1 959 1

"Дойче банк" се изтегля от САЩ?

Акциите на банката се сринаха, след като стана ясно, че властите в САЩ искат да й наложат глоба от 14 млрд. долара

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Най-голямата германска банка вероятно ще трябва да се откаже от част от бизнес интересите си в САЩ, съобщава ДПА. Според специалисти в бранша само така „Дойче банк“ ще успее да свали до поносимо равнище милиардната си глоба зад Океана.

Най-забележителната жертва ще бъде американското инвестиционно подразделение на банката, според информация на в. "Велт ам зонтаг", който се позовава на източници от финансовите среди.

Акциите на "Дойче банк" се сринаха през последните седмици, след като стана известно, че Вашингтон иска да й наложи глоба от 14 милиарда долара. Поводът е нейната роля в продажбата на съмнителни ценни книжа, гарантирани с ипотеки, точно преди да избухне финансовата криза през 2008 г.

Банката се опитва да договори по-малка санкция, така че да може да оцелее, но властите зад Океана настояват за отстъпки в замяна. Около една десета от 100-хилядния персонал на "Дойче банк" работи в САЩ, посочва ДПА. 

От централата на банката отказаха да коментират публикацията в германската преса. Не отговориха и на друго медийно съобщение, според което обмислят изтеглянето от САЩ на още по-голяма част от дейността си.
 

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Тодоров
    Отговор
    1 09:52  18.10.16
    Какво чакат още германците, че не се изтеглят. 10000 безработни американци в повече.

Напиши коментар:


Публикувай