Last news in Fakti

6 Май, 2017 16:21 2 297 3

Лондон може да загуби статута си на финансов център

  • brexit-
  • банки-
  • лондон
Лондон може да загуби статута си на финансов център - 1
Снимка: Shutterstock

Лондон може напълно да се промени и да загуби статута си на финансов център, заради риска свързан с излизането на Великобритания от Европейския Съюз е мнението на генералния директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфайн. „Не мисля, че британската столица напълно ще се промени. Тя ще „заглъхне” и може да промени малко курса си, но това зависи от редица фактори, за които дори не подозираме. В момента виждаме неувереност. Важното е бариерите пред финансовия сектор да са колкото се може по-малко”, казва в интервю за BBC Бланкфайн.

„Очевидно е, че редица инвеститори предпочитат да съсредоточат бизнеса си на едно място, което е и най-лесно. Безусловно, най-голямата икономика в света – американската, ще предпочете това място да бъде Великобритания: културата и езикът са близки, имаме особени отношения, а и ние самите сме пример за това”, допълва Бланкфайн.

През април Европейската централна банка заяви, че банките, които искат да пренасочат операциите си след Brexit, може да им се наложи да изчакат до една година, за да получат съответните лицензии. Посочени бяха и евентуалните бенефициенти на пренасочването на банковите активи, а именно към финансови центрове като Франкфурт, Париж, Дъблин и Люксембург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светльо Чернев

    2 2 Отговор
    Не може, а трябва. Какво толкова и харесват на тая Англия, не мога да разбера.

    Коментиран от #2

  • 2 Azazel

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Светльо Чернев":

    Либералното законодателство, липсата на излишни регулации във финансовата сфера, справедливата съдебна система, отсъствието на корупция, изобилието от качествени и отлично образовани човешки ресурси, английският език, безбройните развлечения и занимания за свободното време в Лондон... Къде да отидат, в Панагюрище ли?...
  • 3 Консерватор

    2 0 Отговор
    Европейските финансови центрове - в Европа!