Last news in Fakti

5 Април, 2013 09:57 49 075 64

3-те най-скъпи мотоциклета в mobile.bg

  • мотоциклети-
  • ducati

 

Мотоциклетният сезон беше подобаващо открит и тази година, а с покачване на температурите по родните пътища се забелязват все повече двуколесни превозни средства. Именно това ни провокира да проверим и да ви запознаем с трите най-скъпи мотоциклета, предлагащи се в сайт номер 1 за мотоциклети в България mobile.bg. Интересното е, че два от трите най-скъпи байка са дело на Ducati. Между тях обаче се е вклинил един особен вид мотоциклет. Става дума за интересна доработка на тема Harley-Davidson.

 

1. Ducati 1199 PANIGALE R (Виж повече)

Италианските мотоциклети Ducati са представени в най-високата ценова категория от модела 1199 PANIGALE R, който е с цена у нас 62 900 лв. Интерес представляват системите RIDING MODE - три режима на управление (Race, Sport и Wet) и POWER MODE - три типа настройки мощността на двигателя в зависимост от избрания режим на управление.

2. Ducati 1199 S TRICOLORE (Виж повече)

Моделът е оценен у нас за 57 600 лв. Този пистов мотоциклет разполага с високооборотен 1200-кубиков двигател, който е с мощ 195 к.с. Моделът е оборудван с предно електронно регулируемо окачване и с електронно регулируем заден амортисьор Ohlins.

3. Big Dog Monster (Виж повече)

Поръчковото изпълнение е решено в червен цвят и хром и се предлага от Софавто. Освен с външен вид байка впечатлява с двулитров двуцилиндров V-образен двигател и с мощност от 120 к.с. Цената на този уникален мотоциклет е 53 200 лева.

 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо Станков

    2 1 Отговор
    Италианците са ненадминати
  • 2 AAA

    4 1 Отговор
    Платената статия...
    Pfff...
  • 3 Heinrich

    8 1 Отговор
    Италианците правят красив дизайн както за коли така и за мотори НО.....дотам
  • 4 Пешо

    5 1 Отговор
    До "немеца" отдолу.А пък такива като тебе и дотам не стигат.

    Коментиран от #5, #19

  • 5 Симеон Тасев

    1 12 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    А ТИ ПЪ КЪДЕ СЕ ОБАЖДАШ ИТАЛИАНЦИТЕ МОЖЕ ДА ИМАТ МОТОРИ НО ЗА КОЛИТЕ ОСВЕН ЛАМБОТАТА И ФЕРАРИ ДРУГО СТОЙНОСНО НЯМАТ И ПЛЮС ТОВА ТЕ СА СУПЕР КАРИ ФИАТА НЕГО БРОА ЗА МАРКА ДОКАТО ВИЖ МЕРЦА И БМВ ТО СА СИ МАРКИ
  • 6 Ducati

    1 7 Отговор
    Италианците са ненадминати.Ducati са номер1,дано ауди не им се из.кат от горе.
  • 7 nemo 84

    6 1 Отговор
    italancite sa gola voda ako stava vapros za motocikleti ot qponeca po dobro nema

    Коментиран от #12

  • 8 ссср

    2 1 Отговор
    искаме да се забрани карането на пистови мотори по улиците!!!
  • 9 misho

    1 1 Отговор
    А ти пък много знаеш. Някога имал ли си италианска кола или качвал ли си се на мотор някога. Ламбото да те светна е собственост на VW от 1998г. Карай си бавареца и не пиши само глупости.
  • 10 гошомадафака

    1 2 Отговор
    закво плюете фиат не разбирам,фиат си купуват хората с скромни финанси които не искат д аси хвърлят всичките пари по колата,да бмв ауди и мерцедес са големи удобни коли но съм готов да се хвана на бас че точно бмв е около 5 пъти по сервизна от фиат имам приятели с бмвта и кво да ви кажа кефят си ги мяняци са хвърлят си парите по тях,но аз не съм от този тип хора затова винаги ще предпочитам алтернативи,като фиат,сеат,хюндай,киа и тн.Относно моторите всеки мотоманяк знае че дукати е върха на сладоледа въпреки че е на ФВ все пак си е италианско и имат дизаин различен от японските резачки което се харесва на доста хора с пари,всеки гомнар на 18-25 години ще си вземе хонда цбр и ще кара с 160 в града,но един заможен човек би си взел скъпото красиво дукати на което да се наслждава.
  • 11 дани

