Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 08:21 2 063 4

Adobe внедри изкуствен интелект в два от най-популярните си продукти

  • adobe-
  • изкуствен интелект-
  • acrobat-
  • reader

Това са Acrobat и Reader

Adobe внедри изкуствен интелект в два от най-популярните си продукти - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската софтуерна компания Adobe Inc. представи чатбота AI ​​Assistant, базиран на генеративен (създаващ съдържание) изкуствен интелект (AI) в своите водещи продукти Acrobat и Reader, предназначени за работа с PDF файлове, пише Barron's.

„Новият чатбот използва същия AI и модели за машинно обучение като Acrobat Liquid Mode, специален режим за четене на PDF файлове на мобилни устройства“, уточниха от компанията. Те ви позволяват да анализирате задълбочено структурата и съдържанието на такива документи, което подобрява качеството и надеждността на изхода на AI Assistant.

Инструментът също така може да обработва други типове файлове, за които ги преобразува в PDF.

AI Assistant може незабавно да коментира дълги документи, да отговаря на въпроси и да подготвя информация за имейл, отчети и презентации.

Например, той изчислява показатели за растеж на база данни от годишния отчет при поискване и генерира таблици с тях, като посочва източниците.

Според Ели Грийнфийлд, главен технологичен директор на сегмента за цифрово съдържание на Adobe, AI Assistant в момента може да обработва само един документ наведнъж, но по-късно ще може да търси информация в няколко. Чатботът също не може да използва информация от интернет.

Първоначално технологията ще бъде базирана в облак и ще използва OpenAI услуги на платформата Microsoft Azure. Компанията обаче планира в крайна сметка да разшири гамата от AI инструменти, които могат да работят на локални устройства.

Бета версията на AI Assistant вече е достъпна за абонати на индивидуални и групови тарифни планове Acrobat Standard и Pro като част от настолни и уеб приложения, потребителите на настолната версия на Reader ще имат достъп през следващите няколко седмици. Няма да има такса за използване на бета версията.

След пускането на пълната версия ще се появи допълнителен тарифен план.

Adobe оценява броя на PDF файловете в света на приблизително 3 трилиона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    1 0 Отговор
    Благодаря
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    " Здравейте, Вашето обаждане е важно за нас ......."
  • 3 гост

    2 0 Отговор
    А трябва ли ни?
  • 4 123

    2 0 Отговор
    Много шум за нищо. Това е AI.