Last news in Fakti

20 Май, 2020 12:47 24 722

TÜV: SUV-тата на старо с най-много дефекти (ЧАСТ I)

  • tuv-
  • suv-
  • автомобилът на старо-
  • дефекти
TÜV: SUV-тата на старо с най-много дефекти (ЧАСТ I) - 1

Търсите евтина употребявана кола, но бихте искали SUV или кросоувър. Ако е така, то вземете предвид мнението на германските експерти от TÜV, които предупреждават да се внимава при покупката на пет автомобила от този клас на коли с повишена проходимост.

Тези няколко модела са популярни на пазара, но при тях се забелязват дефекти, които са над средния брой. Ако не се съобразите с критичните точки при покупка на такава употребявана кола, то впоследствие ще платите скъпо, се казва още в анализа на TÜV. Ето и употребяваните автомобили с повишена проходимост, при покупката на които трябва да се внимава

SUV-та на възраст от 10 до 11 години

TÜV: SUV-тата на старо с най-много дефекти (ЧАСТ I)

На първо място в случая е Nissan Qashqai (година на производство 2007 - 2013) с дял от сериозни повреди 36 на 100, като най-честите дефекти са свързани с износено окачване, както и с проблемни кормилни връзки, задвижващи валове, спирачки и течове от амортисьорите.

Второто място принадлежи на модела Hyundai Tucson (година на производство 2005 - 2010). Това SUV е с дял на сериозни повреди от 35.8, като най-често срещаните дефекти са свързани с течове на масло, повреди на стартера и турбокомпресора, повреди по спирачната система, окачването и кормилното управление.

На трето място е Mitsubishi Outlander (година на производство 2007 - 2013) със съотношение на сериозни повреди 31.1 и най-често срещаните повреди: вентилатор на радиатора, износено управление и проблемна спирачната система.

SUV-та на възраст от 8 до 9 години

TÜV: SUV-тата на старо с най-много дефекти (ЧАСТ I)

Първото място отново е за Nissan Qashqai (година на производство 2007 - 2013) с дял на сериозни повреди от 30.6 и най-чести повреди: износени спирачки, управление и окачване, неизправни светлини и течове на масло.

Второто място принадлежи на модела Dacia Duster (година на производство 2010 - 2018) с дял на сериозни повреди от 28.1 и най-често срещани повреди: течове на масло, износени спирачки, неизправни светлини и ръждясваща ауспухна система.

Трето място е за Volkswagen Tiguan (година на производство 2007 - 2016) със сериозен процент на повреди от 25.5 и най-често срещаните дефекти: износени пружини, проблемни спирачки и чупливо окачване.

ЧАСТ II