Last news in Fakti

13 Януари, 2023 10:14 17 785 42

Симеон Дянков: Вдигат лихвите, идва инфлация

  • симеон дянков-
  • лихви-
  • инфлация-
  • криза

Трябва ни редовно правителство, смята експертът

Симеон Дянков: Вдигат лихвите, идва инфлация - 1
Снимка: БГНЕС

Минималната заплата се вдигна оттам ще се вдигне и инфлацията. Към есента можем да минем към едноцифрена инфлация. От февруари или март ще се вдигнат лихвите по кредитите. Това заяви в ефира на БиТиВи бившият финансов министър Симеон Дянков.

Трябва ни редовно правителство. Малко вероятно е да покрием критериите за влизане в Еврозоната. Няма да можем да си позволим да покрием част от изискванията за приемането ни, които НС е приело. Трудно ще караме с удължаването на бюджета от миналата година, смята още той.

Дянков бе категоричен, че намаленията на ДДС са необясними и популистки.

Той коментира и третия мандат с думите, че ако мандатът отиде при ДБ, то той няма да се случи.

Дянков коментира и спецакцията в Nexo, че преди месеци е започнала акцията в САЩ и сега е дошла тука и добави, че сигурно става дума за обща акция между няколко държави. "Няма да се изненадам, ако има и политически оттенък", каза още Дянков.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    58 10 Отговор
    селчо като черна станция току се обади!
  • 2 Българка

    83 5 Отговор
    Уф и постната пица призовава/ анализира за инфлация! Не смятате ли че това си е открит призив към все мародери, спекуланти и търгаши да повишават цените и то на основните стоки и услуги?
  • 3 Комуниста

    57 15 Отговор
    Инфлацията значи истинска демокрация в лошия комунизъм не знаехте какво е инфлация и топломер

    Коментиран от #7, #41

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Брюкселската зелка

    39 4 Отговор
    Брао ве пицар, най сетне стопли тос финансов гений
  • 6 ДДРОнег

    63 6 Отговор
    монка, отвори ли пицария ?!
    Ти ще останеш в историята на България с поне две неща:
    1. Пица
    2. Болниците като търговски дружества, които точат НЗОК
  • 7 ДДРОнег

    34 24 Отговор

    До коментар #3 от "Комуниста":

    И по времето на соц-а имаше ифлация, помне как бензинът се поскъпна шоково и на малкото бензиностанции тогава се наредиха километрични опашки !
    Помня как поскъпваха стоки, съобщаваха увеличенията по новините !!!
    Така че не лъжете !!!

    Коментиран от #39

  • 8 бобо

    67 5 Отговор
    Никой до сега на попита Дянков какво се случи с незаконосъобразното отклоняване на средства от НЗОК за около 2 млр. лв., които са строго целеви, никоя контролна институция не провери тази далавера на Борисов и Дянков. Сега този човечец ръси коментари навред по медиите! Как България да върви в правилната посока и хората да живеят що годе добре, при подобни управляващи?
  • 9 Спас

    35 10 Отговор
    Направети в коя руска банка го прибраха след катозаедно с първанов и Бойко работеха за Русия а го играха десни европейци.Така ще разберете защо създава паника също като Копейкин.Некадърника винаги е бил продажен.
  • 10 фбр

    35 4 Отговор
    Експерт??? Боклук !!!!
  • 11 Трак

    42 2 Отговор
    Според този менте финансист и отпа-дък всички мерки за грижа към народа и социална грижа и политика са популистки. Но пък не е популистко да си в демографска катастрофа да сме най бедни и най не-щастни!! Това за тоя из-род е добре и най вече богатите по богати бедните по бедни ! Това е неговата политика на постната пица - бедност нищета мизерия и безработица
  • 12 д р Дулитъл

    38 5 Отговор
    Този "специалист" можете да ни го спестите от показване и цитиране.
  • 13 Мнение

    42 6 Отговор
    Симеончо е 1,55 с обувките. Нагъл тип с огромно самочувствие. На каишка на руснаците, като го играеше евроатлантик. Водеше редовно по чужбина любовницата с кучето - ниска и проста като него дива селянка, която бе побъркала Министерство на финансите със скандално поведение.
  • 14 Васил

    31 1 Отговор
    Ще ние от 30 години сме в инфлация!
  • 15 Мммда

    29 4 Отговор
    Всяко покачване на заплатата с 10% автоматично води до 30% покачване на произведената продукция. Не трябва да се покачват заплати а да се ограничат банковите такси и повдигнат лихвите по кредитите, я банките в момента гърбят хората с такси които покриват и забавят предстоящото покачване на кредитите които отпускат.
    Плюс трябва да бъде поставен таван на цените, както е навсякъде в западна Европа.

    Коментиран от #18

  • 16 бббббеее

    28 2 Отговор
    Този от където не е отишъл от там не са му били дузпата! е.ем ти специалисто, щом и Баце с дебелата си кратуна не мажа да го изтърпи!
  • 17 Анонимен

    20 2 Отговор
    Всезнайкото с постната пица
  • 18 ЗНАЧИ ПАРИ ЗА СКЪП ТОК ИМАТЕ

    19 2 Отговор

    До коментар #15 от "Мммда":

    И. СКЪПИЯ ТОК НЕ ОСКЪПЯВА ПРОДУКЦИЯТА ВИ А ЛЕЕЕЕЕЕЕЕКОТО НЕЗАБЕЛИЖОМО МЪРДА Е НА РОБСКИТЕ ЗАПЛАТИ ВА ПОБЪРКВА КАПИТАЛИСТИТЕ РОДНИ...
  • 19 Инвеститор

