Last news in Fakti

10 Януари, 2020 11:26 7 067 20

Как и защо Карлос Гон избяга от Япония

  • карлос гон-
  • renault-nissan-
  • бягство-
  • япония-
  • ливан
Как и защо Карлос Гон избяга от Япония - 1
Снимки: Shutterstock

Карлос Гон проведе първата си пресконференция в Бейрут на 8 януари, след като избяга от домашния арест в Япония. Там бившият шеф на Renault-Nissan, който беше арестуван в Токио през ноември 2018 г., обясни защо е решил да избяга и заяви, че е жертва на конспирация на мениджъри на японска компания, които искали да му попречат да обедини двата автомобилни производителя.

Според информация на The ​​Wall Street Journal, получена в резултат на комуникация с хора, които са запознати с организацията на бягството, както и с ръководещи разследването, става ясно, че Гон започна да планира бягството си още през пролетта на миналата година, след като за втори път е освободен под гаранция. Според Гон това била негова идея. И в края на юли се сформира група от 10-15 души от различни националности, включително специалисти от частни служби за сигурност, които започват да подготвят операцията.

Изпълнението и обаче струва милиони долари. На 29 декември Гон, облечен с шапка и хирургическа маска (често носена по улиците в Япония), напусна къщата си и взима такси до хотел Grand Hyatt. След това се качва на високоскоростен влак до Осака. Там според WSJ организаторите за бягство са го поставили в голяма черна кутия с дупки в дъното, която се използва за транспортиране на аудио оборудване.

Как и защо Карлос Гон избяга от Япония

Две от тези кутии (едната с истинско оборудване) са доставени до терминала за частни бизнес самолети на летището в Осака. Организаторите на бягството нарочно са избрали този терминал, защото в рентгеновия апарат влизат само стандартни предмети (устройство за скрининг на багажа). Големи кутии не се побират в него и никой от служителите на терминала не ги проверява. Джим Уотърсън има снимка на кутията, в която Карлос Гон очевидно се е качил на частен самолет и е напуснал Япония.

Бизнес самолетът, нает от турската авиокомпания MNG Jet Havacilik, излита от Осака и през Русия стига до Истанбул. Терминалът за бизнес джетове на летище Ататюрк е почти изоставен след откриването на ново летище в Истанбул. Там Гон се прехвърля в друг бизнес реактивен самолет на MNG Jet Havacilik (компанията впоследствие заяви, че не знае с каква цел са наети нейните самолети), който го закарва в Бейрут. Кутиите за аудио оборудване остават в първия самолет.

На пресконференцията в Ливан, Гон каза, че няма да обяснява как е избягал. Той обаче споделя: "Нямах друг избор да защитя себе си и семейството си". Според Гон, ако не бил предприел тази стъпка, в Япония го очаквала смърт. Гон също каза, че не се стреми да избегне справедливостта, но желае да може да защити репутацията си.

Как и защо Карлос Гон избяга от Япония


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    16 23 Отговор
    😂 мишок. Е такива са всички от неговия вид. Плъховете докараха чумата. Историята се повтаря.
  • 2 Мишка може да си ти

    17 9 Отговор
    За разлика от тебе Карлос Гон застава зад името и репутацията си и не се крие. А имаше възможността да го направи.

    Коментиран от #4

  • 3 Правете си изводите

    35 1 Отговор
    "заяви, че е жертва на конспирация на мениджъри на японска компания, които искали да му попречат да обедини двата автомобилни производителя."

    Смятайте, ако концерните могат да причинят това на ръководителите си заради икономически интереси, дали въобще си помислят за интересите на клиентите и какво ни причиняват на нас? Да не мислите че не могат да правят по-здрави коли от едно време или поне толкова здрави?
  • 4 Госあ

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "Мишка може да си ти":

    Така ли бе,тук друго пише 😂

    Коментиран от #7

  • 5 Госあ

    8 6 Отговор
    Нищо де, това да им бъде за урок на японците, че от такива мишки има полза за човечеството само ако ги ползват за клинични изследвания. Затова Китай,Япония и Корея са на това ниво,защото такива мишки не могат необезпокоявани да си гризкат сиренце.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ех, мише, мише...

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Цял свят знае къде се намира в момента Карлос Гон, а можеше вместо да дава пресконференции, просто да изчезне, ако се чувстваше виновен и гузен. Скоро ще научим доста подробности, как са го натопили и защо е избягал. Хайде сега ти си публикувай адреса тук и си кажи името и фамилията. Мишо?

