Last news in Fakti

13 Февруари, 2021 13:30 19 690 93

Поредна бомба от Илон Мъск: Tesla Roadster ще може да лети

  • tesla-
  • roadster-
  • летяща кола

Първите доставки на Roadster могат да започнат още през следващата година

Поредна бомба от Илон Мъск: Tesla Roadster ще може да лети - 1

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск заяви, че новият Roadster, който все още е в процес на разработка, ще може буквално да се носи над земята. Вярно е, че височината на полета ще бъде ограничена до един метър и както се надява Мъск, по този начин машината „няма да убие никого“.

Бизнесменът обяви необичайната функция на Roadster в ефира на подкаста на Джо Роган, на когото преди това е разказа за сгъваем слънчев панел на покрива на бъдещия микробус на Tesla. Според Мъск роудстърът ще получи "някаква ракетна технология", която ще бъде включена в допълнителен спортен пакет SpaceX, кръстен на авиокосмическата компания на Мъск.

Както се оказа, пакетът не само ще подобри производителността на автомобила, но и ще добави реална полетна функция - ако, разбира се, разработчиците се справят с инструкциите на Мъск. В този случай Roadster ще може да се издига във въздуха от малки ракетни ускорители, работещи на сгъстен газ.

"Опитвам се да разбера как да накарам това нещо да лети, без да убивам хора", каза още Мъск. От съображения за безопасност колата ще може да се издигне на разстояние от само 1-1.5 метра от земята (бизнесменът все още не е взел решение за точната височина). В този случай при внезапен отказ на двигателите летящата Tesla ще падне и ще повреди само окачването, а пътниците ще останат непокътнати.

Мъск отбеляза, че колата ще може да се придвижва напред, докато е във въздуха "доста бързо", но времето за летеж ще бъде ограничено. Интериорът на Roadster с пакета SpaceX ще бъде двуместен: задните седалки ще бъдат демонтирани и заменени с облечен с въглерод цилиндър с високо налягане, който ще захранва допълнителните двигатели. Те ще бъдат инсталирани и отпред и отзад. Според идеята на Мъск дюзите на задните двигатели ще се появят в стила на Джеймс Бонд - под плъзгаща се регистрационна табела.

По предварителни данни освен технологиите от космическата програма, електрическата кола ще получи тримоторен електрически силов тракт- вероятно заимстван от Model S с приставката Plaid. Двигателите развиват 1 034 конски сили и ще ускоряват електрическата кола до 100 км/ч за 1.99 секунди. Разработката на Tesla Roadster ще завърши преди края на тази година. Началото на производството, както и първите доставки, са планирани за 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Качаков

    63 17 Отговор
    Даже и да успее да го осъществи - какъв е смисълът на тая функция ?

    Коментиран от #5, #17, #21, #34

  • 2 баа

    74 5 Отговор
    Край на проблема с дупките!
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    53 7 Отговор
    Е те това е за Бойкостралите ни ‼
  • 4 Японеца

    65 30 Отговор
    Истински ме развеселява тоя ид....! Да вземе да си оптимизира цената на електрическите бол*ци, че китайците го задминаха!

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Японеца

    53 18 Отговор
    Ще летим над магистралите! По-голяма глупост няма! Или ще летим през полето. И кой ще регулира трафика? Пълни и безполезни измишльотини за реклама. Маркетингова мъгла за балъци!

    Коментиран от #22

  • 7 DrivingPleasure

    53 19 Отговор
    Спрете му дрогата! СПЕШНО! Или поне му давайте нещо качествено, че с тва лепило нещата са много зле!

    Коментиран от #53

  • 8 Харесвам 🎃, само сготвени

    27 6 Отговор
    Можем да се доверим на Гепи и трейс без нула притеснение. С тези автомобили няма да се налага да харчим за ремонт. А от сегашните 50 %, ще започнем да прибираме в чекмеджето направо 70 %...
  • 9 Качаков

    26 5 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й ‼":

    И как си представяш движение в колона ? Маневриране , внезапно спиране и т,н - на метър и половина над земята ?

