Last news in Fakti

24 Май, 2019 11:15 13 637 36

Skoda представи обновения Superb

  • skoda-
  • superb-
  • iv-
  • scout

На закрито събитие в Братислава се състоя премиерата на обновената Skoda Superb. Едновременно с това чешката компания обяви лансирането на нова подмарка за плъгин хибриди и електромобили с името iV, чиито първи модели ще станат Superb iV и CITIGOe iV.

Външният вид на модернизирания флагман на Skoda е коригиран предпазливо - броните са изцяло нови, радиаторната решетка е нараснала на широчина, а фаровете, които вече ще бъдат светодиодни още в базовата версия, са станали по-тънки. Отзад се е появила хоризонтална хромирана лайстна, която съединява стоповете.

Върховата модификация Laurin & Klement се познава отдалеч по повечето хром и аеродинамичните 18-цолови джанти. Всъдеходният Scout пък се отличава с увеличен с 15 мм клиренс, предпазен пояс, опасващ долната част на каросерията, и двойно предаване.

За пръв път в гамата на модела се появява хибридна версия с възможност за зареждане от битовата мрежа. Superb iV има 1.4-литров бензинов TSI с мощност 156 к.с., електромотор със 115 коня и шестстепенна предавателна кутия DSG.

Системната мощност на хибрида е 218 к.с., а въртящият момент - 400 Нм. Superb iV може да измине до 55 км на ток по цикъла WLTP, а общият пробег достига 850 км.

Батерията с капацитет 13 кВтч се зарежда от стенно устройство за 3.5 часа. В изцяло електрически режим се включва звуковият генератор E-noise, за да могат пешеходците да чуват колата.

Освен хибрид гамата на модернизирания Superb включва също три дизелови и две бензинови модификации. Малкият 1.6-литров TDI със 120 к.с. работи съвместно със 7-степенна трансмисия DSG, големият 2.0 TDI (150 к.с.) от новото семейство EVO може да се съчетае с механика или робот, а топ версията със 190 коня ще се предлага само с DSG (двойното предаване ще се доплаща).

Бензиновият 1.5 TSI развива 150 к.с. и също може да се поръча с механична предавателна кутия или робот. Върхът в гамата е 2.0-литров TSI с мощност 272 к.с., който ще се предлага само с DSG и двойно предаване.

Списъкът с достъпното оборудване за Skoda Superb включва матрични фарове, които се адаптират към моментните условия и приветстват собственика при приближаване или отдалечаване. Сред екстрите има също круиз контрол, който се настройва според пътните условия с помощта на данни от навигацията и бордовите камери, и система Emergency Assist, която в случай на необходимост паркира колата автоматично край многолентови пътища.

Чехите са преобразили интериора на Superb с хромирани декорации и нови материали, сред които и алкантара. Автомобилът може да се поръча с виртуален приборен панел, мултимедия Columbus с 9.2-инчов екран, гласово управление и разпознаване на жестове, безжично зарядно за телефони и точка за достъп до WiFi.

Всички версии на обновения Superb с изключение на 1.6 TDI могат да се поръчат в изпълнение Sportline. Пакетът включва занижено с 10 мм окачване, спортни седалки с комбинирана тапицерия от кожа и алкантара и специален режим за измерване на страничните натоварвания Performance Monitor.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AUDI

    56 12 Отговор
    Страхотен фейслифт...има доста промени . Супърб-а е станал още по-як
  • 2 4х4

    16 60 Отговор
    Нещо много начесто взеха да пускат нови модели и фейслифти. А все не могат да уцелят вкусът на потребителя. Уж много се продава, пък не могат си избият производствените разходи. Така и не разбраха тия от Шкода, че и крила да и сложат, пак си остава Шкода. Балонът скоро може да се спука...

