Last news in Fakti

13 Декември, 2019 11:35 4 728 23

Най-безопасното Subaru (ВИДЕО)

  • subaru-
  • forester-
  • краш тест
Най-безопасното Subaru (ВИДЕО) - 1

Изцяло новият Subaru Forester e-BOXER постигна изключителни резултати във всичките четири категории за оценка (защита на възрастни в автомобила, защита на деца в автомобила, уязвими участници в движението по пътищата, подпомагащи системи за безопасност) доста над минималния необходим праг и със забележимо висока обща средна стойност.

Subaru Forester e-BOXER (европейски спецификации) е постигнал максималната обща оценка от пет звезди в теста за безопасност на Европейската програма за оценка на новите автомобили (Euro NCAP) за 2019 г. Тези показатели за безопасност при удар са постигнати чрез технологията Subaru Global Platform (SGP).

SGP значително подобрява устойчивостта на каросерията и шасито (устойчивост на странично огъване отпред +90%, устойчивост на усукване +70%, устойчивост на предното окачване +70%, устойчивост на задната подрама +100%), а възможността за поглъщане на енергията е подобрена с 40% спрямо текущите модели.

Комбинацията от здрава конструкция на каросерията и оборудване за безопасност, включващо 7 въздушни възглавници, включително въздушна SRS възглавница за коленете на водача, гарантира безопасността на Forester при удар.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 7 Отговор
    Хайде българи, кажете какви ужасни коли са Субару.
  • 2 KOC

    8 10 Отговор
    тия само челно ги удрят, а в реала завиваш на страни челно ама под ъгъл или странично и айде

    Коментиран от #15

  • 3 Пепо

    3 17 Отговор
    Откак ги купиха Тойота ще се радваме и на модели с предно
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Уахабаха

    17 10 Отговор
    Карам субару 2013та г, имам го от месец март. За период от една седмица се чуди каква глупост да се развали. Първо се спука радиатора - така правили, след това като се намокри помпата на хидравликата с антифриз, няма да ти казвам какво виене е, че няма и чистене. След това ми отказа да се прибира стъклото. После пък взе да бучи сгъваемото огледало. От днес пък взе да дрънчи нещо под капака, което още не съм усрановил. 10г карах мерцедес, никаква забележка, тва субару за 9 месеца излезе ебаси капута

    Коментиран от #8, #11

  • 6 Borislav Popov

    14 6 Отговор
    Форестер - Форевер !
  • 7 Ivcho

    8 4 Отговор
    Kato si si kupil subaru na 10 miliona km i si gledal da e nai evtinoto e taka a markata e nai dobrata skapaniq mercedec e za starchocite v germaniq subaruto za bg pich
  • 8 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Уахабаха":

    Стига глупости, пукнал ти се е радиатора, изтекъл ти антифриза и вече големите проблеми. Всяка марка може да има подобен проблем.
    И на мен ми се спука радиатора, смених го и толкова. На предишната ми кола също се спука радиатора, но не беше японска, чудо голямо.

    Коментиран от #21

  • 9 Госта

    5 14 Отговор
    Тея още правят коли ли бе ахахаха,мъкааааа,мъка
  • 10 Субару

    3 13 Отговор
    И накрая тръгваш на море , кефиш се на чисто новото си безопасно субару.....И точно в тоя момент от някой селски разклон изскача някъв тигър със 30годишен мерцедес 124 300D , и те нацепва така яко че ти къса безопасното Субару на две
  • 11 Хайл

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Уахабаха":

    Като вземаш кола с "пълна сервизна история" от измамници ще ти се пълни и задна лява гума с антифриз
  • 12 гого

    12 0 Отговор
    аз пък за две години нищо не съм пипнал по субаруто и няма да сменя марката за нищо друго
  • 13 Фен на Субару

    14 0 Отговор
    Карам Импреза купена нова от 2008г. вече на 284000км. - уникална кола !!!
  • 14 Рашко