    Коментиран от #14, #16, #20

  • 10 Те китайските са

    12 13 Отговор

    До коментар #4 от "Японеца":

    за такива като теб.
  • 11 Ауто Билд

    27 9 Отговор
    Теслата и без това тежи два тона. След добавените преработки , тежестта ще нарасне още . Как смятат да стане това , па макар и за кратко.
  • 12 опасности

    23 12 Отговор
    Както много бедните така и много богатите имат сериозни психически отклонения. Едните най-много да откраднат нещо. Тези другите стават все повече и лудостта им ще донесе много тежки проблеми. Те са подчинени единствено на егоцентризма си и това ще доведе до много катаклизми.Същото се случва със собственика-император на най-голямата държава.

    Коментиран от #93

  • 13 гост

    20 36 Отговор
    От много време предричах това и ето, става реалност, хахахах. Тесла е толкова напред, че стогодишните могат да разчитат само на лъжи и измислици за да забавят огромния възход на най-добрата марка на света!

    Коментиран от #23, #24

  • 14 БАЙ Х@Й ‼

    14 8 Отговор

    До коментар #9 от "Качаков":

    Ами като кацането на Луната‼
  • 15 Шофьор

    19 6 Отговор
    Тесла е извънземен автомобил!!!
  • 16 БАЙ Х@Й ‼

    25 11 Отговор

    До коментар #9 от "Качаков":

    😀 мечтай бе човек 😉 Електромобили е имало още преди да се роди бащата на Мъск! Проста сега акумулаторите станаха по-функционални, а и политиците ги налагат! А той си е повярвал и е решил да остане в историята! Иначе ховъркрафт също има от години !
  • 17 DrivingPleasure

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "Качаков":

    Каквато и на пърдящите седалки - залъгалки за идиоти :)
  • 18 ПЕНКО

    9 5 Отговор
    ТЕСЛА ИЗСРЕЛЯ В ОТКРИТИЯ КОСМОС -ПЪРВАТА НАДУВАЕМА КУКЛА АСТРОНАВТ !!!!!!!!!!
  • 19 Дизела

    18 8 Отговор
    Ако искаш да летиш,купи си самолет.Афрото яко се е насмъркал.Може и до Марс да литне.Само да не се запалят батериите или да започне да се саморазпада тоя кочак по време на летене.Пак ще има жертви от сектантите.
  • 20 БАЙ Х@Й ‼

    13 6 Отговор

    До коментар #9 от "Качаков":

    А ти как си представяш демокрацията и свободата на словото щом модератора изтри коментара, че няма да друса.са по дкуп.ки.те на асфалта⁉️
  • 21 Гост

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Качаков":

    Така баровците ще паркират по-лесно на тротоара!
  • 22 Алфа Чакал

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    По -добре да летим на магистралите на батко,за да не ги съсипваме.
  • 23 Дизела

    9 7 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Сега и пророк стана наш гост.Нищо,че няма Тесла и не живее в Норвегия!

    Коментиран от #28

  • 24 Рено ентусиаст

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Рено Зое е наай-продаваната електеическа кола в Европа.Точка!
  • 25 J Y Moineau

    16 5 Отговор
    Брееей, и на електричките ще започнат да им слагат газови инсталации.
  • 26 teslaras dreams

    6 9 Отговор
    Групата на антиелектриците се събра.Липсват само Гост , Димов,Хайл и Фау ве.Атакаааааа по тесларите.
  • 27 гост

    9 11 Отговор
    Само да вметна за петролопитеците , нали не сте забравили , че Сайбъртрък ще може да плува ?? Мъка , мъкааа , хахах !!!

    Коментиран от #37

  • 28 Нищо ново под слънцето

    8 12 Отговор

    До коментар #23 от "Дизела":

    Гост просто беше съгласен с мен преди две-три години, когато антиелектриците спореха с мен, че електрически автомобил не можел да ползва реактивна тяга, аз също така че реактивна тяга може да се създаде само с горивен процес, но не и с ток.


    Още тогава обясних какъв е смисълът от "летенето". Използването на тези "двигатели" ще помага за ускоряването и спирането на автомобила, като премахва физическите ограничения на сцеплението на гумите с асфалта.

