Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 12:22 2 796 8

Ето как ще изглежда новото, най-малко SUV на Audi

  • audi-
  • q3

Третата генерация на Q3 е почти готова за серийно производство

Ето как ще изглежда новото, най-малко SUV на Audi - 1

Миналия месец кросоувърът Q3 беше забелязан за първи път в новата си версия по време на тестване. Благодарение на наличните шпионски снимки сега имаме възможност да си представим как ще изглежда.

ще припомним, че компактният кросоувър Q3 се появи през 2011 г. на Международното автомобилно изложение в Шанхай, превръщайки се в серийна версия на концепцията Cross Coupe quattro, демонстрирана там четири години по-рано.

Второто поколение на модела беше представено през лятото на 2018 г. Автомобилът се произвежда от пет години, като тази година се очакваше рестайлинг на SUV-то, но компанията Audi вече тества почти готовото Audi Q3 от трето поколение.

От рендерите можем да заключим, че каросерията е направена в стила на най-новите кросоувъри на марката, които са предимно електрически. Най-интересният елемент отпред са "двуетажните" фарове: на обичайното място има блокове от LED светлини, които играят ролята на мигачи и габарити, а по-ниско в бронята са блокове на основните фарове.

Ето как ще изглежда новото, най-малко SUV на Audi

Q3 ще получи радиаторна решетка с традиционна за марката форма, като завършващите елементи обаче ще бъдат доста оригинални – визуализацията показва една от опциите, които ще се предлагат.

Кросоувърът има традиционни огледала и дръжки на вратите, задни колони с декоративна лайсна в горната част, подобно на моделите Q4 e-tron на бъдещия Q5. Отзад най-характерният елемент ще бъдат светлините, които за първи път за модела ще получат LED мост, подобно на по-старите модели на компанията.

Очаква се новостта да бъде изградена на платформата MQB Evo, различни варианти на която се използват от повечето нови модели на концерна Volkswagen. Третото поколение Q3 ще бъде последното, което ще използва двигатели с вътрешно горене.

Отворите за въздух отпред на тестовите образци подсказват, че Q3 ще получи plug-in хибридни PHEV модификации. Между другото, немският кросоувър ще има и близнак под марката Cupra с оригинални предна и задна част на каросерията.

И двата кросоувъра ще бъдат официално представени следващата година. Q3 в третото си поколение ще бъде най-малкият кросоувър на марката, тъй като моделът Q2, произвеждан в едно поколение от 2016 г., ще бъде спрян от производство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    10 6 Отговор
    Голямата немска тройка в последните години е много зле откъм дизайн.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 2 Не и не

    8 3 Отговор
    4-те кръга на Ада!
  • 3 созополис

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Не само дизайн , качеството много падна на немските коли .Много хора заложиха на японски
  • 4 Смешно

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    ТОчно обратното. Ауди единствено сега прави стилни и красиви автомобили,а преди правеше балони за лунапарка, коли ,които приличаха на понички. Сега пък японците загрозиха дизайна си, преди те бяха красиви.
  • 5 Смешно

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Аз Ауди само не съм съгласен, преди бяха много грозни,сега са красиви. Иначе Мерцедес са супер грозни новите им модели като варшави от 50-те години. БМВ винаги си е било грозно и ретро,такова е и сега, само че е много тумбесто и изглеждат тромави като дизайн.

    Коментиран от #7

  • 6 Дфен

    0 0 Отговор
    Ние знаем като старото
  • 7 Бай Цървул

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Смешно":

    Не е страшно да нямаш вкус,страшно е да си мислиш,че имаш!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Смешно

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Цървул":

    Това не е вкус, господине,а дизайнерска философия на различните марки. За мен едно е грозно,за теб друго. Изучавал ли си естетика? Не ме поучавай,ако обичаш и не бъди уверен в собствената си правота, това само доказва простотия. Няма как тумбеста кола като поничка от тигана да е красива, такива са новите мерцедеси и бмв-та. Новите аудита са супер стилни, ниски,спортни с тънки фарове и т.н. Тази дизайнерска философия харесвам, а ти щом харесваш мекици като коли си е твоя работа, такива грозни коли предлагат и мерцедес и бмв.