    14 4 Отговор
    щом вдигат лихвите купувайте имоти че не останаха, ша сфършат, купувай бърже да не пратим мутрите и ББ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ачо

    27 6 Отговор
    Тоз същият не съсипа ли България навремето? Не го е срам некадърника да се показва и да дрънка! Иска още ли от пицата?
    Президента да се вземе в ръце за президентска република! Не ни трябват алчни празноглавци на заплати от по над 5000лв. + бонуси, фирми и привилегии!
    Смятайте 240 x 5000 минимум, колко ще спести държавата месечно, а това е капка в морето колко още им се дава пак на месец.
    Вън!
    Ей затова народа е беден и възрастните мизерстват!
    И от центъра на града колите ви ще разкарат, да не им пречите да си джиткат с народните лимузини!!!...
  • 22 Когато

    16 2 Отговор
    Много бръмбари са в главата ти,започва раздвояването и фалшивите внушения.Преди да даде третия мандат,всички бивши управляващи станаха топ специалисти,по инфлация,цени на стоки,лихвени проценти на банките,приемане на евро дали и кога,приемане в Шенген,дати на предср.избори,коя парл.глупа може да направи правителство.И всеки се пише вещ по всички въпроси.Човек има чувството,че се намира в един лабиринт от безброй догадки и трудно може да се ориентира и намери правилния изход.А в НС дебатите продължават с храчки по опонентите и явно предизборната кампания е започнала.Освен това медиите раздухват предизборни лозунги,а в последно време и криптовалутни обвинения.Страшна какафония е.Журналистите тичат като пощъкрели да насочват микрофони към който сварят депутат в салоните на Парламента.Нечувана каша,бъркотия и лудница .Не ми се мисли,след като разпуснат НС, ако не се състави правителство,какви лъжи,интриги,злоба ,обиди,отрова,ще се излива от всеки, за всеки .
  • 23 Гачо

    12 4 Отговор
    До21.Ачо. За сведение,сега в настоящия момент, имаме Президентска Република.Радев коли и беси,завзел всички служби и назначава, уволнява и отново назначава който той си прецени и пожелае.Колко високостоящи служители уволни във почти всяко предприятие.Колко гербаджийски подлоги назначи на важни постове.!!!Така е когато има Служебни кабинети,вече пети поред и той е в основата да няма правителство.И се очаква шести служ.кабинет Това е неговата тактика.Той даде прекалено много време на Герб,да умуват кой да сложат за министри и да протакат приемането на важните закони.Всичко е целенасочено и затова хората се дразнят и смъкнаха доверието си към Президента от 55.5% на 40%.
  • 24 Платон

    11 1 Отговор
    Относно бюджета е прав.Служ.кабинет трябваше да предложи на депутатите нов бюджет,който да се разисква в зала, а не да се правят кръпки по стария бюджет.Още повече,че предишното служ.правителство,беше съставило нов бюджет .По Конституция също до 31.окт.2022г.трябва да се предложи нов бюджет,независимо дали правителството е редовно или служебно.Обаче Гълъб Донев се направи на чалнат,че бюджет трябва да се състави от редов.правителство.С това се ощетяват гражданите,хората не получават необход.грижи и средства за своето преживяване.А останалите мрд.в стария бюджет към 2022г.Служ.правит.може да изразходва както то си пожелае и да заграби,без някой да му направи одит.Затова и не съставиха бюджет.Пак ограбване на бедния българин.
  • 25 Иванчо

    13 3 Отговор
    Бе това руско мекере що не си трае.
    Нали беше голЕм капацитет в икономическата рашън наука.
    Къде се е наврял сега?
    Всъщност вината е на тия които му дават трибуна.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ачо

    6 2 Отговор
    До 23; Гачо
    Президентска ще е гогато начело с герб изчезнат пп, дб и всички останали.
    Не зная защо само герб ви пречи, останалите не са по добри, а пп за няма и година направиха поразии за 5 мандата! Всички действат заедно в парламента за СВОЕ благо но...не и за народното. Без значение кой ще е президент - тези пиявици трябва да спрат да смучат народна пара! Е...една президентска заплата по се преживява, че и без друго не останаха много българи да работят и да им оттдържат данъци, за да хрантутите разни тъпанджии, рап диваци и прочие...
    Бежанци няма да им работят без начение от къде идват, но и тях храним, но човешко е за тях, НООО не е човешко тези 240 да се гаврят с нас и да ги храним...
    СЕГА ИЗЯСНИЛИ ТИ СЕ?
    ЩОТО ДЯДОВЦИТЕ И БАБИТЕ НИ също са се трудили, но тънат в мизерия и ги пребиват за 5лв от.........
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 8 Отговор
    Като расте лихвата не може да идва инфлация, другари рублоклошари‼️

    Коментиран от #37, #38

  • 36 ганев

    7 0 Отговор
    ТУЙ ТРЯБВА ДА ГО ДИГНАТ НА ВЪЖЕТО ЗАСЛУЖИЛ СИ ГО Е
  • 37 ганев

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ТИ ПЪК ОТ КОГА ВЗЕ ДА РАЗБИРАШ ОТ ФИНАНСИ ДО 2020 РАБОТЕШЕ КАТО ХАМАЛИН НА СТОЧНА ГАРА А СЕГА СИ ДОЛАРО ПОКЛОННИК
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Попов

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДДРОнег":

    Помня, че при СОЦА бензина беше един лев, а минималната заплата - 110 лева.
  • 40 СЛОНА

    2 0 Отговор
    НЕМА ДА ЧЕКАМЕ ТВОИТА ПОСНА ПИЦА!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Име

    0 0 Отговор
    Симеоне, икономисте, а спечатането на пари какъв е резултатът? Смешник!