    Електродвигателите могат да осигурят много по-висока мощност, за ускорение, но гумите не могат да го предадат на асфалта, защото започват да буксуват и губят сцепление. Тук идва на помощ реактивната тяга, която помага за ускорение за по-малко от секунда до 100 км/ч и още толкова до 200. Същата работа и със спирането - спиране за две секунди от 300 км/ч, точно преди завоя, без да ползваш спирачките. Хайде сега си помислете за колко време ще мине нюрбургринг, като ускорява до секунди до 300-400 км в час по правите отсечки, а после намалява точно преди завоя? Само си помислете колко километра писта трябва на bugatti veyron, само за да ускори до 400 км/ч, а после да спре?

    Помислете и какви гуми трябват, за да издържат оборотите и спирачните усилия при 400 км в час и на колко километра се сменят?

    Коментиран от #45, #61, #86

  • 29 гост

    3 7 Отговор
    Не знам още колко снимки трябва да кача за да убедя неверниците. Но ако вярваш че земята е плоска, нищо не помага.

    Коментиран от #40

  • 30 Behemoth

    2 1 Отговор
    Ако го блокират си прелита ,или пък ако вода е отнесла моста...
  • 31 Важната новина скрихте в ½ изречение

    5 5 Отговор
    Ама нищо ново. Свикнали сме ви.

    Това че Тесла ще прави и микробуси не е важна новина, нали? Кой друг прави електрически микробуси? Продаваеми електрически микробуси? Как това ще се отрази на пазарния дял, годишните продажби, оборота и печалбата? Колко оборот/печалба на зарядните станции ще правят микробусите, които за разлика от леките автомобили, ежедневно въртят по много километри и харчат повече ток на изминат километър? Все въпроси, на които една цяла статия няма да може да отговори, но вие решихте да пишете в половин изречение по темата и да я приключите, като неудобна?

    Браво! Това е качествена журналистика. Продължавайте в същия дух.
  • 32 Моля,

    13 6 Отговор
    не ни занимавайте с поредните простотий на този малоумник Мъск.

    Коментиран от #35

  • 33 Буха ха

    7 2 Отговор
    Електрическа маршрутка би имала голям успех.

    Коментиран от #36

  • 34 Хейтър на хейтърите

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Качаков":

    Големите неща не се случват изведнъж за 2 дни . Това е може би първият привкус на нова технология. Автобил,който ще лети. То и ДВГ когато и бил създаден и тогава е имало хора ,което мислят като теб.

    Коментиран от #38

  • 35 Моля и тебе

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "Моля,":

    Като видиш новина за Тесла, да я подминаваш. Четенето на всички новини не е задължително. А писането под тях, особено за новини които не те интересуват, не е препоръчително.
  • 36 Абсолютно

    7 3 Отговор

    До коментар #33 от "Буха ха":

    Като знам как ускоряват с тези дизеловите, не ми се мисли за пътниците, как ще понасят ускорението на електрическите маршрутки 😵😵😵
  • 37 Дизела

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Летящи коли,плуващи електромобили, само да не те удари тока.Зареждане от светкавиците за батериите.На кой едеот му трябва ускорение под 2 сек?Фолксваген прави електричечески микробус,а Тесла все още няма.А норвежеца още си мечтае за Тесла.
  • 38 Остави ги! Мразят да мислят

    10 2 Отговор

    До коментар #34 от "Хейтър на хейтърите":

    Дори не се усещат, че термина "летене" не описва точно действието на този автомобил, защото летенето приключва за секунди заедно с компресирания в бутилката на задната седалка въздух. Цялото "летене" ще трае само секунди, които се броят на пръстите на едната ръка в оптимистичния сценарий. Колко въздух да се събере в една бутилка? Този въздух трябва да вдигне във въздуха и да движи два тона автомобил.
  • 39 Ти да видиш! Изкара опорка!

    0 0 Отговор
    Ти още ли вярваш на Volkswagen group? Да ти припомня ли какво обещаваха преди 12 години през 2009 година? Че след две години през 2011, започват производството на audi e tron. Е, закъсняха само с девет години, като първите бройки слезнаха от конвейра през 2020.

    Клипът е от 2009 година!

  • 40 ДВГ

    8 5 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    От години следя факти и ти норвежец никога не си публикувал снимки с Теслата.Как е времето в Норвегия?Има ли ток за прахосмукачката?

    Коментиран от #64

  • 41 Шекел

    7 3 Отговор
    Всичко хубаво ама какво е приложението на тая теслА в Сибир Андите Африка Австралииската пустиня или в Канада например.