    1 1 Отговор
    първите 2 са едни и същи
  • 12 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "nemo 84":

    Ducati е ферарито на моторите. Много ти разбира на теб главата.
  • 13 ЛУД ЛЕР

    1 1 Отговор
    КОЙТО ИМА ТОЛКОВА ПАРИ НЯМА ДА ГИ ДАДЕ ЗА ТАКИВА ГЪЗОВЕЙКИ ,ТЕЗ ДА ГИ ПИТАШ ЗАЩО СА ИМ ТОЛКОВА СКЪПИ МОТОРИТЕ И ТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ТИ ОТГОВОРЯТ
  • 14 Maurice

    1 1 Отговор
    Абе Дукати си е екзотика и нищо повече. Преди да пишете кой е Ферарито на моторите, първо изгледайте сравнения от специалисти. В "ти тръба" са безброй клиповете. Освен това, малко смешно ми идва 1200 куб. см. и 2 цилиндъра. Ако човек погледне в пистовите шампионати, там Дукати по нищо не показват, че са Ферарито на моторите. Точно обратното. От 3 години насам, пълна дупка. А като говорим за пистови мотори, какво по-подходящо място за демонстрация от Супербайк и МотоГП?? Един мотор пълен с електроника, не означава най-добър. При положение, че цената му е двойна на БМВ С1000РР и всички японски пистарки,а предлага нищо повече от тях, то това си е екзотика и нищо повече. Дукати влиза в ролята на Бентлито на моторите, само дето лукс и пистарки е несъвместимо.

    Коментиран от #16, #51

  • 15 Longon

    1 0 Отговор
    Napulno te podkrepqm Maurice DUCATI sa prosto ekzotika nishto poveche i povecheto ot italianskite motori sa takiva az imah Aprilia e kazvam vi pochti nikakvi shasti nqmashe za tozi motor ili ako ima sa strashno skupi sega karam Honda CBR drugo si e chasti ima cenite sa ponosimi abe tva e markata prosto ;)
  • 16 Ducati

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Maurice":

    Много си смешен.В супербайка Ducati имат най много победи от всички отбори взети заедно.Прочетете тогава пишете.Срамота е ако не го знаете,а се пишете мотоциклетни фенове.

    Коментиран от #17

  • 17 Maurice

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ducati":

    Абе моме!! Те и Мицубиши имат най-много победи в Дакар Рали, ама означава ли това, че сега стават и чеп за зеле?? НЕ!!! Във Ф1 Брабъм също са били сила, ама сега само в интернет можеш да четеш за тях. Не се опитвай да разсъждаваш, защото ти е много малък капацитета и не успяваш да го насочиш в правилната посока. Който е мото маниак, знае кои са моторите. МВ Агуста, Мото Гуци,...........Дукати. Марки от историята. В настоящето само екзотика.

    Коментиран от #18, #20, #25

  • 18 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Maurice":

    След първия ти коментар си казах : Хубаво, има собствено мнение - няма смисъл да спорим. След това обаче си показа д..лското в теб. Това е цитат от 1вия ти коментар :
    "А като говорим за пистови мотори, какво по-подходящо място за демонстрация от Супербайк и МотоГП??"

    Човека ти каза, че имат най-много победи и от теб какво последв а ? Ето това : "Те и Мицубиши имат най-много победи в Дакар Рали, ама означава ли това, че сега стават и чеп за зеле??"

    Толкова си противоречиш, че няма на къде повече. Последно важат ли успехите от шампионатите или не ? Или и ти не си сигурен какво пишеш ? Малоумник. Ходи си бръмчи със скутерчето и остави истинските мотори на нас.

    Коментиран от #27

  • 19 Heinrich

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    Много ми е интересно ТИ докъде ще стигнеш.....
  • 20 Ducati

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Maurice":

    Не пиши глупости че ставаш още по-смешен.Погледни истината в очите.Много добре ти го казаха,качвай се на скутерчето си и изчезвай от ТУКА.
  • 21 Deathless91

    1 0 Отговор
    Кога пък си виждал пистов мотор по улиците?! Карат се само на писта, защото нямат фар, нямат стоп, нямат мигачи, едноместни са, гумите са идеално гладки, горивото е по-особено, палят с манивела... Май имаше предвид спортни мотори, а? :D Правете разлика между пистови и спортни мотори!!!
  • 22 Deathless91

