Last news in Fakti

6 Август, 2019 10:57 5 415 7

Белгийка оцеля 6 дни в катастрофирала кола

  • катастрофа-
  • оцеляване-
  • белгия

45-годишна жена прекара шест денонощия в катастрофиралия си автомобил в дере до кръгово кръстовище в белгийското градче Сен Жорж сюр Мьоз, докато цялата страна я издирваше, съобщава rtbf.be. "Фиатът" на Мари-Корин Бастид поднесъл на мокрия асфалт и се преобърнал в близката горичка далеч от погледите на преминаващите шофьори.

Жената се свестила от удара едва на следващия ден. Осъзнала, че ръцете и краката не я слушат. Не могла нито да излезе от преобърнатото Bravo, нито да се освободи от предпазния колан.

През първата нощ телефонът ѝ не престанал да звъни, но Мари-Корин така и не успяла да се добере до него. След известно време батерията се изтощила и позвъняванията секнали.

Жената се опитала да вика за помощ, когато чувала гласове на минувачи, но гласът ѝ бил прекалено слаб. Скоро изгубила усещане за време. Болката била толкова силна, че губела съзнание всеки път, когато раздвижвала някой от крайниците си.

На всичко отгоре времето било ужасно горещо. За да не се задуши, Мари-Корин някак успяла да отвори една от вратите на колата с крак.

След това обаче завалял дъжд. Отначало било приятно, но после всичко се намокрило и жената трябвало да спи две денонощия във вода. Било студено, но за сметка на това жената успяла да утоли жаждата си.

Заради стреса Мари-Корин не усещала глад. Лежала върху купища стъкла и отломки, които разкъсвали гърба ѝ, а силите не стигали да излази от смачкания автомобил.

Край на издирването сложила случайно преминаваща жена, която забелязала катастрофиралия в дерето Fiat и допуснала, че в него може да има човек. В колата се оказала жената, която цяла Белгия издирвала от шест дни.

На въпрос как е оцеляла през цялото това време, Матир-Корин отговаря без да се замисля, че е черпила сили единствено от мисълта за децата си. Решила да се бори докрай, за да осъществи всичките си планове с тях и най-вече, за да не си помислят, че се е самоубила.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моментно

    50 0 Отговор
    Нещастие представено, като положителна новина, това е верният стил на добрия журналист. Поздравления!

    Коментиран от #4

  • 2 Даммммм

    32 0 Отговор
    Браво-да е жива и да се радва на кьсмета си..
  • 3 Yavuz

    33 1 Отговор
    По телефона не може ли да се уточни местоположението? Все едно в Хималаите се е случило.
  • 4 Orthodox

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Моментно":

    На ситуация като тази се казва "щастие в нещастието"...
  • 5 неандертал

    4 5 Отговор
    Ако беше мъж нямаше да оцелее...
  • 6 Йосип Броз Тито

    8 1 Отговор
    Да е жива и здрава жената, Господ и е дал живот, нека да му се радва и да е щастлива. Добре, че всичко е наред!
  • 7 марто

    0 0 Отговор
    неандвртал много сте прав. Жените според мен са едно чудо!