    Коментиран от #42, #43, #44

  • 42 Същото

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "Шекел":

    Като шейна на екватора, спортен автомобил в нивата, трактор в морето, кораб на магистралата. Други тъпи въпроси имаш ли?
  • 43 TSLA

    3 5 Отговор

    До коментар #41 от "Шекел":

    Всичко хубаво, но какво е приложението на приложението на телефона ти в ковачницата на Крали Марко?
  • 44 Turbo

    12 8 Отговор

    До коментар #41 от "Шекел":

    В Сибир и Канада батерията замръзва и не може да се зарежда.Пробега с едно зареждане пада наполовина заради отоплението в купето и на батерията.В Африка и Австралия батерията може да се запали.Пробега пада наполовина заради охлаждането на купето и батерията.Ще заредиш батерията в Сибир и Австралия,ако намериш къде.

    Коментиран от #46, #47, #52

  • 45 TSLA

    7 4 Отговор

    До коментар #28 от "Нищо ново под слънцето":

    По прости сметки мощността на тази кола (за да отговаря на обявените параметри) е ~ 1700 коня в базов вариант. Ще има и наточени версии. А коментари тук ги прочете Нейно Величество Еволюцията и се скри засрамена зад ъгъла.

    Коментиран от #48

  • 46 Шекел

    6 1 Отговор

    До коментар #44 от "Turbo":

    Ето един умен човек.Тва говора и аз.

    Коментиран от #50

  • 47 TSLA

    10 9 Отговор

    До коментар #44 от "Turbo":

    В Сибир и Канада капачката на резервоара замръзва и не може да се отвори да се сипе гориво. Маслото и нафтата стават на грес. Палене няма и пробегът пада на 0. В Африка и Австралия въздушният филтър се задръства, радиатора експлоадира, колата прегрява, буталата задират, мотора блокира и пробегът пада на 0. Затова ползват камили и гърбато говедо Зебу за транспорт. Когато им закарат коли на ток, поради екваториалното слънцегреене, ще могат да се возят без пари.

    Коментиран от #51

  • 48 Нищо ново под слънцето

    3 7 Отговор

    До коментар #45 от "TSLA":

    То по минусите си личи. Ти си единственият който е отговорил на този пост, но пък са нашляпали пет минуса.

    Не защото не са съгласни с поста, не защото имат да кажат нещо по въпроса, а просто защото не им харесва реалността.

    Хейтъри сър! Ти им поднасяш информацията с дъвкана, а те вместо едно благодаря, затова че и днес са научили нещо полезно, ти отговарят с хейт гласно или негласно.

    Коментиран от #92

  • 49 Дърводелец

    11 1 Отговор
    Тя, и мойта тесла лети, като ме ядоса някой.
  • 50 Е па колко да е умен? Баш колкото тебе!

    2 6 Отговор

    До коментар #46 от "Шекел":

    То затова си се разбирате, защото сте еднакво глупави. Да ми обясниш кой кара bugatti veyron на изброените от тебе места, тя ще реши да кара там точно този roadster, който ще е по-бърз? Такъв автомобил се кара на изключително и само писта.
  • 51 Дизела

    13 4 Отговор

    До коментар #47 от "TSLA":

    Зимната нафта и синтетичните масла не замръзват.Акумулатора само да завърти стартера и двг заработва.В пустинята се движат Тойоти и Ленд Роувъри колкото искаш.Радиаторите са по-големи от нормалните,термостата е настроен да отваря по-рано,въздушния филтър се чисти за 5 минути.Като гледам в ралито Париж-Дакар виждам само автомобили с прегряли и задрали двигатели.Тесла кога ще участва в това рали?
  • 52 Пълни глупости

    7 7 Отговор

    До коментар #44 от "Turbo":

    В Норвегия да не би да е все пролет? Да не би да е по-топло от България, като е 1000 километра по на север? А защо ли глупавите норвежци не са чели вашите умозаключения, та за 2020 година електромобилите са с повече от 50% пазарен дял там. техните батерии не са ли чули че не могат да се зареждат през зимата, та нямат проблеми. В Канада също електромобилите се продават добре и се тачат, именно защото нямат проблеми с паленето през зимата. Пък и при 700 коня и заледени пътища, дори ограничената наполовина мощност е неизползваема. Ти да не би да разполагаш с повече от 350 коня по което и да е време на годината на студен двигател? Батерията на електромобила загрява много по-бързо от двигателя и вече разполагаш с максималната мощност и капацитет.

