтът от 2014-а се предлага без особени изменения от тогава насам.

Второто поколение на модела трябва да вдъхне нов живот на познатото име. Nissan отложи дебюта на Juke II отчасти и заради неяснотите покрай излизането на Великобритания от ЕС, но дългоочакваната премиера на кросоувъра ще трябва да се състои тази година.

Ако се съди по шпионските снимки, новият модел ще запази характерния дизайн на предшественика си, а как точно ще изглежда дават представа компютърно генерираните изображения на руския дизайнер Никита Чуйко. Според него във външното оформление на Juke II ще има повече прави линии и ъгли в съзвучие с останалата гама на японския производител.

"Двуетажната" предна оптика - запазена марка на модела - ще бъде съхранена, но горните ѝ сегменти ще бъдат светодиодни ивици. Радиаторната решетка с фирменото хромирано "V" ще порасне на размери.

Juke II ще бъде построен на платформата CMF-B, която вече служи са основа на петата генерация Renaut Clio. Това означава, че може да се очаква и аналогична гама от двигатели с обем от 1.0 до 1.3 литра и мощност между 99 и 129 к.с. Според слуховете ще има и хибридна версия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jap

    16 22 Отговор
    Японско бижу.

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    15 18 Отговор
    Анатема! Тази грозотия повлече крак и сега всички Ситроени приличат на нея отпред

    Коментиран от #7

  • 3 jdm

    13 11 Отговор

    До коментар #1 от "jap":

    Ти за supra, skyline, evo, sti, nsx чувал ли си? Как казваш на тоя боклук бижу.....

    Коментиран от #5, #6, #20

  • 4 Trendafil

    14 16 Отговор
    Определено Дачия Дъстър е за предпочитане пред това "чудо" на японската инженерна мисъл. Трябваше да му сменят и името на: NISSAN COSH.

    Коментиран от #14

  • 5 jap

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "jdm":

    Ами виж други марки в този клас на какво мязат.Изброените от теб са легендарни модели но и този Нисан се продаде в огромни тиражи.
  • 6 Антон

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "jdm":

    Напушва ме смях. Джука не ми харесва, но явно се продава и както виждаш пускат нов. Докато това което си изброил е вече в историята поради смазващата конкуренция на европейските марки и никога повече няма да го има. Супра не се произвежда, скайллайн няма вече, ево не се произвежда, сти и то го няма вече, едиснтвено нсх остава, но със смешно продадени бройки в щатите, защото жълтите дебили са направили пластмасова кола с цена от порядъка на 200хил .евро. с емблема хонда/акура отпред.

    Коментиран от #8

  • 7 valdes

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ситроенът е изключително грозна кола!

    Коментиран от #12

  • 8 Haha

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "Антон":

    Хахаххах човек на какви медикаменти си ? Супра не се произвежда-хаха
    Нисан гтр не се произвежда - хаха
    Ево и сти не се произвеждат леле.....

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Антон

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Haha":

    Добре малко по-реално: митсубиши в момента имат 4 нефелни модела и ско обявят фалит в следващите 2-3 год.няма да се изненадам. Евото там въобще не съшествува като предложение. .СПРЯНО Е!!! супра някаква съвместна рвзработка с бмв от 1-2 години и взели двигател от тях, може би последните 15 години не е съществувала като модел изобщо, спряна от производство защото от тойота нямат нищо актуално, гтр е модел на повече от 10 год! Отиди да видиш най-новата 911 излезе преди около месец, нисана спрямо нея е от каменната ера. В момента от азия няма нищо сериозно което да конкурира европейските тупаници. Да тинейджърски бракми имат много, но сериозно изостават в спортния и луксозен сегмент. Може малко да се информираш и пак да дойдеш да плещиш глупости.

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Вальоо

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "valdes":

    Ти па си Ален Делон. За тва една от най-красивите коли някога правени е Ситроен,а не Daihatsu
  • 13 Пешо

    2 8 Отговор
    Грозотия по грозно и от Фиат мултипла
  • 14 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Trendafil":

    Е нали са на една платформа с едни и същи двигатели, само външността им е различна. Първата генерация, когато излезе преди 10г. бе много по-интересна и дизайнерска спрямо дачията по онова време. Сега дачията изглади доста от евтинията в интериора и екстериора си, но пък и цената й се вдигна и догони тази на конкуренцията, в това число и на нисан. Ако искате евтина кола с предно предаване и голям клиренс купете си Рено Каптур, много по-добър избор пред Юк, Дъстър и др. от марката.
  • 15 Коментара

    1 4 Отговор
    Ех, ми индюшките си го харесват и купуват...какво толкова да му променят. Трудно ще стане по-грозен, още по-трудно пък по-красив.
  • 16 факт

    3 0 Отговор
    Какво да коментираме рисунките на някакъв руснак за новия модел на японски автомобил , това си е фейк нюз ?! Няма как под камуфлажа да се видят подробности като решетката , фарове, стопове и прочее .
  • 17 1234

    3 2 Отговор
    Незнам за японските но немските одавна са много назад технологично а визията е друга работа всеки си решава японците правят коли за Европа с ограничения от Е.С. нямащи нищо общо за пазара в Щатите и Япония толкова са напред с екстрите и хибридите че в Европа колите са смешни
  • 18 Ввв

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    И си прави и не си,какво ми сравняваш новото 911 с 10 годишен GTR,новият като излезне до година-две,тогава прави сравнение
  • 19 Десислава

    1 4 Отговор
    Това е най-грозната кола на света
  • 20 Kuku

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "jdm":

    Какво общо имат всички изброени с juke,че не разбрах?