Last news in Fakti

12 Декември, 2019 16:45 3 606 5

Kia сменя емблемата

  • kia-
  • емблема-
  • лого-
  • патент

В базата данни на корейската служба по интелектуална собственост (KIPRIS) се появиха изображения на нова емблема с името на Kia. Марката използва такова лого за концепта Imagine, показан на автосалона в Женева през март.

Kia сменя емблемата

Съгласно информацията от KIPRIS през юли и ноември от страна на Kia са направени няколко заявки за регистрацията на новия търговски знак. Всички те са представлявали надпис на името на марката със слети букви и модерен шрифт.

Kia сменя емблемата

Все още не се знае дали корейците смятат да използват новата емблема за всичките си модели, или логото ще бъде запазено само за електромобилите на марката. Концептуалният Imagine няма почти никакви шансове за серийно производство в изложбения му вид, но някои отделни решения могат да стигнат до конвейера.

Kia сменя емблемата

Сегашната емблема на Kia бе въведена през 2004 г. Самото име на марката се състои от йероглифите 起 (ki, начало) и 亞 (a, Изток, Азия). Компанията е основана през 1944 г. и отначало произвежда велосипеди. През 1957 г. преминава на мотоциклети, а от 1974 г. се захваща с автомобилостроене.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свети Илон Треводрусий

    26 4 Отговор
    Зомбираните електроджендъри признават само една Тесла и дръжката й е нейния пророк, така че КИА, що се мъчат ?
  • 2 Blackthorn

    27 4 Отговор
    А на емблемата на моя телефон пише NO KIA :)
  • 3 КОЮ

    17 0 Отговор
    Аз обичам КИА , и затова редовно си пия раКИА
  • 4 Луд

    9 1 Отговор
    Автомобила от снимката зловещо във фаровете и стоповете напомня на силно тунинговано Дъртърче .Сектанте,братко луди,кажи нещо по въпроса.
  • 5 Miron

    3 0 Отговор
    Аз като гледам не са написали КИА, а само КИ. Иначе добре са решили да минат на Кирилица.