    Дубай е едно от най горещите места на земята и дори автобусните спирки на улицата там имат климатици. За колко изгорели електромобила в Дубай си чувал? Аз не съм чул за нито един, а не е като да не ги карат.

    Други нагли лъжи ще споделите ли да се посмеем? Чак не мога да преценя дали го правите от наивност или от глупост.

    Коментиран от #56

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ФАНТОМАС

    12 0 Отговор
    ЛЕТЯЩА КОЛА СЪМ ВИЖДАЛ 1968 Г ВЪВ ФИЛМА ФАНТОМАС С ЛУЙ ДЬО ФИНЕС. БЕШЕ ЛЕТЯЩ СИТРОЕН ДС . ОБЕЧАМ ГО ТОЗИ МОДЕЛ СИТРОЕН. УЧЕНИЧЕСКА ЛЮБОВ.

    Коментиран от #79

  • 55 омъскаряване

    10 2 Отговор
    Смело твърдение от производител, който една броня не може да закрепи и една боя да направи 😂 ...го го левитейшън "свети" Илоне ха ха !💨
  • 56 Turbo

    10 4 Отговор

    До коментар #52 от "Пълни глупости":

    Пенчо бре чети,Пенчо не ще.В нета е пълно с информащия.В канада батерията замръзнала и не ще да се зарежда.Пробега на Тесла паднал до 200км. с едно зареждане заради студа.В калифорния се палят от жегата.Пробега пак пада наполовина заради жегата.Чети бе норвежецо дето не си стъпвал никога в Норвегия.

    Коментиран от #57

  • 57 Пълни глупости

    1 11 Отговор

    До коментар #56 от "Turbo":

    Не може да се зарежда студена не подгрята батерия, защото се поврежда. Това че някой не се е сетил да я подгрее предварително не е проблем на автомобила, а на неграмотността на собственика. То е същото като да останеш без гориво, да ти падне акумулатора защото си забравил фаровете или аварийните, да ти замръзне охладителната течност защото си налял вода. Да ти замръзне горивото, защото караш с лятно нафта при минус 50 градуса и тем подобни. Винаги е имало, има и ще има некадърни шофьори.

    Досега не съм чул за запалена батерия В следствие на висока температура на околната среда. Ти чул ли си или отново си напъваш бедната фантазия да скалъпиш някой пасквил срещу Тесла? Ами не ти се получава. Все пак спориш с технически грамотни хора, днес неграмотния антиелектрици, които са готови да се съгласят с всякаква теза стига да съвпада с тяхната предварителна нагласа.

    Коментиран от #58

  • 58 Turbo

    10 0 Отговор

    До коментар #57 от "Пълни глупости":

    Зимата продават само зимна нафта умнико.С антифриз се кара целагодишно.Това,че не си чул за запалени Тесли не означава,че няма.Ти чуваш каквото ти изнася.

    Коментиран от #59

  • 59 Не извъртай въпроса

    2 4 Отговор

    До коментар #58 от "Turbo":

    Аз че не съм чул не съм, затова питах ти дали си чул за някоя запалена Тесла заради жегата? Понеже трудно разбираш въпросите, отново те питам чувал ли си за някоя запалена Тесла заради жегата? Сподели? Така или иначе споделяш всички свои глупави мисли дори без да те питаме, ако си чул кажи и ние да научим нещо ново.

    Коментиран от #60

  • 60 Turbo

    6 0 Отговор

    До коментар #59 от "Не извъртай въпроса":

    Не съм ти секретарка да ти търся информацията.Търси чети запалени Тесли да искаш.

    Коментиран от #62

  • 61 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Нищо ново под слънцето":

    Хаха, спри опиатите, че не отиват на добре нещата. А пък за Ринга, нека Тесла първо направят адекватно време , пък тогава да започнат летят из пистата

    Коментиран от #63

  • 62 Е защо ще търсиш

    1 6 Отговор

    До коментар #60 от "Turbo":

    Нали това беше правило че се палят от жегата. не те карам да търсиш а те питам дали въобще някога някъде си чувал за такова нещо или си го измисли? Защото аз за сефте чувам че жегата е причина за самозапалване на Тесла. Дори откровения глупендери като тебе не са го споменавали досега.
  • 63 Освен обиди нещо по темата?