    Коментиран от #6, #10

  • 3 dsadsa

    21 0 Отговор
    С кеф бих се качил на един IV да си слизам до центъра и обратно само на ток
  • 4 dsadas

    7 7 Отговор
    Или 1.5 тси 150 коня с ДСГ пак би било прекрасно

    Коментиран от #8

  • 5 ГруЮ

    7 27 Отговор
    Хайдее..пак осраха приличния преди дизайн, както стана и с Октавия.
  • 6 Андрю

    35 4 Отговор

    До коментар #2 от "4х4":

    Колко си назад с информацията...
    Чети приятелю, образовай се!
    Шкода са едни от най-продаваните автомобили.за цена/качество нямат равни.
    Но, по вкус другар няма.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Госта

    15 12 Отговор

    До коментар #6 от "Андрю":

    А сега де,ами то и кренвиршите се продават много,но....схващаш нататък мисля
  • 8 Random

    35 7 Отговор

    До коментар #4 от "dsadas":

    На такава кола двигател под 2 литра е престъпление.

    Коментиран от #17

  • 9 4х4

    10 22 Отговор

    До коментар #6 от "Андрю":

    За мен тия от Шкода са по-нахални от мобилните ни оператори. Но P.R. e едно ,реалността съвсем друго нещо. Не съм против платената реклама, но и не вярвам на нашите медии-120 място свободно слово---ужас! Илиза, че тук всички карат само Шкоди и само от тях се интересуват. А хората карат и Мазерати,Порше,Ягуар, че дори и Ферари и ламбо. Стига с тия копия на Ауди и Фолксваген...Оригинала си е оригинал.
  • 10 Vlad

    19 6 Отговор

    До коментар #2 от "4х4":

    Аха, затова заводите са натоварени на 120% и се чака 3 месеца при поръчка и конфигурация и ти дават само седмица на производство.

    Коментиран от #21, #22

  • 11 Страхотна кола

    22 5 Отговор
    Оня, ден я видях отблизо във версия ЛОУРЕНТ&КЛИМЕНТ, с 2.0 TSI 4х4, просто уникална, само да може да си я позволи човек чисто нова, малцина обаче успяват, защото и чехите вдигнаха цените, и май ШКОДА от народна, ще се превърне в недосегаем лукс.
  • 12 гост

    14 3 Отговор
    Няма спор, за 35-40х.лв по-добра кола с подобни размери няма как да си намериш.

    Коментиран от #13, #34

  • 13 Тсог

    7 33 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    По-голям кенеф от Шкода няма....за каквито и пари да говорим.
  • 14 doe

    19 3 Отговор
    Лично мое мнение е,че Супърба е в пъти по красив от скучния Пасат.Но наистина с Октавия осраха предницата.В града като засека такава Шкода и автоматично извръщам глава.Добре че с тоя модел не омазаха положението.
  • 15 До Тсог

    11 4 Отговор
    Ама ти я имаш в гаража си и прецени или ти е кисело гроздето. Имам лоурент и Климент в 4х4. Уникална кола. Следващата ще е плъгин хибрида.
  • 16 DBS

    10 3 Отговор
    Superb сме готин. И преди и след фейслифта.Предните две поколения бяха ужасни (като дизайн ,не като качества на колата) ,но този е много добър. В момента всички модели на шкода ,без този,са много грозни .Дано следващата Octavia пооправи нещата . И дано не развалят Superb.
  • 17 dsadsa

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Random":

    Това си е лично твое мнение :)
  • 18 Ганьо

    3 9 Отговор
    Тъкмо щях да кажа "браво" за мощния елмототор на хибрида (ще предлага супер ускорение при изпреварване) и следващите думи за гнусните им вагаджийски дизели ми развалиха настроението!
  • 19 Зелено

    19 1 Отговор
    Супер е шкодата, единствено повече ми допада с индианеца на задния капак, не с буквите. Малко хора оценят шкодата, но наистина е едно от най- добрите предложения за парите си, не че супърба е много евтин. И честно казано ми допада повече от пасата.