    1 0 Отговор
    За коментар 8 се отнася.
  • 23 Бай Цало

    0 0 Отговор
    Те пък тоя третия, ма е точно за нашите пътища. Ще взема да си го купя, аз и без това нямам зъби.
  • 24 tooshortname

    0 1 Отговор
    Niamat stop!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  • 25 Борис Георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Maurice":

    Абе смешник противоречиш си хората го казаха ! И в мото ГП, Дукати имат не малко победи, това е марка с традиции, които имат не едно или две нововъведения в мотоциклетният спорт ! Японските са добри и евтини да за това ги харесваме, но всички си мечтаем един ден да яхнем едно Дукати .. мотор с характер, мотор който ти предлага това което японският не може !

    Коментиран от #28

  • 26 skybringer

    0 0 Отговор
    Мега-яките мотори , някой ден ще карам дукати :)))
  • 27 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Какви успехи имат Дукати последните години в МотоГП и Супербайк?? Духайти е най-смешния мотор в пистовите шампионати,ФАКТ!!! Роси всяко състезание тръгваше последен и някъде там завършваше последните 2 сезона. Карлос Чека и той често оставаше на обиколка след Кавазакито и БМВ-то. Ти това ли наричаш УСПЕХИ и противоречивост??
  • 28 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Борис Георгиев":

    Какво предлага бе галфон?? Да не прави кафе еспресо?? Нито като скорост може да се мери с истинските мотори, нито като поведение и лекота на управление. За какво ми говориш. Ти въздушното охлаждане за нововъведение в 21-ви век ли смяташ?? Или 1200 кубика и 2 цилиндъра?? Различен дизайн?? Това да не е трето колело на мястото на резервоара за каране с главата надолу??

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Ducati

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Maurice":

    Много си глупав моето момче.Не виждаш ли че дразниш всички с глупавите си коментари.Ducati е ферарито на моторите.
  • 30 Борис Георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Maurice":

    Ну пагади , паднах от смях с тебе, егати, ти някога карал ли си мотор за да се изказваш бе ? Прочети малко енциклопедия и тогава се прави на разбирач на такива, като теб съм се наслушал та чак ме боли главата вече не ме занимавай с глупости тука те гледат хората и ти се смеят. Ей тва е българина хората пуснали статия за най-скъпия мотор ми обясняват моля ти се колко бил гаден и технологично изостанал.... хейтъри яко за това сме на това дередже ... а даже и лоша дума не съм казал за другите мотори ! Ти какво направи през този си живот освен да мразиш всичко, което не можеш да имаш?
  • 31 R.I.P

    1 0 Отговор
    Трябва да си най-голямата будала да дадеш толкова пари за тия бракми :) Никога не бих си дал парите за тия боклуци :)

    Коментиран от #32, #45, #50

  • 32 Ducati

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "R.I.P":

    Поредния глупак.
  • 33 Go-go

    0 0 Отговор
    Да кажем нещо за девойката, която поддържа мотора да не падне ...?

    Коментиран от #34

  • 34 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Go-go":

    Недей. Специалистите ще кажат, че и тя не струва и че не разбираш от жени.
  • 35 Сузито

    2 0 Отговор
    Дукатито с какви ли не настройки , повечето безсмислени за сериозните любители на спортното каране . Последните години MV Agusta изкара доста по-смислени модели , за съжаление на същите цени като Дукати . Но като цяло яките машини са с японски имена .Лично познавам двама , които си купиха нови дукатита и приключиха бързо бързо с тази марка . Друг е въпроса , че една фирма , наречена БМВ пусна един спортен мотор , който остави замислени много хора . Аз лично - Сузуки GSXR 1000 . Който кара - знае . А италианците си мечтаеха за печалившата комбинация Роси - Дукати . Да , ама не ! И грешката не е Роси , а Дукати .

