Last news in Fakti

18 Май, 2023 12:20 1 579 6

Mini връща на мода „ръчките“ със специален Cooper

  • mini-
  • cooper-
  • jcw-
  • john cooper works-

Серията носи името 1to6 и ще бъде произведена в 999 броя

Mini връща на мода „ръчките“ със специален Cooper - 1

Само до преди 15-тина години, автоматичните трансмисии бяха мудни, без особено усещане за водача и много по-рядко предпочитан избор за тези, които искат да усещат емоцията от шофирането. Сега, годината вече е 2023-та, а автоматичните трансмисии често са по-бързи от реакциите на повечето хора и осигуряват по-бързо шофиране, както на писта, така и в ежедневен аспект.

Въпреки това, обаче, механичната трансмисия все още е тема, която не трябва да бъде напълно забравена и доказателство за това е последният проект на Mini, който се базира върху най-мощния Cooper JCW, именно с класически скоростен лост и три педала. Специалната серия носи името 1to6 и ще бъде направена в 999 броя, които ще бъдат продавани в целия свят от месец септември.

Официалният дебют на специалното Mini ще се състои този уикенд по време на 24-часова надпревара на Нюрбургринг, където зрителите ще могат да се запознаят отблизо с модела. Отличителни за него са черният цвят със сива лента по капака, тавана и задния капак, както и надписът one of 999 на таблото и шибедаха. Емблеми по колонките, воланът и седалките също са налични, за да се отличи още повече колата.

Под капака няма промени и там работи 2.0-литров бензинов двигател с мощност от 231 конски сили и максимален въртящ момент от 320 нютон метра. Той позволява ускорение на хечбека от 0 до 100км/ч в рамките на 6.3 секунди и максимална скорост от 246км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 автоматика харчи повече

    11 2 Отговор
    ръчните скорости са еквивалент на естествения интелект,а автоматичните скорости /аналог на изкуствения интелект/ са въведени,защото особено жените не се оправят лесно с три педала и забравят кой за къде е!
  • 2 Мечока

    1 1 Отговор
    С колко ръчки ще ги сменяме тия скорости?
  • 3 Мхм

    1 6 Отговор
    Ръчката е кола от миналото основният консуматив на ръчните скорости са съединителите

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Охх мхмчооо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мхм":

    от миналото ема дядо ти Москвича, ама се отричаш сега от него 🤣🤣🤣
    Това че на повечето същества като теб им е твърде сложно и точно поради “уменията” им е консуматив….
    Но ако 2-3 хил лв за масовите по-съвременни коли са проблем, по-хубаво използвай градския…