Last news in Fakti

8 Август, 2019 10:27 22 915 45

Колан преряза корема на жена в катастрофа (18+)

  • предпазен колан-
  • катастрофа

Предпазен колан почти разполови млада шофьорка в тежка катастрофа, но въпреки това тя е благодарна за оцеляването си и продължава да поставя обезопасителния ремък, когато кара кола. През октомври 2017-а автомобилът на 22-годишната Джина Арнолд се преобръща 7 пъти, след като губи контрол над управлението на мокрия асфалт. Момичето оцелява, но лекарите са ужасени от нараняванията ѝ, разказва сп. People.

От силата на удара коланът се впива в корема на Джина като нож в масло и почти я разполовява. След катастрофата тя остава без коремна стена и преживява неописуеми болки. Следват 21 операции, най-важната от които продължава 8 часа миналия декември. Хирурзите имплантират специална мрежа, която да задържа вътрешностите на жената в коремната кухина.

Джина няма резервен план в случай, че мрежата се скъса. Не бива да вдига предмети с тегло повече от 7 кг, не може да стои права прекалено дълго време и трябва да внимава какво и по колко яде. Момичето обаче гледа напред с оптимизъм. След като се научава да ходи отново, тя се връща в университета и се надява да се дипломира като спортен психолог.

Преди катастрофата Джина спортува активно и това със сигурност ѝ помага в премеждието. Спомня си добре инцидента и твърди, че въпреки преживяния ужас именно осакатилият я колан е спасил живота ѝ, а случилото се е просто злощастно стечение на обстоятелствата.

"Винаги поставям колана", разказва Джина, която някак си е преодоляла страха да седне отново зад волана. "Отначало поставях възглавница между корема и самия ремък, защото иначе усещането бе изключително странно. Сега вече не го правя и полека-лека свикнах с колана. Без него нямаше да съм жива днес, за да разкажа историята си".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    63 12 Отговор
    ДА! Но е жива! :)

    Коментиран от #2, #12, #36

  • 2 LocoContigo

    53 6 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    Ако не е била с колан, сигурно е щяла да изхвърчи от колата!
  • 3 Авто спеца

    42 43 Отговор
    Ти си с колан колата отаскача и пада на покрив и ти чупи шията! Познавам човек който оцеля благодатение на това че бил без колан!

    Коментиран от #5, #6, #8, #44

  • 4 Morgoth

    42 6 Отговор
    7 обръщания, ако беше без колан е гарантирана смърт.
  • 5 Morgoth

    47 5 Отговор

    До коментар #3 от "Авто спеца":

    Има такива случаи, има и случаи когато колата се запалва и човека не успява да излезе заради заял колан. Като цяло обаче колана може да те уби в 1 от 10000 случая и да те спаси в 9 от 10.

    Коментиран от #7

  • 6 Никой

    31 8 Отговор

    До коментар #3 от "Авто спеца":

    Случаите в които колана може да те убие, са много по-редки от ако не си с него. При преобръщане зависи колко е здрав покрива, но във повечето случаи без колан ще изхвърчиш през прозореца и собствената ти кола ще мине през теб. Някакси предпочитам колана.
  • 7 Авто спеца

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Може може ама съм виждал и случай с полу ръст на които колана едва не му беше прерязал гърлото и то при челен удър със 70 км.. в h!

    Коментиран от #13, #17

  • 8 нервен ( разбивача на тролове )

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Авто спеца":

    Ясноо значи освен с колан караш и с каска

    Коментиран от #33

  • 9 Морлов

    16 5 Отговор
    Адмирации за тази новина. От утре вс без колани и да станат на пастет. Това е случаи 1 на 100 000 и 1000 обстоятелства. На нас ни трябва малко да си променим мирогледа, пускаите такива новини, мога да ви дам пример : Мъж кара колата си с 29 годишни гуми и проверката показа и доказа че наистина над 20 годишната гума е по-добра от новата на 100 км. Караите без колани да не ви разреже, направо да се консервирате.
  • 10 btv

    12 3 Отговор
    Само не мога да разбера защо стресирате хохората с такива подробности и снимки? Прости и нахални за сметка на това журналисти!!!

    Коментиран от #27

  • 11 btv

    1 1 Отговор
    СЕМ да се самосезира !!!!!!!
  • 12 Добре че не е взела невинна жертва

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    То такива идиоти не трябва да са живи, кой знае как е карала малоумницата:-)
  • 13 Удар с автобус

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Авто спеца":

    Аз имам катастрофа с автобус в моята врата.Имах средна телесна повреда но не от колана, а от автобуса. Колана ме спаси! Слагайте си колани....
  • 14 Инструктор

    14 12 Отговор
    Само едно уточнение,което почти не се споменава.....Колана върши работа при скорости ДО 120КМ/Ч Оттам нататък всичко зависи от еърбека и марката на колата......................