    Коментиран от #37

  • 36 petur4eto

    0 0 Отговор
    Хаха и отзад ушевите са си хванали рибка... (на Big dog monster 6-та снимка)
  • 37 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Сузито":

    Абе май Духайти е най-якия мотор,щом е най-скъп! Не се излагай и ти сега, че всички ще ни се смеят. Нали чу примата Борката Гошев какви ги нареди. Дукати и всички останали. Не знам защо най-добрия мотор отиваше към тотален фалит, та се наложи Ауди да купи марката и да уволни цялото ръководство на петата минута. Ама един празноглавец като Борис Георгиев или Духайти как да си извади главата от клоаката и да разбере истината?
  • 38 Мото

    0 0 Отговор
    DUCATI при моторите е като FERRARI при мотоциклетите пожелвам го на всеки да има такова. Пък тогава да пише коментари.
  • 39 Ducati

    0 0 Отговор
    Maurice,тъп си като комунист,повтаряш едни и същи глупости.В Италия и Япония се правят най добрите спортни автомобили и мотори.Колкото и да пишете глупости не можете да промените това.
  • 40 Азобагрила

    0 0 Отговор
    Честно! Не разбирам как може да ви харесва този мотор... да не говорим за цената.
  • 41 смях без гащи

    0 0 Отговор
    Няма смисъл да си взимаш дукати- имат САМО историята си, докато в настоящето ги няма "нийде", но цените им са като чели всяка година откак са създадени са все шампиони в MOTOGP или SBK, което НЕ Е така, те дори в топ 5 не могат да влязат, и 1 въпрос до "НЕУТРАЛНИТЕ" коментатори които някак си много държат на
    дукати: Като рабирате толкова, я ми кажете защо "АДЖАБА" Роси напусна Дукати!? Нали са били много добри? :D смешни сте...
    Признавам Дукати са красиви мотори, но цената и поддръжката е в пъти по-скъпа от тази на японските мотори например (то дори и от на BMW S1000RR е по-висока цената, че и поддръжката) , а откъм мощност и поведение са или по-слаби или равностойни на останалите марки по света, но НЕ и по-добри

    Коментиран от #46, #49

  • 42 ..........

    1 0 Отговор
    Най-мразим ей такива реклами !!!
  • 43 Червен

    1 0 Отговор
    Много разбирачи има в тая държава!
  • 44 Борис Георгиев

    0 0 Отговор
    Как изобщо правите сравнение на цените, на тези мотори с японските ? Все едно да сравнявате Тойота Селика с Ферари 459 Италия .... аман от разбирачи ей... според вас който иска този мотор и има средствата да го закупи дали си мисли : "еххх сега мотул ли да му сипа или репсолче менте че ми е с 10 лева по евтинко ..." . maurice ти си пълен загубеняк карай си голфчето мрази всичко което нямаш, няма и да имаш !
  • 45 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "R.I.P":

    Че ти пари изобщо имаш ли, бре ? :D
  • 46 един

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "смях без гащи":

    мълчи ве ..
  • 47 аман вече

    0 0 Отговор
    Самите италианци казват , че ферарито не е за каране , а да се фукаш , че го имаш . Ако искаш да караш , купи си порше . Същото важи и за моторите . Италианците карат основно японски . А дукати може да си купиш в Италия на много дълго изплащане . За разлика от ферари . А за тези които сравняват дукати с ферари , много моля , в голяма грешка сте . MV Agusta там е ферарито .
  • 48 Mario

    1 1 Отговор
    http://www.worldsbk.com/en/season/champions.html Чети внимателно и не се изказвай не подготвен, за 24 години от както има WSBK 14 титли на пилоти са шампиони с Ducati, 17 са титли при конструкторите. Индивидуалните победи с Ducati са повече от на всички други марки мотори взети заедно а.... именно 313 за Ducati. А... МотоGP не знам колко си на ясно че това там са прототипи и нямат нищо общо с моторите които можеш да си купиш в магазина, но не мисля да навлизам в подробно в темата и да ти обяснявам, има информация в мрежата чети внимателно и не се изказвай НЕ подготвен.
  • 49 Марио

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "смях без гащи":

    Чети внимателно: http://www.worldsbk.com/en/season/champions.html и не се изказвай не подготвен, за 24 години от както има WSBK 14 титли на пилоти са шампиони с Ducati, 17 са титли при конструкторите. Индивидуалните победи с Ducati са повече от на всички други марки мотори взети заедно а.... именно 313 за Ducati. А... МотоGP не знам колко си на ясно че това там са прототипи и нямат нищо общо с моторите които можеш да си купиш в магазина, но не мисля да навлизам в подробно в темата и да ти обяснявам, има информация в мрежата чети внимателно и не се изказвай НЕ подготвен.
  • 50 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "R.I.P":

    Ти викаш си имал 2-3 Ducatita.... и са боклуци ;)
  • 51 марио

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Maurice":

    http://www.worldsbk.com/en/season/champions.html Виж линка по горе: Чети внимателно и не се изказвай не подготвен, за 24 години от както има WSBK 14 титли на пилоти са шампиони с Ducati, 17 са титлите при конструкторите. Индивидуалните победи с Ducati са повече от на всички други марки мотори взети заедно а.... именно 313 за Ducati. А... МотоGP не знам колко си на ясно че това там са прототипи и нямат нищо общо с моторите, които можеш да си купиш в магазина, но не мисля да навлизам подробно в темата и да ти обяснявам, има информация в мрежата чети внимателно и не се изказвай НЕ подготвен.