    Коментиран от #18

  • 8 Де юре

    3 8 Отговор
    Японски диваци.Смърт представете си бетер Саудитска арабия.
  • 9 Локо СФ

    6 10 Отговор
    Уестморлънд правилно третираше жълтите диваци във Виетнам с бял фосфор и напалм ама хипи джендърите го спряха от там тръгна всичко.Азия е кална дупка тия се третират с атом само американците знаят как.

    Коментиран от #11, #12, #14, #15, #16, #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Локо СФ":

    ТИ НЕ ЛИ СИ ОНЕЯ ЧЕРНИЯ ЕТИОПСКИ ЖАГАЛ ДЪ КЛАЩА ХАХАХАХАХА КОЛКОТО И ДА ПИШЕШ ПРОТИВ АЗИЯ ТЕ ПАК ИМАТ ПО БЯЛА КОЖА ОТ ТЕБЕ КАКТО И ЧЕ НАЙ-ВЕЧЕ БУДИСТИТЕ СМЕ НАЙ-ВИСШАТА И БОГОИЗБРАНА РАСА!!!! РАЗБРА ЛИ ЧЕРЕН АФГАНСКИ ДИВАКО?
  • 12 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Локо СФ":

    И БУДИСТКИТЕ АЗИАТСКИ ЖЕНИ СА НАЙ-КРАСИВИТЕ ЖЕНИ В СВЕТА НЕ КАТО ВАШИТЕ МУСТАКАТИ ЧЕРНИ КАДЪНИ ОТ КАБУЛ ХАХАХАХАХА
  • 13 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    2 2 Отговор
    ДО ДЪ КЛАША С ДВАТА ИЗМИСЛЕНИ НИКНЕЙМА ЛОКО СФ И ДЕ ЮРЕ:ДИВАКО КОЛКО ПЪТИ ДА ТИ КАЗВАМ ЧЕ МОНГОЛОИДНАТА РАСА ИМАТ БЯЛА КОЖА И НО ИМА ЕДНИ ТАКИВА КАФЯВИ КАТО ТЕБЕ ГЛАВНО В ИНДОНЕЗИЯ И ФИЛИПИНИТЕ ТЕ СА ТИ БРАТЯ ПОНЕЖЕ СА ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ(Е ТИ СИ МЮСЮЛМАНИН ДЕ) ИНАЧЕ БУДИСТКИТЕ АЗИАТЦИ СА 100% С БЯЛА КОЖА КАТО МЕНЕ(НО НЕ И КАТО ТЕБЕ)
  • 14 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Локо СФ":

    НО СЕГА АМЕРИКАНЦИТЕ СА СЕ ЗАЕЛИ С КАФЯВИТЕ ТИ БРАТЯ ОТ ИРАН И АФГАНИСТАН(КАКТО И ЦЕЛИЯ БЛИЗЪК ИЗТОК) ТАКА ЧЕ ВНИМАВАЙ КВО ПОЖЕЛАВАШ ДА НЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ НАКРАЯ НА ТЕБЕ И СЕБЕПОДОБНИТЕ ТИ ХАХАХАХА
  • 15 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Локо СФ":

    КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАШ ФАКТИТЕ СА СИ ФАКТИ:ВИЕТНАМЦИТЕ И ДРУГИТЕ МОНГОЛОИДИ ИМАТ БЯЛА КОЖА А ТИ ДРАГИ СИ КАФЯВ АФГАНИСТАНСКИ ТАЛИБАН И СЕГА АМЕРИКАНЦИТЕ СА СЕ ЗАЕЛИ С ТВОЯТА РАСА ТАКА ЧЕ НЕ СЕ РАДВАЙ МНОГО КАКТО КАЗВА ЕДИН АМЕРИКАНСКИ КЕЧИСТ ОТ ЕВРЕИСКИ ПРОИЗХОД ГОЛДБЕРГ:YOU NEXT!!!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ех, мише, мише...":

    Къде си бе, на теб ли давам информация ? 😄 да знаем къде е,в бейрут 😄 що не отиде някъде,където интерпол има правомощия ?
  • 19 Госあ

    2 1 Отговор
    Гледам нек'ви мишоци църкат срещу Япония 🤣 Ех, ама наистина трябва пак да сформират Отряд 731.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.