Last news in Fakti

27 Август, 2020 14:44 2 785 4

General Motors праща офис планктон на поточните линии

  • general motors-
  • конвейер

Офис служители ще работят на конвейерите във фабриката на General Motors в Уенцвил, щата Мисури, обявиха от американския концерн. Във фабриката се произвеждат пикапите Chevrolet Colorado и GMC Canyon и бусовете Chevrolet Express и GMC Savana.

Всички служители, които ще сменят бюрата с цеховете, са доброволци. Засега броят им е едва 20 от общо 4 100 души персонал в предприятието, но въпреки това според ръководството ще осигурят глътка въздух на фона на 200 вакантни позиции за работници на поточните линии.

General Motors не е единственият производител, който се оказва принуден да преквалифицира служители в спешен порядък заради кризата с работната ръка, предизвикана от пандемията от COVID-19. Неотдавна Honda също обяви, че персонал от офисите ще трябва да компенсира недостига на работници на конвейерите, за да се поддържа производството в завода на компанията в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Blackthorn

    14 0 Отговор
    "офис планктон" :D :D :D
  • 2 Един

    3 0 Отговор
    След кризата през 2007-ма, GM едва се спаси от фалит. Държава им наля милиарди за да живнат, сега пак са затънали до гушата.
  • 3 Хайл

    4 0 Отговор
    Гоше от кое море е тоя "офис планктон" китовете гладни ли останаха🤣🤣🤣то не че офис служителите разбират от коли както тези на линиите...нови думи е важно да се мислят 🤣🤣🤣
  • 4 пилот на Ферари

    3 1 Отговор
    Не е от коронавируса. В офисите няма ли коронавирус ? Истината е че GM са пред фалит и на командно дишане. От производител номер едно - отидоха в девета глуха.