Last news in Fakti

30 Септември, 2021 16:41 5 328 8

Австралийски лекар иска да използва личния си GT-R като линейка

  • nissan-
  • gt-r-
  • линейка

Властите отказали да снабдят японския суперавтомобил със светлини и сирени

Австралийски лекар набира популярност в интернет след като разказа историята си за това как властите в Австралия не класифицират личния му Nissan GT-R като линейка. Доктор Майкъл Ливингстън работи в две клиники в Австралия и при нужда трябва да пътува от едната до другата за изключително малко време.

За пример, лекарят дава случка от близкото минало, когато трябвало да прегледа бебе на една година. За целта трябвало да пропътува разстояние, което с разрешена скорост би му отнело около 30 минути. Вместо това, докторът се качил на своя личен Nissan GT-R и шофирал „на пълна скорост“ с японския суперавтомобил, стигайки навреме, за да се погрижи за малчугана.

Заради този и други подобни случаи, лекарят предложил своят Nissan GT-R за автомобил със специален режим на движение, което да му позволи да го оборудва със светлини и сирени и да го използва както всички други автомобили със специален режим на движение. Разбира се, това му било отказано, поради което лекарят разказва и своята история пред ABC News.

Отговорът на властите е, че „водачите от мъжки пол имат по-голяма склонност да шофират с висока скорост и предразполагат към по-голям шанс за рисково поведение.“ В допълнение се споменава, че по-голямата част от одобрените автомобили по тази програма вече са били част от държавните автомобили със специален режим на движение.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преди години

    19 5 Отговор
    един нашенски селяндур-ритнитопковец караше колата си със синя лампа на тавана но Австралия не е България така,че номера на този лекар няма как да мине.

    Коментиран от #7

  • 2 Jacques Yves Moineau

    7 2 Отговор
    И това ако не е полова дискриминация...само си представете реакциите на джендърите при едно такова изречение: водачите от женски пол имат по-голяма склонност....
  • 3 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    31 0 Отговор
    СЕГА РАЗБРАХ ЗАЩО ВЕЧЕР СЛЕД ПОЛУНОЩ ПО БУЛ.БЪЛГАРИЯ БУЧАТ И „ХВЪРЧАТ ”ДЖИ ТИ АРИ,ТО ТОВА БИЛИ „ДОКТОРИ” БЪРЗАЩИ ЗА ПАЦИЕНТИ В НУЖДА👏👏
  • 4 Госあ

    5 0 Отговор
    Нерде Австралия, нерде Нихон ? В Япония ги снабдяват с светлини веднага

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Komapak

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    При спешни случаи на покрива на болницата има хеликоптер... За Копенхаген съм сигурен, за Австралия не чак толкова, но имат вариант. Освен това си има и линейки, които за разлика от България се ползват с огромен респект. В Германия между втора и трета лента на магистралата се осигурява широчина за бус. Репатрака и линейката се движат поне с 80 там... Единствения начин да провери полицията накъде бърза gtr с включени светлини е да проследи къде отива... А в конгломерата Токио, Осака Нагоя и да бързаш няма ка да стане!
  • 7 Потурко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Преди години":

    Да безродника Ефбет - Стойчков Широката душа! България нищо не ми е дала, а Каталуня е моята Родина!
  • 8 fo4no

    3 2 Отговор
    Лекарчето иска да си джитка с 250 по магистралите и да оправдава глобите... Ми аз пък искам мойта Жигулета да е със статут на патрулка и да спирам дет си искам.... Аман от либерасти