Last news in Fakti

30 Август, 2023 11:40 3 284 5

Продава се щатска президентска лимузина

  • президентска лимузина-
  • the beast

Cadillac 75 Fleetwood е поръчан от администрацията на Роналд Рейгън

Продава се щатска президентска лимузина - 1

Лимузина Cadillac Series 75 Fleetwood от 1984 година се предлага на търга Mecum в САЩ. Колата е обслужвала едновременно двама президенти на САЩ - Роналд Рейгън и Джордж Буш-старши. Историята на автомобила е разказана подробно на уебсайта на аукционната къща .

Продава се щатска президентска лимузина

Удължената и бронирана серия Cadillac 75 Fleetwood е поръчана от администрацията на Роналд Рейгън. Лимузината достига 6.2 м дължина с междуосие 3.67 м и в салона има седем места. Под предния капак е монтиран 6.0-литров V8 двигател със 141 конски сили мощност, който е съчетан с тристепенна автоматична скоростна кутия.

Продава се щатска президентска лимузина

Интериорът на Cadillac Series 75 Fleetwood е декориран с кожа, дърво и велур. Колата на Рейгън е била оборудвана с уоки-токи и високоговорител. Интериорът също е украсен с изображения на Големия печат на Съединените щати.

Продава се щатска президентска лимузина

Точно тази кола обаче не е возила президентите на САЩ, но е изпълнявала друга важна функция. Тайните служби я използват за близнак на президентския автомобил в кортежа. Лимузината е използвана по време на паради, пътувания в чужбина и церемонии по встъпването в длъжност на президента.

Продава се щатска президентска лимузина

През 90-те години част от специалното оборудване е свалено от колата и продадено отделно. Организаторите на търга отбелязват, че лимузината е много запазена.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ако вътре

    9 3 Отговор
    е и мумията на Кенеди ще си я купя тази кола . Колекция . Може да возя Калина щото е без книжка .
  • 2 Стар рибар-мераклия

    3 0 Отговор
    Е па и язе сакам таков дзвер, че да идем с Пена из драките с него...за риба де.
  • 3 Якишен моторишен

    8 3 Отговор
    6.0 V8 и 140 коня.... Американският инженерен гений.....

    Коментиран от #4, #5

  • 4 4.4

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Якишен моторишен":

    да и ще изкара 1мил. МИЛИ, а не като европедалските инженерни постижения - 150хил. км е живота на един автомобил. След това всичко е подарък.
  • 5 Тод

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Якишен моторишен":

    Мотора е руска разработка!