Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 12:21 8 815 13

Ето я новата най-луксозна китайска кола

  • hongqi-
  • l9
Ето я новата най-луксозна китайска кола - 1
Hongqi L9

Автомобилът на Си Дзинпин дебютира на военен парад, посветен на 70-годишнината от основаването на Китайската народна република. Именно на новата лимузина Hongqi L9, китайският лидер прие парада.

Hongqi (в превод от китайски - червено знаме) е автомобилна марка, принадлежаща на държавния концерн FAW. Марката произвежда правителствените лимузини още от 1958 година.

Ето я новата най-луксозна китайска кола
Hongqi L9

В сравнение с предшественика си Hongqi HQE, новата представителна лимузина се различава с кардинална промяна на конструкцията. L9 вече не е на рама е на самоносеща конструкция.

Изменени са и пропорциите, доработени са, както каросерията, така и салона. Въпреки това ретро линиите са запазени и приликата с предходния модел е голяма. Китайците твърдят, че целият екстериор е направен наново.

Ето я новата най-луксозна китайска кола
Hongqi L9

Автомобилът разполага с огромен люк на тавана и е солидно брониран. Задните врати се отварят в стил а-ла Rolls-Royce обратно на движението, а дизайнът на деветспицовите джанти остава непроменен.

Под капака на Hongqi L9 е монтиран V-образен дванайсетцилиндров двигател с работен обем шест литра. Мощността на L9 не е известна, но на HQE моторът разполага с 480 конски сили.

Ето я новата най-луксозна китайска кола
Hongqi L9

Когато обаче е на чуждестранни посещения, Си Дзинпин използва друга лимузина - Hongqi N501. Моделът отсъства от каталога на марката и официална информация относно техническите му характеристики липсва.

Журналисти от Поднебесната държава обаче твърдят, че Hongqi N501 е базиран на удължена платформа от предходното поколение на Audi A6, а под капака на силно бронираната кола е монтиран четирилитров V8 от Toyota.

Ето я новата най-луксозна китайска кола
Hongqi N501


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обесен Язовец

    23 58 Отговор
    Прилича на Волга, следователно е кенеф.

    Коментиран от #3

  • 2 Гошо

    20 43 Отговор
    По-готина е от руския курник

    Коментиран от #7, #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Коmapak

    21 4 Отговор
    Двете понятия огромен люк и брониран нещо не ми се връзват. Дори дизайнерите да са искали друго партийните лидери определят какво ще се произвежда! Едва ли са повече от 100 бр... Тойотата за японския император не ми изглежда нещо по-добро! Пак казвам, който плаща той поръчва музиката!

    Коментиран от #12

  • 5 USA

    12 21 Отговор
    Тоалет комунистически
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БАРС

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Много мие интерестно ти какъв курник имаш
  • 8 Hahoman

    10 2 Отговор
    На снимките нещо не се връзват вратите, по точно дръжките. Иначе интериора от вътре не е лош.Може да е "курник" както го наричат, но е кола.В България произвеждат ли велосипеди ?

    Коментиран от #9

  • 9 Now

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Hahoman":

    Има разлика на първата и последната снимка. Погледни внимателно. Едната е дълга база , а на долната задното прозорче е на вратата.
  • 10 Директор

    13 7 Отговор
    На малоумника по-горе да кажа, че България е един от най-големите производители на велосипеди в света!
    Омръзнало ми е лигави тинейджъри да пишат простотии в коментарите. За писане на лъжи или глупости трябва да се носи наказателна отговорност!
  • 11 Лайф

    4 3 Отговор
    Стара Волга с виетнамец отгоре
  • 12 Луд

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Коmapak":

    А БТР като има люкове как ти се връзва.Ако искат и кабрио ще си я направят.
  • 13 ФИКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    ТИ СИ КУРНИК.