Last news in Fakti

3 Август, 2023 13:02 3 909 5

Toyota Corolla се превръща в пикап?

  • toyota-
  • corolla-
  • corolla cross-
  • пикап

Ще видим ли още една разработка с популярното име

Toyota Corolla се превръща в пикап? - 1

Дни след като Toyota представи Corolla Cross през юни 2020 г., в интернет пространството се появиха рендъри на които кросоувърът беше превърнат в пикап. Малко над три години след това, август 2023 г., нов доклад от надежден източник твърди, че въображаемият пикап може наистина да стане реалност един ден. Automotive News разполага с достоверна информация, че японската марка обмисля малък пикап, базиран на семейството модели Corolla.

Според данните, проектът все още е в начален стадий и окончателното решение все още не е взето. Automotive News пише, че "пикап на базата на Corolla остава възможен, но външният му вид е в процес на разработка". Дори и да получи прословутата зелена светлина, изданието прогнозира, че пикапът няма да се появи в продажба по-рано от 2027 г. Ако това се окаже вярно, то утилитарният автомобил ще бъде базиран на следващото поколение Corolla, а не на настоящия модел.

Един по-малък пикап ще се разположи под Hilux и ще позволи на Toyota да се конкурира с Ford Maverick и Hyundai Santa Cruz. Слуховете са, че новата японска машина ще се сглобява в Мисисипи заедно с обикновената Corolla, докато Corolla Cross ще се произвежда в Алабама в новия завод, който компанията дели с Mazda.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редник

    5 0 Отговор
    Пишете на български. Не се правете на западняци. А как се пише Тойота на японски. Ще ми е по интересно.
  • 2 Варна

    1 3 Отговор
    Ходих да я огледам , много я тясна вътре , същата работа и с Ярис Крос . Добре се усеща Рав 4 . Корола Крос ми я обявиха за 74 хил , което за мен е много . В Америка например цената е почти наполовина
  • 3 089954

    3 1 Отговор
    Радвам се , че вече има повече статии за истински коли , че нещо много се наблягаше на Дачия .
  • 4 После що толко топло стана...

    5 1 Отговор
    Ами ние дето не сме фермери пикап за к-во ни е, щото засичам много такива, даже фусти дето сами си возят д-то ама в пикап да са и тъй ходят на работа да ми покажат и аз не знам какво! SUV с просвет 160мм...а трябва да почва от 180мм и така да е конструирано, че човек с ръст 170см да не се катери като алпинист и да си омазва крачолите с кал от праговете. Ако ще и да е с задно предаване...В една Лада дори само си поднасяш д-то и сядаш без да се катериш и с нея може да шпориш из хендеците без проблем. Ей такива коли няма днес, масови...айде богатите да си купуват ако ще и супер коли, ама аз кола дет се влачи по тумбак за 100хил. не искам, щот не мога да я набутам в драките и хендеците на някой язовир.
  • 5 Мунчо

    2 6 Отговор
    Поредният "японски" кенеф!