1 475 5

Трайчо Трайков за Неделковски: Появи се поредният македонски гамен

Продължаваме да берем отровни плодове от безродната, антинационална политика на комунистическата партия, заяви реформаторът

Анжелина Димитрова

„Появи се поредният македонски гамен, този път поругал паметта на българските герои от Каймакчалан. Сигурно бързо ще възстановим паметната плоча и ще пуснем някоя дипломатическа нота, но истинският проблем е, че продължаваме да берем отровни плодове от безродната, антинационална политика на комунистическата партия“. Това написа в профила си във Фейсбук Трайчо Трайков, кандидат за президент на Реформаторския блок, по повод позорния акт на журналиста Миленко Неделковски.

В поста си Трайков допълва, че през 1944-1948 стотици хиляди българи от Пиринския край са "македонизирани" против волята си, хора са били измъчвани и избивани от съветските еничари. „Чувал съм бабите и дядовците си, светла им памет, да шепнат за тези времена. И ако Тито и Сталин случайно не се бяха скарали, днес като нищо щяхме да укрепваме българо-македонската граница по билата на Рила и Родопите. Може би някога българите от Македония ще се върнат в лоното на българската нация, но преди това трябва самите ние да оставим в пренебрежимо малцинство феновете на сталинския Коминтерн и съвременните му издънки. И да изкореним корумпираната схема за даване на българско гражданство, толкова любима на нашите "патриоти".

По-късно пред журналисти Трайков допълни, че грозните удари срещу миналото са предназначени за настоящето днес. „Говорим за страни, които търсят членство в ЕС или НАТО и ЕС и зависят от волята ни. Напомням това на министър председателя, за следващата среща, когато говори с държавните ръководители на западните ни съседи, каза още кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Картър
  Отговор
  1 17:39  24.09.16
  Много точно казано, така си е.
 • Гост
  Отговор
  2 06:09  25.09.16
  Ако не е бил Г. Димитров тогава като председател на коминтерна ,тогава да се подмазва на Сталин ,и да печели време,и да се покаже ,по лоялен и верен от своенравният Тито,Наистина Югославия щеше да е с една Пиринска Македония напред.Някои хора съвсем изпушиха и забравиха угодно ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НА СТРАНАТА НА ЗАГУБИЛИТЕ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,ТЕРИТОРИЯТА И ПО ПЛАН ДА БЪДЕ ПОДЕЛЕНА МЕЖДУ СТРАНИТЕ ПОБЕДИТЕЛКИ.Димитров просто е казал на Сталин-Заложи на мен и България,аз ще съм ти по-верен от Тито.Даваш много ,но спасяваш територията си. Заради това отношенията между Сталин и Тито се влошават, а Тито се чувства измамен.
 • Трол
  Отговор
  3 08:30  25.09.16
  В официално съобщение на македонското външно министерство се казва: "Плочата е незаконно поставена и очакваме от нашите приятели от България да почитат международно признатите процедури за поставяне на паметни плочи. Очакваме институциите да обезсърчат всички, които поставят паметни плочи на територията на друга държава и които впоследствие могат да бъдат акт на насилие или да предизвикват негативни чувства у гражданите", пише на сайта на македонското външно министерство. Май и Македония не ни бръсне...
 • Отровни плодове
  Отговор
  4 14:45  25.09.16
  Скапани марули, добрали се някак си до определена позиция, нямащи умствени възможности и ХЪС, търсят причини а не РЕШЕНИЯ на проблемите. За 25 години не могат да свършат една работа сносна. Народа в случая казва: на слабият моряк водораслите му пречат а на слабия ... Вълната! Комунизъм няма, и полити няма! Некадърници! Метлата ще реши нещата, само метлата и натам вървят нещата. Не си играйте с търпението на масата!
 • Като си нямаме Орнан
  Отговор
  5 15:05  25.09.16
  Щом си нямаме Орбан ние сме като мъж без орган. Де ги българските богатири Боко и Плевелиев? Де ги? Де са им органите? Народа чака да види, че има мъже и у нас а не мундари!

Напиши коментар:


Публикувай