    Коментиран от #16

  • 15 Истината

    14 10 Отговор
    Никой лицемер няма право да се бърка в преценките на хората със или без колан да шофират , всеки да преценява сам за себе си , такива дето ми минават с номера, че са ми спасили живота хич не са ми интересни, да си гледат техния.....моя не е тяхна работа....

    Коментиран от #18, #31

  • 16 Удар с автобус

    26 3 Отговор

    До коментар #14 от "Инструктор":

    Над 120 км/ч помага да седнеш на една библия....
  • 17 Бочко

    17 4 Отговор

    До коментар #7 от "Авто спеца":

    Затова в съвременните коли коланите имат регулатори за височина, ама повечето не знаят що е това и си ги опъват през шията... А тая американска свиня щом си е слагала възглавница преди това, щото й било неудобно, смятай как сарфаладите й обгръщат всичко, до което се докоснат. Все пак автопроизводителите инсталират колани, а не пояси за слонове...

    Коментиран от #22

  • 18 Удар с автобус

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Такива като теб съм ги виждал как реват като вдовици като стане мазало....

    Коментиран от #21

  • 19 Удар с автобус

    7 3 Отговор
    А и много викате за помощ...:-)
  • 20 Мартин

    22 3 Отговор
    Баща ми работи в Бъза помощ и често е споделял с мен, че в не малко случаи колана нанася щети по хората. Безпорен е факта, че колата повече помага, от колкото вреди. Аз съм преживявал катастрофа в която ако не бях с колан, най-вероятно нямаше да мога да прочета тази статия. Ако има сблъсък с висока скорост, ако има преобръщаният той те държи на място, ако колата запази цялостта си и ти оцеляваш. Има ситуации в които е по-добре да изхвърчиш от колата, а не да паднеш с нея в някое дере и да те размаже.
    Чисто от морална гледна точка, не смятам, че е редно някой да ми казва дали да съм с колан или без колан, все пак говорим за моята лична безопастност, но явно властите се тревожат да не би да изхвърча от колата и да нараня някой невинен гражданин с летящото си тяло.

    Коментиран от #39

  • 21 Истината

    9 6 Отговор

    До коментар #18 от "Удар с автобус":

    Май нещо не си ме разбрал. Ако твърдиш, че си загрижен за живота ми(като извинение, че ме задължаваш да слагам колан), бъди сигурен, че няма как да ти повярвам, та ти дори не ме познаваш. Това си е вид намеса в личния ми живот. Нямам нужда или желание да ме напътстват разни двулични приказвачи

    Коментиран от #24, #42

  • 22 Тъпак си

    16 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бочко":

    Ти изобщо прочете ли статията, че пишеш глупости. Не е била свиня преди операциите защото е тренирало момичето, а възглавбицата я е слагала след катастрофата като се е престрашила да седне зад волана пак. Аз съм за колана, защото в повечето случаи е полезен, но има и случаи в които се оказва фатален.

    Коментиран от #25

  • 23 Японеца

    4 5 Отговор
    Смешни са хората, които твърдят, че колана може да те убие! Всеки сам може да се пребие, ако не Фнимава. Но и ако няма късмет, друг ще го нацели!

    Коментиран от #41

  • 24 Свободен си да

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "Истината":

    избираш с колан или без него,живота си е твой и ти сам си го контролираш. А иначе без колан резултата е има доста свободни места по дървета и диреци за още един некролог. Всеки сам избира,но преди да се качите в кола си припомнете някои от уроците за движение на тяло в пространството по физика,защото движението е физика.
  • 25 Тъпак си ти

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "Тъпак си":

    Наистина ли вярваш, че е тренирала и била "много спортна" преди инцидента... Тая отпусната кожа да не би да е израснала за месец, а? Кожата около отворът от операцията й е като след голяма липосукция, навсякъде на новите снимки е провиснала, защото даже се е стопила от престоя в болницата от неядене...ти й вярвай, че е тренирала много...
  • 26 Ганьо

    7 1 Отговор
    Ако коланите бяха само с 2 см по-широки и подплатени, дали щеше да я пререже?

    Коментиран от #29

  • 27 Педант

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "btv":

    Ами то си е споменато в заглавието, че статията е 18+ (за пълнолетни), тоест в нея има шокиращи снимки, видео или текст. Тоест всеки средноинтелигентен човек може да си прецели да я чете ли или не.
  • 28 Педант

    3 1 Отговор
    Простете за грешката - имах предвид "да си прецени".
  • 29 Цена

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ганьо":

    Най-вероятно е нямало да я пререже, но нали автопроизводителите ще се набутат с цяло евро за малко повече плат.
  • 30 Селянин

    3 4 Отговор
    Абе хора всичко зависи от писалката, писано ли е да живееш ще живееш,писано ли е да мреш не един,а три колана да сложиш ще мреш

