1 929 5

Премиерът изхвърли трима от АПИ заради Ечемишка

Пирин Пенчев оглавява АПИ

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Премиерът Огнян Герджиков обяви, че уволнява трима висши мениджъри от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Престъпната небрежност трябва да се санкционира, аргументира се Огнян Герджиков.

По разпореждане на министър-председателя Огнян Герджиков от длъжност се освобождават председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, изпълнителният директор на "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев с принципал МРРБ. На директора на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ инж. Георги Златев е прекратено служебното правоотношение. Инж. Дончо Атанасов става член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура. Служебният премиер настоя пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов да бъдат освободени също директорът на Областно пътно управление София Веселин Николов и началникът на Районна пътна служба /РПС/ София Боян Игнатов.

Съгласно разпореждането на премиера ще бъде направен пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите – тунели, мостове и други, с оглед гарантиране безопасността на пътуващите. Ще бъдат положени максимални усилия, за да се спази определеният срок за пускане на движението по затворения участък от АМ „Хемус“ до 13 февруари, понеделник.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов предложи за председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ да бъде назначен Пирин Пенчев, а за изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД – Валентин Николов.

Пирин Пенчев е завършил транспортно строителство във Висшия институт по архитектура и строителство и има над 22 години опит в областта на пътното и мостово строителство в България, включително като заместник-директор с ресор Строителство, поддържане и експлотация на републиканската пътна мрежа и проектна готовност в АПИ. Има експертиза и в прилагането на националната нормативна уредба, свързана с проектирането и строителство на обекти от пътната инфраструктура на България, включително големи съоръжения и тунели.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 17:25  08.02.17
  Подал сам оставка , друг уволнен и в края на краищата няма да има никой в затвора. ТОВА Е ПРАВОСЪДИЕТО В БЪЛГАРИЯ.
 • Сия
  Отговор
  2 18:49  08.02.17
  Не уволнения-затвор!!!!
 • jambazina
  Отговор
  3 22:24  08.02.17
  Трябвало от прозореца да ги изхвърли
 • Stupid
  Отговор
  4 00:49  09.02.17
  Защо в крайна сметка не пробват с някой от бившите " Строителни войски". Все още се намират кадри в трудоспособна възраст, а и ще им направят кефа, те хората и без това работят за без пари по частните обекти, а така поне името им ще остане в историята.
 • Истина
  Отговор
  5 07:19  09.02.17
  Защо никой не говори за Топлофикация София !Откакто ги натиснаха да покажат къде са парите от съдебните дела и изведнъж масови аварии !Удобно за изписване на големи пари, които са отишли в големи адвокатски фирми и оттам в нечии партийни черни каси и дълбоки джобове на ГЕП активисти!

Напиши коментар:


Публикувай