Last news in Fakti

6 Февруари, 2014 15:04 1 055 1

София прие рекорден бюджет

  • софия-
  • бюджет-
  • йорданка фандъкова

Кметът на София отбеляза, че отпуснатите в сряда от правителството на Пламен Орешарски 6 милиона лева за 6 детски градини в столицата са крайно недостатъчни и предстои да се търсят начини за намиране на още средства

София прие рекорден бюджет - 1
Снимка: БTA

С 44 гласа „за", 13 „против" и без нито един въздържал се Столичният общински съвет прие бюджета на София за 2014 г.

Той е в размер на 1 465 945 539 лева, което е с 250 милиона лева повече от миналата 2013 г.

Приоритетите в бюджета са екология, транспорт и образование.

Кметът Йорданка Фандъкова отбеляза, че размерът на бюджета се дължи основно на капиталовата програма от 712 млн. лв.

През 2014-а ще бъдат направени пет пъти повече неща в града. 67 на сто от тези средства са по оперативните програми и са безвъзмездни, обясни председателят на бюджетната комисия към СОС Орлин Алексиев.

Кметът на София отбеляза, че отпуснатите в сряда от правителството на Пламен Орешарски 6 милиона лева за 6 детски градини в столицата са крайно недостатъчни и предстои да се търсят начини за намиране на още средства.

„При положение че подготвихме и заявихме смятам добри проекти за общо 12 детски градини и училищни спортни зали и дворове на обща стойност 30 млн., получаваме 6 млн., които са за шест детски градини“, каза Фандъкова.

Миналата година Столична община е получила 14 млн. лв. за детски градини и 2 млн. за спортни зали - обекти, които се изпълняват и продължават да изпълняват и в момента. "

Общинските съветници от БСП заявиха, че няма да подкрепят бюджета за 2014-а година, защото липсва план-стратегия за развитието на София.

Фандъкова контрира, че според нея разчетите за 2014 са реалистични от гледна точка на приходите и дисциплинирани от гледна точка на разходите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VARNA

    0 0 Отговор
    значи тази година са решили да откраднат повече от миналата година, сигурно боко-тъпото е настоявал, след като му намаляха значително приходите, след като загуби властта.
    и разбира се увеличават капиталовите разходи, от там се краде най много.