Last news in Fakti

12 Март, 2021 10:45 3 722 11

Лимитираната Supra ще се продава единствено в Европа

  • toyota-
  • supra-
  • limited edition

Toyota Supra Jarama Racetrack Edition ще бъде ограничена само до 90 броя

Лимитираната Supra ще се продава единствено в Европа - 1
Снимки: Toyota

Специална лимитирана серия на последното поколение Toyota Supra ще се продава единствено в Европа. Jarama Racetrack Edition е кръстена на състезателната писта Jarama в Испания. Трасето е дълго почти 4 км и предлага 14 завоя.

Лимитирана серия е в тираж от 90 броя, като една трета от тях са предвидени за Великобритания и ще са с десен волан. Отличителни белези на Supra Jarama Racetrack са синият цвят, който от Toyota наричат Horizon Blue и черни 19-ки джанти, зад които можем да намерим червени спирачни апарати.

В интериора можем да намерим седалки с алкантара, както и карбонови лайстни на таблото, върху които е изписан сериен номер. Серийно колата идва с навигационна система с 3D изглед и Supra Safety + пакет, който включва различни системи за безопасност, като система за следене на лентите, адаптивен круиз контрол и система за засичане на пешеходци.

Под капака можем да открием единствено 3.0-литровия бензинов шестак, който за съжаление остава със същата мощност като при стандартния модел. Тя е 340 конски сили, а максималният въртящ момент от 500нм се предава единствено към задните гуми чрез 8-степенна автоматична трансмисия.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бензино

    15 5 Отговор
    ТОЙОТА - Легендарната Марка.

    Коментиран от #3

  • 2 Пурко

    15 8 Отговор
    Проблема е че нито е Супра нито BMW Z!!!
  • 3 Бай Джап

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "бензино":

    Да легендарна и защо и трябваше да из**ре това недоразумение с бе ен ве ?!?!?
  • 4 TRABANT GTI Legend

    7 2 Отговор
    Стига глупости ! Искаме TRABANT GTI Qatro 4x4 ,2.5cc ,360hp
  • 5 Кирчо

    9 15 Отговор
    Централна конзола, мултимедия, мотор и скорости на BMW за най-спортната тойота. Ми нормално, японците генерално си правят коли за бабички! Вчера гледам най-мощната мазда MX-5 с 200 коня от 0-100 ускорение за 10 секунди. Тия точно за какви хора ги произвеждат тия коли, мъртви души.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 А бе, Кире

    9 10 Отговор

    До коментар #5 от "Кирчо":

    И к'во ще правиш с 300 коня по наш'те пътища? Газ-спирачка, газ-спирачка? Или ще дрифтиш по кръговите, докато отнесеш някоя спирка :-)

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Кирчо

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "А бе, Кире":

    Разбирач, има си карачи, има си и полски свирачи.. ти със сигурност си от вторите! Аз обичам колата да е за каране, не за возене. Мерси
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Врачанина

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "А бе, Кире":

    Ти май си полски свирач баце човеку иска да ти каже че японците немогат да правят динамични мотори еле пък мазда или тойота пълна скръб са бацка това спортна кола като МХ-5 с 200коня да прави за 10сек.от 0-100 го нема при никой друг пройзводител това е излагация с такъв мощен мотор времето не требва да бъде повече от 7.5сек. бацка.Аре подзрави от мен и Врацу!
  • 10 123+

    1 0 Отговор
    Момчета, не се карайте! И дяволът си има вкус- ближе се под опашката! Весела събота!
  • 11 Лудогорец 9

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кирчо":

    мазда мх5 със 181 коня и ръчка ги прави за 6,5 секунди а и мх5 не е спортна кола,а роудстър има разлика