Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 13:37 2 712 3

Mitsuoka пуска в производство Honda Civic с визията на Dodge

  • honda-
  • dodge-
  • challenger-
  • civic

Японската компания е известна със своите нетипични проекти

Mitsuoka пуска в производство Honda Civic с визията на Dodge - 1

Компанията Mitsuoka е известна със своите ексцентрични дизайни на автомобили, включително ретро MX-5, напомнящ на смесица между Morgan Aero 8 и Jaguar XK120. Най-новото и нестандартно творение на компанията обаче е M55, който привлече значително внимание.

Първоначално представен като концепция, M55 направи фурор, когато дебютира през ноември 2023 г. в чест на 55-годишнината на Mitsuoka. Този отличителен автомобил, съчетаващ елементи на Dodge Challenger и Honda Civic, предизвика значителен интерес, като са получени над 1300 запитвания от потенциални купувачи на различна възраст и с различен произход.

В отговор на голямото търсене Mitsuoka реши да продължи производството на M55, макар и с прогнозна дата на завършване до края на 2025 г. Макар че все още не са известни подробности относно производствения модел, известно е, че M55 е базиран на хечбека с пет врати Civic и е оборудван с 1,5-литров двигател, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия.

През януари Honda показа на автомобилния салон в Токио спортен прототип Civic RS 2024, който загатва за хечбек Civic Si с ръчна скоростна кутия. Независимо от избора на двигател обаче, M55 с десен волан ще се предлага само в Япония.

Визуално M55 демонстрира поразителна прилика с Challenger в предната част, докато дизайнът на задната част черпи вдъхновение от японските купета от 70-те години на миналия век, като Nissan Skyline или Mitsubishi Galant GTO. Въпреки уникалната си външност, при по-внимателно вглеждане произходът на M55 от Civic става очевиден, особено в дизайна на интериора, включващ ретро сини акценти и класически елементи от Civic.

С нови фарове, задни светлини и отличителна радиаторна решетка, както и с детайли като лайстните на задното стъкло, напомнящи на Ford Mustang Mach 1 от 1969 г., M55 може да не е по вкуса на всеки, но определно привлича внимание. Като се има предвид, че всяко преоборудване се изработва старателно на ръка, Mitsuoka очаква предизвикателства при посрещането на търсенето на M55.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хонда Кибик

    3 3 Отговор
    Прилича на muscle car, обаче с десен волан няма да върви много в Америка.
  • 2 Смех

    5 3 Отговор
    Масълкар с малък буй 1.5 литъра
  • 3 Асенчо хлапето

    0 0 Отговор
    Аз карам Хонда, фен съм на друга марка. Все пак разпознавам чертите на първите генерации на Акорд и донякъде Сивик. Никой не е гонил визията на Мустанг или друга американска кола.