    0 2 Отговор

    До коментар #61 от "Гост":

    Това че ще обиждаш нито е изненада нито някаква мога информацията. Още като ти прочетат Ника знаят. Ще споменеш ли кое от написаното не е вярно или възможно? Няма да ускорява или няма да спира по-бързо, дори въобще да не отлепя гумите от асфалта?

    Коментиран от #66, #67

  • 64 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #40 от "ДВГ":

    На най-големите лайкучки пращах на личната им поща. Ти може да си тук от много време, но под най-различни никове, което не е мой проблем. И бъди спокоен за времето в Норвегия, по-хубаво е отколкото в село Сърбогъзи, хахахахах

    Коментиран от #65, #68

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "Освен обиди нещо по темата?":

    Това не е обида, а съвет. На теория сигурно всичко е възможно, но не и на практика. И сам не си вярваш на фантазиите които пишеш.
  • 67 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #63 от "Освен обиди нещо по темата?":

    Типично за петролопитеците, първоначално тръгват с несъстоятелни аргументи които могат да бъдат оборени от 5-годишно дете, това ги вбесява и почват да псуват и да обиждат
  • 68 ДВГ

    5 1 Отговор

    До коментар #64 от "гост":

    Многото никове са твой патент гост.Публикувай снимката във факти да я видимТеслата ти.

    Коментиран от #69

  • 69 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #68 от "ДВГ":

    Изпратих, кажи на модито да не я блокира

    Коментиран от #71, #73

  • 70 Некой си

    4 3 Отговор
    Бай Ганьо дава акъл тое такъв оня такъв само драскачите тук нормални.Простаци невежи преди 200г.некой мислил ли е че ще има това което е сега,това което прави тое човечец е това което други са го правили преди нас за да го имаме ние,развитие се казва за което ние Българите сме на думи велики на дела никъде ни няма.Спрете да драскате глупости много сте мизерни.

    Коментиран от #75

  • 71 ДВГ

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "гост":

    Ти да видиш!Повярвах ти за модератора.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ДВГ

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "гост":

    Няма снимка няма Тесла.Норвегия липсва на картата.
  • 74 😁😁😁😁😁бръммммм

    3 0 Отговор
    Искаме нов ТRABANT GT Supersport QUATRO 4x4 ..2.6 литров двигател с 300 kоня ,от 0-100 за 3.7 sec. ......андале,андале...вамос!
  • 75 Муси

    2 4 Отговор

    До коментар #70 от "Некой си":

    Българите можете да се проваляте един друг и цял свят да ви се смее на сеира,друго не умеете
  • 76 ИВАН

    2 0 Отговор
    Бая прах ще се дигне по улиците, ама поне ще се почистят ... пак хората ще го изядем праха
  • 77 RMilaner

    3 1 Отговор
    Неуместно е да се намесват емоции в техниката.Ето няколко въпроса, на които се търси оговор.Колко е ресурсът на батерията,цикли заряд разряд, стоиност на батерията при замяна на оригинала и пак ресурс на заменената батерия,пробег на един заряд при различни условия.ЕКО - какъв е произходът на тока за зареждане, беземисионни са засега АЕЦ, ВЕЦ и частично фотоволтаиците и ветрото...Много трябва да се чете, за да се отделят мухите от котлетите

    Коментиран от #80

  • 78 дявола

    3 1 Отговор
    Тя на земята не струва а пък във въздуха де хе говорим
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Седни, да не припаднеш

    2 4 Отговор

    До коментар #77 от "RMilaner":

    "Колко е ресурсът на батерията,цикли заряд разряд, стоиност на батерията при замяна на оригинала и пак ресурс на заменената батерия,пробег на един заряд при различни условия."

    Конкретно на този автомобил, капацитета на батерията е 250 киловатчаса с които може да измине 1000 километра с магистрална скорост, а иначе повече. Живота на батерията е 5000 цикъла. Сега бърз въпрос към тебе, за да отговоря на останалата част от въпроса. За колко време ще изминеш тези пет милиона километра, за да дойде време за смяна на следващата батерия?