    Коментиран от #53

  • 52 Ducati

    0 0 Отговор
    Ducati са най добрите.Победите им супербайк доказват това.
  • 53 Ducati

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "марио":

    Браво Марио,отвори им очите на тези слепци,нека първо се информират ,тогава да се замислят какво да пишат.
  • 54 Maurice

    0 1 Отговор
    Духайти много ясно, че ще имат най-много победи. Нали до преди 3-4 години бяха единствен производител. Към СБК нямаше интерес до скоро. Самият факт, че Богдан Николов има титла в СБК говори, че това е било аматьорски рокерски събор. Като ще ме караш да чета, вземи първо ти прочети за историята на СБК. Да не останеш изненадан, като откриеш, че през повечето време Духайти е единствен заводски отбор. Да не останеш изненадан, че Духайти е единствения отбор, каращ с двигатели 1200куб. см. срещу 1000 на конкурентите!! Като прибавим и факта, че в СБК караха провалени пилоти от МотоГП или такива които изобщо не са се качвали на прототип, а за сметка на това от 20 мотора на старта 15 са били Духайти, то няма нищо чудно, че Духайти има толкова титли. Интересно ми е да ми кажеш, къде е доминацията на Духайти сега, когато конкуренцията е на ниво??

    Коментиран от #57, #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 гост

    0 0 Отговор
    Ха ха ха , тоя maurice ви направи криви ... Пък като има толкова фенове на пърпопещите като чопъри дукита , що не ги купувате бе ? В мобиле е пълно с употребявани за нищо пари ... Ама повечето сте на 14 годинки и само вейрони и дукита са ви в кратуните ...
  • 57 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Maurice":

    Виж по добре официалната статистика WSBK SUPERBIKE и SUPERSTOCK 1000 през 2011 и в двата класа Ducati са шампиони за твоя информация не са заводски и двата отбора , в същност от 2010 Ducati няма заводски тим. Относно коментара ти че WSBK е рокерски събор не го казвай никъде, по добре си трай. Кажи чесно че 1200 куб. см. а... да ти е направило впечатление че е и двуцилиндров а... през 2006 са били 999 куб. см. преди това 996 куб. см. и тн..... За каква липса на доминация през последните години ми говориш не миналата по миналата година са шампиони за последно !?
  • 58 Борис Георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Maurice":

    Мамин Убавец ... това кой го каза в долните постове :
    "А като говорим за пистови мотори, какво по-подходящо място за демонстрация от Супербайк и МотоГП??"

    Нещо май омаза кълките смешко, сега ми твърдиш, че в супербайк били изпаднали пилотите .. не се излагай ей момче ! Ето ти демонстрацията във факти да я видиш, 313 победи за Ducati. Да ми говориш, че пилоти като Макс Биаджи и Карлос Чека и много други са изпаднали е леко казано смешно ... мен ми се струва, че ти си изпаднал и се чудиш къде да избиеш комплекси и си взел да обясняваш колко били гадни тия мотори и ти като лисицата гроздето много кисело ..

    Коментиран от #62

  • 59 vas

    1 0 Отговор
    Невероятни мотоцклети.Кисело е гроздето лисано.Обаче и нещо друго е за тва сме на тва дередже и така ще си останем.За всички,които оплюха Дукати----Карайте си 15 годишните Японски курници.Поне обаче не пишете глупости.
  • 60 Специалиста

    0 0 Отговор
    ВАГ са номер едно.
  • 61 специалист по всичко

    0 0 Отговор
    Ваг.ните са номер1.Бълват боклуци също като китайците.
  • 62 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Борис Георгиев":

    Последно!!! 1000000 пъти ти казах, че СБК беше смешка до преди 5 години. От тогава е конкурентно и започнаха да го излъчват директно по Евроспорт. Кажи ми последните години какво става с Духайти.

    Коментиран от #63, #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Борис Георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Maurice":

    Виж как си противоречиш. Просто май няма какво да кажеш вече !!!