    Коментиран от #38

  • 31 Gosho

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Колана не е само твоя работа. Ако колата катастрофира тъпото ти 100 килограмово тяло ще започне да се мята из купето като шрапнел и ще нараниш всичките си спътници с дебелата си глупост. Ако си сам наистина е само твоя грижа
  • 32 незнайко

    3 1 Отговор
    И как няма да се вреже колана в това сланинище ? Сега ги няма сланините и пак е дебела. Да се радва, че е жива а що се отнася до мрежата в корема не е единствената !!! Ластичен широк колан е достатъчен !
  • 33 Някъв си

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Освен колан и каски и метална броня
  • 34 sasaida

    2 3 Отговор
    Имам 5 катастрофи 3 от който с колан и 2 без като 2 от 3 те който съм бил с колан само съм го откопчавал и слизал 3 тия беше по сериозен имах белези от колана и 2 та без колан 1 ния от който ако съм бил с нямаше да ви пиша а 2 рия дали с или без нямаше да има голяма разлика таркалях се два три пъти на едно кръгово бях натъртен с колан сигурно ако бях щях да съм син само от колана и да излезя по трудно от колата..
  • 35 vasik atanasova

    1 4 Отговор
    ВИНАГИ КАРАМ БЕЗ КОЛАН
  • 36 vasik atanasova

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    ТАКОВА ЖИВО МЕРСИ !
  • 37 vasik atanasova

    2 4 Отговор
    КОЛАНА Е НАПРАВЕН ЗА ДА ТИ ВЗЕМАТ 50 ТО ЛЕВА
    ОСВЕН ДА ИЗГОРИШ МОЖЕ И ДВИГАТЕЛЯ ДА ВЛЕЗЕ ПРИ ТЕБЕ
    И ДА ТЕ СПЛЕСКА

    БОГ ДА НИ ПАЗИ ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА
  • 38 vasik atanasova

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Селянин":

    КАЖИ ИМ ГО ЗАЩОТО НЕ ВЯРВАТ
  • 39 vasik atanasova

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Мартин":

    МНОГО АКО ИМА В ТВОЯ КОМЕНТАР
    АКО АКО АКО
    АМИ АКО КОЛАТА ТИ ПАДНЕ ВЪВ ДЪЛБОКА ВОДА
    И КОЛАНА ТИ БЛОКИРА ТОГАВА КАКВО ПРАВИМ
    КАРАЛ СЪМ КОЛА НА КОЯТО КОЛАНИТЕ И БЯХА ГРЪМНАЛИ И БЛОКИРАЛИ НАВИТИ И ДВАТА ДО ГОРЕ
    ДЪРПАШ ГИ СЪС СИЛА НЕ ПОМРЪДВАТ ИМАТ ЗЪБИ И БЛОКИРАТ
    ИСТИНАТА Е САМО ЕДНА
    ДЕТО Е ПИШЕ КОЛЕГАТА КАКВОТО ТИ Е ПИСАНО ТОВА СТАВА
    СЕТИХ СЕ И ЗА ПОЛ УОКЪР ИЗГОРЯ ГОРКИЯ В ПОРШЕТО
    А АКО КОЛАНА НЕ БЕШЕ СРЯЗАЛ КОРЕМА АМИ ГРЪДНИЯ КОШ
    ИЛИ ВРАТЪТ И
    ТОГАВА КВО ПРАВИМ
    НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ТЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА СЛОЖИШ КОЛАН
  • 40 Алл

    2 4 Отговор
    ....стига с тези колани, не са удобни ...
  • 41 Хайл

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Японеца":

    А ти виждал ли си изгорял човек заради блокирал колан,ако не си аз съм виждал и от тогава не слагам колан.мой приятел оцеля след удар на камион защото беше без колан,друг също оцеля след като на лед и то с малка скорост се завъртя и се удари в стълб,аз също съм оцелял заради това че бях без колан-колата се търкаляше по пътя и тавана над мен беше смачкан след удър с камък и ако ме държеше колан щеше да ми е счупена главата...за това аз си решавам дали да съм с колан или не

    Коментиран от #45

  • 42 Удари с автобус

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Истината":

    Лошото е че такива ,,свободни" като теб си возят и децата така без колани и седалки и после те хвърчат като кукли....

    Коментиран от #43

  • 43 Хайл

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Удари с автобус":

    Една жена предсказала на един човек,че ще умре от камион.цял живот човека се пазел от камиони докато един ден едно детенце не си изпуснало камиончето от прозореца и ударило човека по главата и го убил,така че на кой каквото е писано
  • 44 гецо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Авто спеца":

    Винаги ще се появи един такъв екземпляр дето ще се опита да те обеди в обратното. То и аз познавам една баба дето е на 90 и пуши цигари ама все пак е хубаво да не пушиш. 1 на 100 да те убие колана и 8 от 10 да те спаси.
  • 45 Ганьо

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Хайл":

    Затова в колата трябва да има и нож, поставен на безопасно място откъдето няма да се разтвори или изхвърчи, за да се среже колана при нужда!