    Коментиран от #81

  • 81 ДВГ

    5 1 Отговор

    До коментар #80 от "Седни, да не припаднеш":

    Циклите за зареждане са максимум 1000.Ако караш всеки ден,живота на батерията е около 3 години.

    Коментиран от #82

  • 82 Я пак?

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "ДВГ":

    Не ви ли омръзна тази опорка? Хайде обясни ми как така минаваш милион километра за три години? Да речем че наистина ги минаваш? По колко пари даваш на месец за гориво. По груби сметки 30 хиляди километра месечно се нуждаят от минимум 1800 литра гориво. Какво точно работиш и имаш ли време да работиш от толкова пътуване?

    Коментиран от #83

  • 83 ДВГ

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "Я пак?":

    Ако караш всеки ден 365Х3 год. са 1 095 цикъла.Ако караш само 5 дни в седмицата 260 дни Х 4г. са 1 040 цикъла.Батерията на Тесла не може да издържи 5 млн километра.Купето ще е за скраб още на 1млн.км.
    Батерията издържа максимум 400 000 км.Остатъка до 5 млн. км. е само в мечтите ти.
  • 84 Купете си калкулатор

    0 0 Отговор
    Този автомобил има 1000 км пробег по 1000 цикъла прави точно милион.

    Ако ще караш "само" по 400 км дневно, както си сметнал, според новината която писаха тук за новата батерия на Тесла, ако зареждаш само 40% от капацитета дневно, след 12000 цикъла батерията ще е останала почти без промяна. 5000 цикъла са, ако ще изминаваш по 800 км на ден и тогава има деградация.

    Коментиран от #87, #88

  • 85 Бум

    0 0 Отговор
    Поне за нашия пазар с любезното съдействие на АПИ опцията е задължителна...
  • 86 дада

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Нищо ново под слънцето":

    остана да обясниш и как с елдвигател ще постигнеш тая тяга, тая подемна сила .
  • 87 дада

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Купете си калкулатор":

    ти май не четеш по форумите че хората след 250 000-300 000км си сменят батерийте те от тесла може и след 200милиона да пишат че се сменя да да ама не

    Коментиран от #89, #90

  • 88 дада

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Купете си калкулатор":

    я мaлкo oт рaзхoдитe нa тecлa кoйтo уж нe ce рaзвaлят a пoчвaт рaзхoди oщe oт 58 000км oт

    Tеslа Mоdеl S

    C пoдмянaтa нa кaкви чacти ce e cблъcкaл coбcтвeникът нa eлeктричecкия мoдeл, чийтo прoбeг e вeчe нaд 724 000 килoмeтрa? Eтo някoи oт ocнoвнитe - пoдмянa нa чacтитe нa прeднoтo зaдвижвaнe - нa 58 587 км, cмянa нa бaтeриятa - нa 312 594 км, cмянa нa бaтeриятa - нa 521 498 км.

    пише още че на
  • 89 Финес чарджинг БГ

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "дада":

    Теслата е готина, EQC-то също, както и E-Tron-а, и I-Pace на Ягуар, и Porche Taycan... От батерии досега никой не се е оплакал. И спрете да пишете "батерий", "завой" и прочее в мн.ч. - грешно е!

    Коментиран от #91

  • 90 Че кога ги пуснаха

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "дада":

    Откога ги продават тези роудстъри от статията с 1000 км пробег, кога успяха да им навъртят 250-300 хиляди километра, за да се оплакват по форумите че батерията е за смяна? Дай линк към такъв форум за новите роудстъри? В най-добрия случай тяхното производство ще започне през 2022. Ти с коя дата ги чете тези коментари? 2030 година?

    Абе пич. Още първите роудстъри от 2008 година с 200 км пробег, които бяха направени с батерии от лаптопи и недотам добра електроника и охлаждане изкарваха по 250 хиляди км. Сегашните технологии са на светлинни години напред.
  • 91 дада

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Финес чарджинг БГ":

    Като по три точки в края на изречението за да е сигурно, че е свършило.
  • 92 TSLA

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Нищо ново под слънцето":

    Доживях да видя едно положително изказване. Има надежда за тоя свят. Жив и здрав и все по-богат!
  • 93 Цв. Цв.

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "опасности":

    За Б.М.Б. може би. Просто питам