1 093 1

Лидерите на ГЕРБ са в президентството

Това е началото на политическите консултации при държавния глава за връчването на мандат за съставяне на правителство

Анатоли Стайков

Бойко Борисов и Цветан Цветанов влязоха при президента Росен Плевнелиев. Това постави началото на политическите консултации при държавния глава за връчването на нов мандат за съставяне на правителство.  

ГЕРБ ще върнат мандата веднага, както заявиха още при подаването на оставката на правителството. Утре консултациите продължават с представителите на БСП, а през следващата седмица и с останалите шест парламентарни сили.

След консултациите държавният глава ще свика извънреден КСНС, на който политическите партии, законодателната и изпълнителната власт да могат да се обединят около пътя, по който да се излезе от политическата криза, в която се намира страната, предаде БНР.

След това ще стартира и конституционната процедура за връчване на проучвателни мандати за съставяне на правителство в рамките на този парламент, каза президентът в началото на консултациите. 

Президентът има график и едва след срещите ще формулира възможните консенсусни точки между групите. Следват предсрочни избори.

Мандата обещаха да върнат и БСП. Само с 38 депутати те не могат да съставят правителство. Третият мандат ще иде при Патриотите. Вчера в кулоарите на парламента се заговори, че те може и да се опитат да съставят кабинет.
 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БАБА ГЕНА
    Отговор
    1 11:15  17.11.16
    патриотите ако направят кабинет,ще бъде добре.сигурно ще увеличат минималната пенсия на 300 лева.а такива като мен ,които са работили 35 години ,и взимат около 200 лева ,пак ли ще взимат толкова.ако е така ,това не е честно.не разбрах добре,точно как ще го направят,но най. добре да увеличат всички ниски пенсии до 300 лв. със 50 лева ,пак ще сме доволни.

Напиши коментар:


Публикувай