    Коментиран от #27, #36

  • 20 Зелено

    3 7 Отговор
    И каква е тая системна мощност от 218кс? 156+115 не е ли 271?
  • 21 4х4

    10 12 Отговор

    До коментар #10 от "Vlad":

    Това.че заводите работят много не означава и че печелят много. По-скоро означава-бързайте , защото идват китайците и с нашите кошници може да изчезнем като марка изобщо. Така поне известно време ще продават рез. части, преди да започнат да произвеждат велосипеди...
  • 22 АМИ ТО И НА ДАЧИЯ

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Vlad":

    ИМ Е НАТОВАРЕН ЗАВОДА 120% АМАА....ДОСЕЩАШ СЕ ЧЕ ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА НИЩО
  • 23 Гражданин от село

    6 7 Отговор
    Много ръбове,много нещо...
    И накрая пак същото дърво...
    Все едно дърводелец с брадвата го е правил...
    Иначе браво за екстрите, които предлага.
  • 24 Карам нова кола

    9 4 Отговор
    Типично за ВАГ, с всеки нов модел се чудиш това ли е новия модел или е предишния 😁 никакви иновации, променят малко фара и айде нова кола...

    Коментиран от #25, #33

  • 25 Зелено

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Карам нова кола":

    Явно тази система действа успешно
  • 26 ДВИГАТЕЛЯ АКО ИЗДЪРЖИ 100000КМ.

    5 2 Отговор
    БЕЗ ДА ГОРИ МАСЛО И БЕЗ ОСНОВЕН РЕМОНТ СЕ СМЯТА ЗА НЕВЕРОЯТНО ПОСТИЖЕНИЕ ПРИ ВСИЧКИ НОВИ ДВИГАТЕЛИ НА VAG.
  • 27 АLFA Q 4

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Зелено":

    ШКОДАТА Е С ДОСТА ПО ДОБРО КАЧЕСТВО ОТ ОРИГИНАЛА СИ
    В ТАЯ КОЛА НИЩО НЕСКЪРЦА.. А В НЕМСКИЯ АНАЛОГ Е МАЛКА ЛУДНИЦА,,, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРИ ДВИЖЕНИЕ СВИСТЯТ ВРАТИТЕ НА НЕМЕЦА
  • 28 Калоян

    11 0 Отговор
    Skoda е създадена доста преди в Германия да регистрират производителя VW (който впоследствие придобива предприятието на Skoda). Проверете :)
  • 29 Нищо не пише за цената

    5 2 Отговор
    Че е хубава, да, хубава е, но каква е цената й в сравнение с Пасат? На мен повече ми допада от Мондео, Инсигния, Талисман.. Ценово ако е като тях, то ще се харчи. Шкода е много добър за парите си автомобил!
  • 30 въх

    5 7 Отговор
    Много надценен модел - цените им отидоха в небесата, а вози като дърво.
  • 31 мутробарок

    9 4 Отговор
    не ми требат такии Шкоди - еднодневки.
    Слизам си от Люлин-13 до Витошка с S-класата 2001г. на изплащане, само по джапанки и анцуг да пия кафе и хич не ми пука. Гарсонера си имам, колица прилична си имам - връткам си чейнджа, нищо че съм от видинско. Ей това е кеф!
  • 32 Бати Злати

    3 6 Отговор
    На батко сладураната,чакам момента в който ще влезе в моя гараж! Тези от Дойчланд нямат стигане! Винаги са били най-добрите сред добрите!!!
  • 33 AUDI

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Карам нова кола":

    Точно това е идеята на фейслифта ..ама явно ти ги разбираш повече
  • 34 Язе

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Шкода Скала започва от близо 29хил лв базова,ти Суперб за 35хилки искаш.Може но на Горубляне.
  • 35 Цената

    0 0 Отговор
    Цената кажи Бойко, цената Ти си виновен за тази кола, върви си!
  • 36 Учителя

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Зелено":

    "Малко хора оценят шкодата, но наистина е едно от най- добрите предложения за парите си"

    На български език се казва "оценяВАт".