Last news in Fakti

16 Октомври, 2013 00:04 4 973 5

Компютрите "Правец" възкръсват

  • правец-
  • компютри

Шокиращата новина излезе след като наблюдателни видяха, че интернет адресът pravetz.bg е зает. На него грее снимка на лъскав сив преносим компютър

Една легенда се завръща! След 30-годишна пауза на пазара отново ще излязат компютри с марката "Правец", съобщи trud.bg.

Шокиращата новина излезе след като наблюдателни видяха, че интернет адресът pravetz.bg е зает. На него грее снимка на лъскав сив преносим компютър "Правец 64М"(сравнете с http://bit.ly/1967INe). Описани са и базови характеристики - собствена операционна система, офис пакет съвместим с "Майкрософт офис", мощен процесор на "Интел" и т. н.

Да, всичко това е истина, а не шега, заяви за собственикът на сайта pravetz.bg Бойко Вучев, с когото "Труд" се свърза по телефона. Оказа се, че той е компютърен специалист и управител на сервиз за лаптопи. Роден е в Дупница през 1972 г. и е завършил Техническия университет в София.

Миналата година подадох документи за марката "Правец", която от 1991 г. не е защитена от "Микропроцесорни системи", обясни Вучев. Регистрацията излязла преди няколко месеца и вече брандът е негов.

Свързах се с производители от Тайван и им поръчах да ми произведат прототипи по мой дизайн, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Valko Dimitrov

    0 0 Отговор
    Да беше позвънил в Китай братле щеха да ти направят нещо като хората пък ти му стани кръстник.
  • 2 koko

    3 0 Отговор
    ми тове е яко бе хора но дано да е истина
  • 3 Ники Николов

    0 1 Отговор
    не било компутри, а компоти и не ние ги правим вече а поляците
  • 4 Shmeker

    0 0 Отговор
    В тайван правят по-здрави машини по принцип. Обаче не мога да разбера как имат собсвена ОС? Вероятно някой модифициран линукс ще да е това
  • 5 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    Хора към кой да се обърна да си поръчам един?????????????
    моля!
    в сайта няма контакти?