3 083 1

С колко поскъпва златото до края на 2017 г.

Милена Богданова

До края на 2017 г. златото може да поскъпне с 15%, тъй като Федералният резерв на САЩ ще повишава лихвите по-бавно от очакваното.

С 19% поскъпна благородният метал през текущата година. Три бяха основните причини за това: загрижеността относно стабилността на световната икономика, хлабавата парична политика и референдумът във Великобритания.

След повишаването на лихвените проценти през декември 2015 г. за пръв път почти от десетилетие, управляващите Федералния резерв се събираха шест пъти, но така и не решиха отново да повишат лихвените проценти още веднъж. Въпреки, че през март доларът поскъпна до най-високите си нива благодарение на спекулациите за повишаване на лихвените проценти, той може да загуби от позициите си още до края на текущата година.

Основни фактори показват, че щатската валута и сега не е чак толкова силна и ако продължи да се обезценява, златото ще поскъпва. Към момента цената на една троиунция е 1265 USD. През юли, веднага след референдума във Великобритания, тя беше 1375 USD.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Калогера
    Отговор
    1 10:07  25.10.16
    Федералният резерв на САЩ вече няма ролята която е имал, имайки предвид външният дълг на САЩ, който е по-голям от сумата на всички пари в обръщение (всички напечатани банкноти + изсечени монети в света) то говориме като за клошар който има ипотека, изплаща 2 коли, плаща обучение на деца в колежи и всичко това на заем от трети лица ама притежава златни бижута !!???

Напиши коментар:


Публикувай