    4 6 Отговор
    Имам форестер 2014.купен от бг София. Добър автомобил.... Проходимост... Добре стои на пътя.. Става. Но 13_14.години карам и мерцедес (95.год)124.купе Е. Клас спорт лаин...лятото го карам само. А зимата форестер. Ако трябва да се разделя с някоя от двете ще си оставя купето. 5-класи е над форестер. Нищо че е 25.годишна кола
  • 15 Ивее

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "KOC":

    Euroncap удрят и странично не сте прав.
  • 16 Онзи

    5 4 Отговор
    Да го махате тоя японски ръждилник гълтащ две кила масло на 100км.
    Дадеш му два пъти газ и хвърли гарнитури.
    Джигер

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Онзи":

    Не думай.
    А ти лично колко Субарута си имал, че се изказваш като последна инстанция?
    2 кила масло на 100 км и хвърляне на гарнитури са приказки от селската кръчма, които няма нужда да споделяш с нас, които имаме реален опит с този автомобил.

    Коментиран от #18, #22

  • 18 Онзи

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Едно баце, ама за цял живот брах ядове с тоя боклук.
    Повече такъв боксерен боклук не пипам.
    Кола 12 годишна кола за две години да няма здрава греда и да и се късат пантите от ръжда не бях виждал ама видях.
    Хората сменят ангренаж аз сменям гарнитури с ангренажа.
    Купих я на 167 000км от представителството им във Виена смених гарнитури, стартер, динамо, корнилна рейка с хидр. Помпа, кви ли не датчици.
    Сложих и газов инжекцион със смазване и след две години 90 000км и още една торба пари хвърлени по тоя боклук пак беше за гарнитури и имаше изгорели клапани.
    По голям боклук не съм карал.
    Сега пак съм на японка газ бензин , авенсис 2007 2.4 автомат. Ми да ти кажа взех я на 176 000км, за три години е на 294 000 желязна кола.
    Субаруто е най големият боклук от японските коли.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Онзи":

    Само, че не казваш какво ти е било Субаруто.
    За Австрия няма какво да се коментира, но да сложиш газ на боксер и после да обвиняваш колата, че ти е виновна, е доста нелепо.
    Аз 3 години карам турбо Форестър и ти казвам, че по-здрава кола не съм имал. Да не говорим, че върви като самолет и минава отвсякъде.
    Масло ми харчи около 500 грама на 7000 км и гарнитури не съм сменял, а го настъпвам яко.
  • 20 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Онзи":

    Ти все на 167 000 и176 000 км ли ти пробутват колите-що мислиш че са реални нищо че са от "представителство" ...то и Мюмюн във Виена може да стане "представител" и да ти пробута кош за дрипи
  • 21 prizrak

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Абе какви глупости говориш. Нормално било да се спука радиатор. Аз съм сменил десет коли и досега съм нямал такива проблеми. Хубаво ти казва човека за Мерцедес.

    Коментиран от #23

  • 22 prizrak

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Колега навремето карах Субару Легаси.Купих го на 4 години. Какво ли не му се развали........То сензори, климатик, спука глава между клапаните.Накрая я продадох на един заблуден както беше развалена. Щял да си я оправи????? Три години по-късно колата още беше на трупчета пред тях. Беше ме срам да минавам от там да не ме напсува човека. Другия пък колега си купу Форестер на 5 години и след 10000 км почнаха проблемите. От газта му се развали двигатела. На 10000км му дозатягаха болтовете на главата. След още толкова , пак му ги затегнаха, и му казаха да я продава щото другия път направо на вторични суровини.
  • 23 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "prizrak":

    Сменил си другия път, като караш на газ какво очакваш?
    Такива "разбирачи" като теб, на които първата работа е да сложат газ, все колите са им виновни.
    Хайде на мен не ми обяснявай кое какво е, защото аз проблеми нямам, защото си карам колата на бензин и сменям масло, антифриз и спирачна течност редовно.
    Аман от стиснати мрънкачи!